פרשת הרצת המניות: הכרעת הדין של דנקנר בתחילת יולי
דנקנר מואשם כי ביחד עם איתי שטרום הריץ את מניית א.די.בי. גם בפרשת הרצת האג"ח בפסגות צפויה להתקבל הכרעה בשבועות הקרובים
שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב חאלד כבוב צפוי לפרסם בתחילת חודש יולי את הכרעת הדין בכתב האישום שהוגש נגד איש העסקים נוחי דנקנר על הרצת מניות אי.די.בי אחזקות. בסמוך לכך יפרסם השופט כבוב גם את הכרעת הדין בתיק ניירות ערך גדול נוסף שבו הוא דן — הרצת האג"ח בבית ההשקעות פסגות.
- דנקנר חתם על ההסדר עם הבנקים: יפנה את הווילה בהרצליה בתוך חודש
- שלב הסיכומים במשפטו של נוחי דנקנר: "שקרים. כל אחד זורק אחריות על השני"
- סנגוריו של דנקנר: "לא יעלה על הדעת שאדם שלא דבק בו רבב ירקום תוכנית עבריינית ויהיה חלק ממנה"
כתב האישום נגד דנקנר, יו"ר ובעל השליטה לשעבר באי.די.בי, ושותפו לתרמית לכאורה, בנקאי ההשקעות ובעלי חברת ISP איתי שטרום, הוגש ביוני 2014. השניים מואשמים בביצוע תוכנית תרמיתית שמטרתה לסייע להצלחת הנפקה שביצעה אי.די.בי בפברואר 2012 ובה גויסו 321 מיליון שקל מהציבור.
על פי כתב האישום, הרצת המניות בוצעה באמצעות שורה של עסקאות מתואמות בהיקף של כ־42 מיליון שקל שביצע הברוקר עדי שלג, שחתם על הסכם עד מדינה. העסקאות נעשו בין חשבונות שהיו בשליטת שלג ובין חשבונות של חברת ISP. דנקנר, כך נטען, ניסה לנצל את מעמדו וקשריו מול הבנקים כדי להשיג לשטרום ושלג מימון בהיקפים גדולים כדי שיוכלו להריץ את מניית אי.די.בי.
בסמוך לפרסום הכרעת הדין בפרשת אי.די.בי, יפרסם כבוב גם הכרעת דין בפרשת פסגות. הנאשמים בה הם סמנכ"ל הברוקראז' לשעבר בבית ההשקעות דוד אדרי, מנהל חדר המסחר לשעבר שי בן דוד, המנהל לשעבר של חדר המסחר של דויטשה בנק אהרון נבון והסוחר לשעבר בחדר המסחר סער וינטראוב. הפרקליטות מייחסת לארבעה עבירות של השפעה בדרכי תרמית על שער ני"ע וקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
כתב האישום בפרשה נחשב לעקרוני במחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז תל אביב. ההכרעה בו צפויה לחדד את הגבולות של פעילות המסחר של גוף מוסדי גדול.