חשד: הוציאו במרמה 200 מיליון שקל מכספי המדינה; עדי צים נעצר ונחקר
בחקירה משולבת נעצרו 19 חשודים, חלקם מתחום מתן שירותי כח אדם ומחברת אס.אר. אקורד שבשליטת צים. לפי החשד המעורבים יצרו מנגנון של דיווחים כוזבים וחשבוניות פיקטיביות במטרה להונות את רשויות המס והביטוח הלאומי
בהכנת הידיעה השתתפו זוהר שחר לוי, עמרי מילמן, תומר גנון ומיקי פלד
המשטרה ורשות המסים עצרו הבוקר (ב') 19 חשודים, חלקם עוסקים מתחום מתן שירותי כוח אדם, החשודים כי הוציאו במרמה 200 מיליון שקל מכספי המדינה, וזאת בתיאום עם בעלי עסק למתן שירותי מטבע. במרכז החשד: ניסיונם להונות את רשויות המס והביטוח הלאומי על ידי דיווחים כוזבים, קיזוזי חשבוניות פיקטיביות והמרת כספים. במקביל, חברת אס.אר. אקורדהבורסאית הודיעה על הפסקת מסחר כללית במניה, לאחר שבעל השליטה בחברה, עדי צים, נחקר בחשד למעורבות בפרשה, ואף נערכו חיפושים במשרדי החברה. מאוחר יותר הודיעה כי המסחר יתחדש בשעות הצהריים.
- חקירת רשות ני"ע חתכה 30% משווייה של אורתם
- חשד: יזמית נדל"ן עיוורת הוציאה במרמה 3 מיליון שקלים מ-10 משקיעים
- בכיר בתעשיית הפורקס: ישראלים נחקרו ברומניה בחשד להונאת משקיעים
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
מדובר בחקירה משולבת שמנהל צוות חקירה משותף של יחידה ארצית של משטרת ישראל, רשות המסים, הביטוח הלאומי ומינהל הסדרה ואכיפה במשרד הכלכלה והתעשייה. במסגרת החקירה, המשטרה פשטה הבוקר על בתיהם של החשודים, עצרה אותם ועיכבה נוספים לחקירה.
במהלך הפשיטה נערכו חיפושים בבתי החשודים ובמשרדיהם (כאמור, גם אס.אר.אקורד), שם נתפסו מסמכים, חומרים רלוונטיים לחקירה וכן רכוש וחשבונות אותם יבקשו הרשויות לחלט בהמשך הדרך.
בתוך כך, בדיווח לבורסה ציינה חברת אס.אר. אקורד כי למיטב ידיעתה עדי צים, בעל השליטה ודירקטור בחברה, נחקר בחשד למעורבות בפרשה, והוסיפה כי אינה בקיאה במהות החשדות נגדו.
לפי החשד במשטרה, חברו מספר גורמים, חלקם עוסקים בתחום מתן שירותי כח אדם, לגורמים שבבעלותם בתי עסק מורשים למתן שירותי מטבע, ויצרו מנגנון שיטתי של דיווחים כוזבים, ניפוח עסקאות, הפקה וקיזוז חשבוניות פיקטיביות והמרת כספים. כל זאת, כך לפי המשטרה, במטרה להפיק רווחים במרמה ולהונות את רשויות המס והביטוח הלאומי, וכן את אגף ההסדרה במשרד הכלכלה שהוא הרגולטור בתחום שירותי כח האדם.
לחשודים מיוחס חשד לביצוע עבירות קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, קשירת קשר לפשע, עבירות על חוק איסור הלבנת הון, עבירות על חוק המע״מ ועבירות על פקודת מס הכנסה, ועבירות של זכויות עובדים ובהתאם להתפתחות החקירה יובאו מי מהחשודים לדיון בבית המשפט בבקשה להארכת מעצרם בהמשך.
על פי החשד כאמור, חלק מהכספים שהוצאו במרמה היו מהביטוח הלאומי. השיטה עבדה כך: עובדים באותן חברות המשיכו לקבל קצבאות מהביטוח הלאומי בזמן שקיבלו גם שכר. על פי החוק, במקרים רבים מקבלי קצבאות אמנם יכולים להמשיך ולקבל את הקצבה גם כאשר הם עובדים, אך רק לאחר ניכוי סכום מסויים שגובהו נקבע בהתאם לסוג הקצבה וגובה השכר.
מהחברה נמסר, כי "חברת אס.אר אקורד ובעל השליטה עדי צים אינם קשורים ואינם מעורבים בפעולה כלשהי להונאת שלטונות המס. כחברה ציבורית מפוקחת על ידי רשות ניירות ערך, נקטה החברה בכל אמצעי הזהירות הנדרשים ואף נקטה בצעדים מעבר לנדרש בצו הלבנת הון על מנת להבטיח את כלל ההיבטים החוקיים של העסקאות". לתגובה המלאה של החברה לחצו כאן .
בשעות אחר הצהריים, רני צים, אחיו של עדי צים ושותפו לשעבר ברשת המרכולים כמעט חינם, הגיע לדיון בבית משפט השלום בראשל"צ שבו יחלו בשעות הקרובות דיוני הארכת המעצר של חלק מהחשודים בפרשה.