כתב אישום על גניבה, מרמה, זיוף והלבנת הון נגד אמיר ברמלי
כתב האישום מייחס לברמלי ולחברות קרן קלע ורוביקון עבירות של גניבה בידי מורשה בהיקף של למעלה מ-400 מיליון שקל. ברמלי: "לראשונה, כעת, תינתן לי הזכות להתגונן בפני החשדות המופרכים"
הפרקליטות הגישה היום (א') לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום כנגד אמיר ברמלי, הבעלים והמנהל של החברות קרן קלע ורוביקון שקרסו והותירו חובות של כ-300 מיליון שקל, וכן נגד החברות שבבעלותו. כתב האישום מייחס לברמלי ולחברות עבירות של גניבה בידי מורשה בהיקף של למעלה מ-400 מיליון שקל, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, גיוס משקיעים ללא תשקיף, זיוף ועבירות הלבנת הון.
- ורדה אלשיך מוכנה לייעץ להסדר הבעייתי של ברמלי
- הכנ"ר: לחייב את ברמלי לחשוף חשבונות פרטיים בשוויץ ואוסטריה
- ביהמ"ש המחוזי הוציא צו פירוק לחברות של אמיר ברמלי
לפי כתב האישום, גייסה קרן קלע שבבעלות ברמלי מאות מיליוני שקלים ממאות משקיעים, ללא פרסום תשקיף כדין, תוך הבטחת תשואה חריגה כתוצאה מהשקעות בסיכון נמוך ותוך מסירת מצגים כוזבים בדבר אופי ההשקעה. ברמלי העביר את כספי המשקיעים לחברה הפרטית רוביקון שבבעלותו ושם השתמש בהם, בין היתר, לצורך רכישת חברות עתירות סיכון וכן לצרכיו האישיים. משהעסקאות שביצעה רוביקון לא נשאו פרי והחברה סבלה מגירעונות והפסדים, שילם ברמלי את הריבית למשקיעים הקיימים מכספיהם של משקיעים נוספים שאותם גייס.
"על יסוד מצגי המרמה שמסר ברמלי", נטען בכתב האישום, "קיבלה קלע יזמות כספי משקיעים בסכום שעלה על 350 מיליון שקל, וקלע בטוחות כספים בסכום של כ- 75 מיליון שקל. בד בבד, העביר ברמלי כ-25 מיליון שקל מכספי המשקיעים שגייס באמצעות קרנות קלע לחשבונות פרטיים שלו או של קרוביו, או לחברות בבעלותו הפרטית שאינן חלק מקבוצת רוביקון. ברמלי הוסיף למשוך כספים לחשבונות הפרטיים, גם כשמצבה הכלכלי של החברה הלך והורע".
בכתב האישום נטען בנוסף כי גיוס הכספים ממאות המשקיעים בקרן בוצע ללא פרסום תשקיף כמתחייב על פי חוק. כמו כן, במסגרת בדיקות שערכה רשות ניירות ערך בנוגע לפעילות הקרן, מסר ברמלי פרטים מטעים בדבר מספר המשקיעים והיקף השקעתם, ושלח מסמכים פיקטיביים שזייף לתמיכה בפרטים אלה. עוד מיוחסות לברמלי שליחת יד בכספי החברה הציבורית קלע השקעות בע"מ שבה היה בעל שליטה ודירקטור, בסכום של כ-2.7 מיליון שקלים.
מברמלי נמסר: "חיכיתי זמן רב מדי עד שיוגש כתב האישום ולראשונה, כעת, תינתן לי הזכות להתגונן בפני החשדות המופרכים.
אין לי ספק שהתיק ייגמר בזיכוי מלא בבית המשפט, כפי שקרה במקרים רבים בתחום זה בעבר. כולי תקווה שהמשפט יתנהל במהירות, בהגינות ובשקיפות ולא יהפוך לזירה של ניגוח וחיסול חשבונות אישי.
אני מקבל תמיכה רבה מהמשקיעים שלנו וכן משותפים רבים לאורך כל הדרך ואני בטוח שעם הזיכוי, יקבע תקדים כלכלי ותהיה הזדמנות גם לישראלים להיות חלק בלתי נפרד ממהפך הכלכלה החדשה בעולם״.
התיק נחקר ע"י מחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר ברשות ניירות ערך. כתב האישום הוגש על ידי עוה"ד חנה קורין, מאור ברדיצ'בסקי ויוני לבני ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה).
בתוך כך, יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, בירך הבוקר על החלטת הפרקליטות להגיש כתב אישום נגד ברמלי, ונגד החברות עצמן.
"עבירות חמורות אלה פוגעות במשקיעים ובאמון הציבור, ואמון הציבור הוא לב ליבו של שוק ההון", אמר האוזר. "אף אחד לא חסין ומי שסרח ייענש. אני מודה למחלקת חקירות, מודיעין ובקרת מסחר על העבודה המאומצת שנעשתה על מנת להשלים את החקירה בנושא ולהביא את התיק לפרקליטות בהקדם האפשרי. מדובר בחקירה מורכבת ומסועפת שכללה בדיקה נרחבת של מעורבים כאשר צוות החקירה ניהל אותה לאורך כל הדרך ביעילות ובאופן מקצועי ביותר".
עוד אמר האוזר "אני חוזר ומזהיר את הציבור שלא להשקיע בקרב גופים או גורמים שאינם מפוקחים. פעילות לא מפוקחת עלולה להוות קרקע פורייה לפעולות מרמה והונאה ומגדילה את הסיכון לאבדן כספי ההשקעה. בהשקעות בקרב גופים או גורמים לא מפוקחים גלומים סיכונים נוספים לרבות: חוסר שקיפות, העדר בקרות והעדר יכולת של הלקוח לעקוב אחר השקעותיו באופן יעיל. ניתן לברר בבדיקה פשוטה האם מדובר בגוף מפוקח או מורשה בעל רישיון בתוקף באתר האינטרנט של הרשות".
עוה״ד נוית נגב ואיריס ניב סבאג, המייצגות את אמיר ברמלי, מסרו: "לאמיר ברמלי יש טענות כבדות משקל כנגד האישומים נגדו אותן נציג בפני בית המשפט. אמיר ברמלי החליט שלא לקיים שימוע בתיק ולהוכיח את חפותו בבית המשפט, וכך יעשה. אמיר ברמלי במשך כל התקופה העמיד את טובת המשקיעים בראש מעייניו ועושה הכל כדי לנסות ולהגיע להסדר שימנע נזק למשקיעים".