נחשף בכלכליסט
נוסחת המיסוי הירוק החדשה מחמירה את הקריטריונים לקבלת זיכוי מס
מרבית המכוניות הקטנות, שנחשבו ללא מזהמות, כדוגמת סוזוקי סלריו, וסיטרואן C1 יצטרכו "לקפוץ" קבוצת זיהום ובהתאם שיעור מס הקנייה שיוטל עליהן יהיה גבוה בכ-1,500 עד 2,000 שקל. במקרה של רכבי כביש שטח פופולאריים, צפוי שיעור מס הקנייה לעלות בכ-3,000 שקל
המשרד להגנת הסביבה, רשות המסים ומשרד התחבורה מפרסמים היום עדכון לנוסחת המיסוי הירוק – הנוסחה שלפיה מחושב שיעור מס הקנייה אשר מוטל על מכוניות חדשות בישראל. כידוע, כיום מוטל על כל המכוניות החדשות המשווקות בארץ מס קנייה בגובה 83% - שממנו מנוכים סכומים הנעים בין אפס לכ-16,500 שקל – אשר נקבעים בהתאם לכמות הזיהום שהרכב פולט.
כפי שנחשף ב"כלכליסט" הנוסחה החדשה חמורה ביחס לקודמתה שפורסמה בשנת 2015. לפי רשות המסים, "עדכון הנוסחה מבוסס על ערכי העלויות החיצוניות העדכניים בהתאם לפרסומי המשרד להגנת הסביבה והוא יאפשר לבצע חלוקה אחידה יותר של כלי הרכב המיובאים לישראל. כיום, לפני העדכון, כמחצית מכלי הרכב המיובאים נמצאים בדרגות זיהום 2, 3 ו- 4, ואילו לאחר העדכון החלק היחסי של דרגות זיהום 2 עד 4 יירד ל- 27%, זאת בעקבות החמרת הקריטריונים לסיווג בדרגות זיהום נמוכות".
משמעותה של הצהרת רשות המסים היא שרוב המכוניות הקטנות אשר נחשבות כיום ללא מזהמות, כדוגמת סוזוקי סלריו, סיטרואן C1 – ודומותיהן יצטרכו "לקפוץ" קבוצת זיהום – כלומר שיעור מס הקנייה שיוטל עליהן יהיה גבוה בכ-1,500 עד 2,000 שקל. במקרה של רכבי כביש שטח פופולאריים, צפוי שיעור מס הקנייה המוטל על הרכב לעלות בכ-3,000 שקל. כפי שפורסם ב"כלכליסט" בשבוע שעבר – כעת למעשה נתונים הצרכנים לחסדי יבואני הרכב – גריעה של 2,000 שקל לדוגמה משווי הטבת המס שמקבל הרכב אין פירושה בהכרח התייקרות של 2,000 שקל במחירו של הרכב – יבואן הרכב יכול לספוג חלק מההתייקרות, בהתאם לשערי המטבעות.
בכל מקרה, השינוי בנוסחת המיסוי הירוק יגרור גל של הצטיידויות ברכבים חדשים במהלך החודשים הקרובים על ידי חברות הליסינג, כמו גם על ידי יבואני הרכב – שימהרו לייבא מכוניות לפני כניסת הנוסחה החדשה לתוקף.