$
בארץ

בלעדי לכלכליסט

בצל משבר כספי חמור: ועד העברית מזרז עובדים לפרוש בתנאים מופלגים

על רקע הגירעון העמוק דורש האוצר לקצץ בתנאי הפרישה המופלגים לעובדי האוניברסיטה, ואף דורש מהם החזרים 30 שנה בדיעבד. העובדים, שדורשים לשמור על ההטבות, גייסו כעת את יו"ר ההסתדרות למאבק

ספי קרופסקי 06:5026.07.16

כשברקע ניצב גרעון מצטבר של מיליארד שקל שמעיב על פעילותה של האוניברסיטה העברית בירושלים, המגעים בין ועד העובדים המנהלי במוסד לבין למשרד האוצר על תנאי הפרישה החורגים, המכילים תוספות משמעותיות לכל פורש, עלו בימים האחרונים על שרטון.

 

מי שצפוי להתערב בנעשה בקרוב הוא יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, לבקשת הוועד המנהלי, שדורש לקבל תנאים דומים לאלו שהושגו באחרונה בין אנשי האוצר לבין הסגל האקדמי באוניברסיטה. בין השאר, דורש הוועד המנהלי שתוספת היוקר שקיבלו הגמלאים של 1,022–1,700 שקל לחודש לא תבוטל, ושבמקום ינוכו מסך הפיצויים 2.75%, כפי שנקבע עם הסגל האקדמי, ולא 6%–8% כפי שדורש האוצר.

 

"אנחנו דרשנו מהאוצר לאמץ את הסכם הסגל האקדמי לגבי חריגות הפנסיה, כפי שהוא, גם לגבינו, עם הקלות מסוימות לעובדים שלנו עמו 'חלון הזדמנויות' רחב יותר לפרישה", כתבה יו"ר הוועד המנהלי ורדית ארז לעובדים בשבוע שעבר. "לצערנו הרב, באוצר רואים לנגד עיניהם רק מספרים. כיוון שמספר הגימלאים שלנו הוא כפול מבסגל האקדמי, היקף החריגה שלנו בתוספת יוקר ב' הוא כפול משלהם, ולכן הם דרשו כי סך הניכוי מהגמלה שלנו יהיה לפחות פי שניים בהתאמה". טענת היו"ר היא שישנם פערים גדולים בגמלת הסגל האקדמי משל המנהלי, ולכן יסרבו לתנאים.

 

בינתיים, עד שייפגשו הצדדים בבית הדין לעבודה בספטמבר, ממליץ הוועד המנהלי לעובדים מעל גיל 60 לנצל את חלון ההזדמנויות ולפרוש עם חבילת התנאים הנוכחית לפני שתקוצץ על פי דרישת משרד הממונה על השכר באוצר. מדובר ב־600 עובדי מנהלה שעובדים באוניברסיטה, ו־2,300 גמלאים מנהליים.

 

 

יו"ר הוועד המנהלי הגדירה את המהלך בשיחה עם "כלכליסט" כ"פרישה מאונס". היום צפוי הוועד לקיים אסיפה.

 

במאי, יומו האחרון לתפקיד, שיגר הממונה על השכר באוצר לשעבר קובי אמסלם מכתב ובו הוראה להפסיק להעביר לגמלאי האוניברסיטה את תוספת היוקר למי שיפרוש מאותו היום (מאז הדד־ליין נדחה עד לספטמבר).כמה שעות לאחר מכן הועבר מכתב נוסף על ידי סגניתו אתי מורלי־גבאי, לפיו המשרד בודק עוד 5 רכיבים בפנסיה שנחשבים כחריגים, וכי נשקלת האפשרות לבטלם וכן לדרוש את השבת הכספים החל משנת 1988, כלומר - לבקש מהגמלאים להחזיר כספים שקיבלו רטרואקטיבית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x