האוניברסיטה העברית: לא נעמוד בתשלום תוספות שכר לסגל האקדמי והמנהלי
על פי הודעת הנהלת האוניברסיטה, הסיבות העיקריות לכך הן עלות הפנסיה התקציבית הגבוהה והוראות הוועדה לתכנון ותקצוב במל"ג שניתנו לאור בדיקה פיננסית שנערכה באוניברסיטה שאינן מאפשרות שימוש במקורות שעמדו בעבר לרשות המוסד
15:3119.07.16
הנהלת האוניברסיטה העברית הודיעה היום (ג') לסגל האקדמי והמנהלי כי לאור מצבה הכלכלי לא תוכל לעמוד בתשלום תוספות השכר המגיעות להם. מדובר בתוספות שכר שעליהם סוכם בין הוועדים השונים ומשרד האוצר. בהנהלת האוניברסיטה הוסבר כי הסיבות העיקריות לכך הינן עלות הפנסיה התקציבית הגבוהה והוראות הוועדה לתכנון ותקצוב במל"ג, שניתנו לאור בדיקה פיננסית שנערכה באוניברסיטה ושעליה פורסם ב"כלכליסט", שאינן מאפשרות שימוש במקורות שעמדו בעבר לרשות האוניברסיטה.
קראו עוד בכלכליסט:
- האוניברסיטאות המובילות בעולם: איפה העברית?
- העברית היא האוניברסיטה עם הגירעון הגדול ביותר - 49 מיליון שקל בתשע"ד
- האוניברסיטה העברית משיבה אש: המדינה מתעלמת ממחויבויותיה כלפינו
בעברית ציינו כי האוניברסיטאות כולן כלל לא היו שותפות לתהליך המו"מ ולחתימת הסכמי תוספת השכר עם הסגל האקדמי בתחילת החודש. "לצערנו, המו"מ מול האוצר וות"ת לגבי מהות הבעיה הכלכלית של האוניברסיטה העברית לא מתקדם למתווה סביר", נמסר מהנהלת האוניברסיטה, אך צוין עוד כי ברצונם להמשיך במגעים מול האוצר במטרה להגיע ליציבות כלכלית.
האוניברסיטה העברית הר הצופים צילום: חיים צח
במסגרת ההסכם שהושג בתחילת החודש עם נציגי האוצר, עתידים לקבל הסגל הבכיר תוספות שכר שקליות המוטות כלפי הסגל הצעיר כדי לסייע בגיוס ובקליטה; שינוי מנגנון לעדכון הקצבאות של גמלאי הסגל האקדמי, בדומה ליתר הגמלאים בפנסיה תקציבית במגזר הציבורי; הסדרת תנאי מימוש קרן קשרי מדע על ידי גמלאים באופן שיסייע להגלדת התקציבים המופנים לסגל הצעיר; והסדרת תנאי הפנסיה התקציבית באוניברסיטאות וביטול החריגות.
ב"כלכליסט" פורסמו עיקריו של דו"ח פיננסי חריף על פעילות האוניברסיטה העברית – המוסד האקדמי החשוב ביותר בישראל. בין השאר, התגלה שימוש בכסף מקרנות המחקר ומתורמים לכיסוי הפעילות השוטפת בסך מצטבר של יותר ממיליארד שקל, בניית פרויקטים בעלות מאות מיליוני שקלים ללא אישור של הוועדה לתכנון ולתקצוב (ות"ת) וללא תקציב מלא לכך, ובהם פרויקט גדול של כפר סטודנטים ומצב נזילות גרוע וגירעון של כ־100 מיליון שקל בשנה. דו"ח כספי של המל"ג על כלל המוסדות האקדמיים בישראל שפורסם באפריל הצביע על כך שהעברית היא בעלת הגירעון הגדול ביותר מבין האוניברסיטאות בשנים 2013-2014.
ממל"ג ות"ת נמסר בתגובה: "הסכם השכר עם הסגל הבכיר נחתם לאחר משא ומתן ארוך בהשתתפות מל"ג ות"ת, משרד האוצר, נציגי הסגל ונציגות ועד ראשי האוניברסיטאות לרבות נציג האוניברסיטה העברית. אנו מצפים מכל הצדדים לעמוד בהסכם".