בלעדי לכלכליסט
רשות החשמל נגד הגדלת מכסות ייצור חשמל ממים
זאת לאחר שבסביבת הרשות טוענים שהדרישה להגדיל את הספק תחנת הכוח במנרה לא בהכרח עומדת בדרישות השוק והרגולציה, והבקשה כנראה תידחה.
תחנת הכוח אמורה להפיק בשנים הקרובות כ־200 מגה־ואט, תוך שימוש במים ככוח הנעה עיקרי, אך אלומיי ביקשה כי ההספק יעלה ל־300 מגה־ואט, בטענה כי אלו דרישות המשק. בנוסף טענו בחברה כי הגדלת ההספק תסייע בהשגת מקורות המימון להקמת תחנת הכוח.
לאחרונה החלה רשות החשמל החדשה לבצע בדיקה של כל הרישיונות לייצור חשמל ממקורות מים. בסביבת הרשות טוענים שהדרישה להגדיל את הספק תחנת הכוח במנרה לא בהכרח עומדת בדרישות השוק והרגולציה, והבקשה כנראה תידחה.
ממשלת ישראל אישרה השנה יעדים חדשים לייצור חשמל ירוק (ממקורות שיפחיתו את זיהום האוויר) כך שעד 2020 לפחות 17% מייצור החשמל יהיה ממקורות של אנרגיה מתחדשת דוגמת אנרגיה סולארית, אנרגיה המופקת מרוח או אגירה שאובה.
עד היום ישראל לא עמדה ביעדים שהציבה לעצמה (5% עד 2014 ו־10% עד 2020) ולכן לכאורה יש הגיון להגדיל את הספק תחנת הכוח. עם זאת ברשות חשמל טוענים שהדברים אינם סותרים וייתכן שייצור החשמל הירוק יגדל, אבל לא ממקורות מים אלא מרוח או סולארי.
הכוונה להקים תחנות כוח בטכנולוגיית "אגירה שאובה" אושרה בממשלה ב־2009, אז הוגדרו שלושה פרויקטים כתשתית לאומית חיונית באזור כוכב הירדן, בגלבוע ובצור מנרה, כאשר האחרון הוא היחיד שעוד לא בשלב הבנייה.
בנובמבר 2014 רכשה אולמיי קפיטל 75% מתחנת הכוח מידי אלקטרה. כבר אז עלתה בקשה מקדמית להגדיל את הספק הייצור של התחנה, אולם מאז ועד היום הסטטוס של הפרויקט התקדם משמעותית אך הספק הייצור לא שונה, ונכון להיום אין בידי החברה רישיון קבוע לייצור החשמל.
במרשות החשמל סירבו להגיב.