נחשף בכלכליסט
החשד להלבנת ההון באמצעות אס.אר אקורד הבורסאית מגיע לבית המשפט
כתב אישום חמור הוגש נגד יצחק ואזנה ו-7 חברות בשליטתו, בגין עבירות מס, מרמה והלבנת הון בהיקף עצום של כ-1.3 מיליארד שקל על פני מספר שנים. יחד עם ואזנה נעצרו כ-20 מעורבים, ביניהם עדי צים שמופיע כעד תביעה בכתב האישום
נחשף ב"כלכליסט": החשד להלבנת ההון באמצעות אס.אר אקורד הבורסאית שבשליטת עדי צים מגיע לבית המשפט.
היחידה המשפטית לתיקים מיוחדים ברשות המסים הגישה ביום חמישי לבית המשפט המחוזי בת"א כתב אישום חמור נגד יצחק ואזנה ו-7 חברות שבשליטתו, בגין עבירות מס, מרמה והלבנת הון בהיקף עצום של כ-1.3 מיליארד שקל על פני מספר שנים. במקביל לכתב האישום, הגישה הרשות בקשה למעצר עד תום ההליכים נגד ואזנה השוהה במעצר בית. דיון בבקשה יתקיים בעוד כשבועיים בפני השופט גלעד נויטל.
ואזנה, המיוצג על ידי עו"ד קובי שקלאר, נעצר בחודש יולי בעקבות חקירת הפרשה שזכתה לשם "תיבת נח", המשותפת למחלקת חקירות מכס ומע"מ ת"א, פקיד שומה חקירות ת"א, הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, משרד הכלכלה, ביטוח לאומי והיחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית של המשטרה.
יחד עם ואזנה נעצרו כ-20 מעורבים, ביניהם עדי צים. צים שוחרר למעצר בית לאחר שבוע, והוא שהה בו עד תחילת החודש שעבר. הוא מופיע כעד תביעה בכתב האישום נגד ואזנה. ברשות המסים שוקלים האם לזמנו לשימוע בטרם הגשת כתב אישום על סיוע לעבירות מס והלבנת הון.
על פי כתב האישום שהגישו עורכי הדין ליאת בכור, מאור סבג ואוראל בן מוחה מרשות המסים, לקוחותיו של ואזנה הינם חברות המספקות שירותי כוח אדם בתחום הניקיון והשמירה. על מנת שאלו יוכלו להעסיק מאות עובדים, בלי שיתקיימו יחסי עובד-מעסיק, ומבלי שאלו יצטרכו לתת לעובדים את הזכויות המתחייבות מחוק הביטוח הלאומי וכן לשלם בגינם מס הכנסה, הם רכשו מממנו לאורך השנים 2013 - 2016 חשבוניות מס פיקטיביות, ע"ש 7 החברות הנאשמות וחברות אחרות, בהיקפים עצומים.
בין השנים 2013-2010 עסק בן דוד של הנאשם, ליאור ואזנה, בהפצת חשבוניות פיקטיביות בענף כוח האדם על שם עוסקים שונים. בתחילת שנת 2013, הצטרף לפעילות זו יצחק ואזנה, והשניים פעלו יחד בין היתר באמצעות חברת "יהלום שירותי שמירה, אבטחה והדרכה". בעקבות חקירה פלילית נגד ליאור ואזנה, עברו "לקוחותיו" לנאשם, על מנת שזה ימשיך לתת להם כיסוי חשבונאי פיקטיבי.
כחלק מהתוכנית העבריינית, יצחק ואזנה עשה שימוש במרמה באישורים ממשרד הכלכלה לעסוק בתחום כוח האדם, ניקיון ושמירה. על מנת ליצור מראית עין של פעילות עסקית בחברות שבשליטתו, ולמנוע את לקיחת האישורים ממנו, העסיק ואזנה מספר עובדים מצומצם בהן.
כמו כן, ביצע ואזנה באמצעות החברות הנפקת תלושי שכר ואפשר לאחרים להוציא תלושי שכר על שמן של החברות. התשלומים שקיבל בעבור הנפקת המסמכים הועברו אליו בהמחאות או בהעברות בנקאיות לחשבונות של החברות, נמשכו אצל נותני שירותי מטבע, ביניהם כאמור אס.אר אקורד, צים פיננסים, גם היא בשליטת עדי צים, וגוסטו, והוחזרו ללקוחות תמורת עמלה.