דיווח: עובדת של בנק לאומי הבריחה מידע לארה"ב בשרשרת
לפי בלומברג, איש העסקים מסעוד סרשר הודה שהסתייע בשלושה בנקים ישראליים להעלמת 21 מיליון דולר, כאשר עובדת לאומי מבריחה את פרטי חשבונו בדיסק און קי שהוטמן בתכשיט
- עובדי בנק לאומי ניתקו מגע עם חוקר העלמות המס האמריקאי
- לאומי: 500 עובדים הסכימו לפרוש, מאות נוספים ב"רשימת המתנה"
- בנק לאומי מפתה את העובדים: מי שיפרוש עד ספטמבר יקבל 25 אלף שקל
סרשר, בעל עסקי בגדים ממוצא אירני, הודה כי העלים 21 מיליון דולר בחשבונות בנק שהחזיק בשלושה בנקים בישראל, אחד מהם בבנק לאומי. במסגרת התביעה נטען כי סרשר נעזר בסיועה של העובדת שהבריחה לארה"ב את התדפיסים הרלוונטיים לחשבון הבנק שלו.
סרשר, כך על פי הדיווח בבלומברג, פתח כבר ב-1993 חשבון בבנק ישראלי בלתי מזוהה תוך שימוש בשם קוד, וניהל פגישות חשאיות עם נציג הבנק, שהציג בפניו את פרטי החשבון. ב-2007 פתח שלושה חשבונות בבנק לאומי על שם חברה שהקים לצורך כך. בהסכם הטיעון נכתב כי איש העסקים האמין שעובדת הבנק, שהיתה זו שבשלב זה פעלה מולו, הבריחה את הדוח"ות שלו באופן זה בכדי לשמור על סודו.
הפרטים שנחשפו בעסקת הטיעון גם כוללים מידע על הלוואות back to back שאיפשרו לו גישה לחשבונות הבנק שלו בישראל דרך סניפים בלוס אנג'לס - באופן זה העביר לארה"ב 19 מיליון דולר מבלי לדווח לרשויות. לעצתם של אנשי הקשר שלו בבנק, הוא הוציא דרכונים של ישראל ואיראן בכדי לסייע לו במטרה.
סרשר סגר את החשבון שלו בבנק לאומי ב-2011 מפני שחשש שהעניין יייחשף. "מסעוד מי?" היא ענתה לו כשהציג את בקשתו - כביכול לא תדע על עצם קיומו אם בעתיד תישאל על הקשר של סרשר עם הבנק.
במסגרת הפרטים שנחשפו עולה שסרשר גם העביר מעל 5 מיליון דולר מחשבון הבנק בלאומי לחשבון בנק בהונג קונג.
סרשר צפוי לרצות עונש מאסר של שנתיים וישלם קנס של 8.3 מיליון דולר - במסגרת הסכם הטיעון. בנק לאומי הסכים לפני שנתיים לשלם קנס של 400 מיליון דולר במסגרת הסדר מול הרשויות בארה"ב.
מבנק לאומי נמסר בתגובה כי: "כפי שעולה מהכתבה, מדובר בפרשה ישנה שנידונה בימים אלו בביהמ"ש בקליפורניה. בדצמבר 2014 לאומי היה לבנק הראשון והיחיד בישראל אשר חתם על הסדר עם רשויות החוק בארה"ב בנוגע לפעילותו מול לקוחות שהינם נישומי מס בארצות הברית, ובכך שם את הפרשה מאחריו. כפי שניתן לראות בכתבה, בפרשה מעורבים שני בנקים ישראלים נוספים. כיום לאומי פועל בהתאם לדרישות הרגולטוריות המחמירות ביותר בתחום של מדיניות כסף מוצהר".