רשות ני"ע חושדת: המעילה באורתם סהר הגיעה ל-9 מיליון שקלים
בית משפט השלום בת"א נעתר הבוקר לבקשת הרשות והחמיר את התנאים המגבילים שהוטלו על חשבת השכר ועוזר המנכ"ל לשעבר. הרשות: "נטלו מכספי החברה סכומים גבוהים מאוד באמצעות כרטסת פיקטיבית". סנגורם: "הכספים נמשכו עבור המנכ"ל נחום"
מעילת המיליונים בחברת הבנייה אורתם-סהר: שופטת בית משפט השלום בת"א, שרית קריספין-אברהם, הטילה היום (ג') תנאים מגבילים נוספים על שני עובדים לשעבר בחברה שנחקרו ברשות ני"ע בחשד למעורבות בפרשה. שני העובדים, עוזר המנכ"ל לשעבר אליק גריידי וחשבת השכר אשרת מוסינדי, חשודים בביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים ועבירות על חוק איסור הלבנת הון. השופטת הורתה להם להפקיד ערבות נוספת של 100 אלף שקל למוסינדי ו-50 אלף שקלים לגריידי.
- צווי הפסקת עבודה בפרויקטים של אורתם סהר ואסום בשל תאונות עבודה
- בכיר באורתם סהר המליץ להסתיר את מעילת המיליונים
- מנכ"ל ויו"ר אורתם סהר במסע להרגעת המוסדיים הלחוצים
גריידי ומוסינדי נחקרו תחילה באזהרה ברשות בחודש מאי בקשר לבעל השליטה ומנכ"ל החברה, אמיר נחום, החשוד בביצוע עבירות מרמה ומס. נחום חשוד שהסתיר מדירקטוריון החברה קשרים אישיים וזיקות עסקיות שהיו לו עם ספקיה השונים, באמצעות חברת אורתם הנדסה הפרטית שבבעלותו. קשרים אלה סייעו לו לכאורה לגרוף מיליוני שקלים לכיסו, תוך הסתרת האינטרס האישי שהיה לו בהעסקת אותם ספקים.
גריידי ומוסינדי שוחרו בתום החקירה במאי בתנאים מגבילים תוך הפקדת ערבות ואיסור יציאה מהארץ. אלא שכפי שנחשף ב"כלכליסט", על פי דו"ח של משרד החקירות הפרטי וייצמן-יער השניים גם היו מעורבים לכאורה במעילה של מילוני שקלים בכספי החברה.
בעקבות החשדות הם פוטרו מהחברה בחודש פברואר ונשללו מהם פיצויים הפיטורים. כפי שפורסם הבוקר ב"כלכליסט", השניים הגישו לפני כשבועיים תביעה לבית הדין האזורי לעבודה בת"א שבה טענו כי הם ביצעו את המעילה בשליחתו של נחום וכל הכספים, המוערכים בכ-5 מיליון שקלים, הועברו אליו.
ברשות ני"ע, כך עולה מפרוטוקול הדיון שנערך היום, החליטו להעמיק גם בחקירת המעילה. "אם התפתחות החקירה (נגד נחום, גריידי ומוסינדי, ת.ג) עלתה וצצה פרשה נוספת", אמר בדיון סגן היועצת המשפטית של מחלקת החקירות ברשות, עו"ד ערן שחם-שביט. "מוסינדי שהינה מנהלת חשבונות בחברה, נטלה מכספי החברה סכומים גבוהים מאוד באמצעות כרטסת פיקטיבית, לשימושה ולשימוש גריידי. אנחנו מדברים רק בשנים 2014-2015 בהיקף של 5 מיליון שקלים, ומשנת 2010 מעל 9 מיליון שקלים". שחם-שביט הוסיף כי על פי החשד השניים השתמשו בין היתר בכספים לרכישת כלי רכב או לשדרוג כלי רכב.
סנגורם של גריידי ומוסינדי, עו"ד דן נתיב, דחה בדיון את החשדות נגדם וטעם שכל הכספים שמשכו מהחברה היו עבור המנכ"ל נחום. "הייתי עם מרשיי בחקירה הראשונה והסיפור הזה היה כבר אז על השולחן. אני לא מבין מה ההתפתחות בחקירה ולמה אתה טוען". עו"ד שחם-שביט השיב כי "החקירה הקודמת עסקה בחשדות אחרים, החשדות האלה עובו ונבדקים".