$
בורסת ת"א

מנכ"ל ויו"ר אורתם סהר במסע להרגעת המוסדיים הלחוצים

בעלי השליטה בחברת הנדל"ן, אמיר נחום ואורי דורי, יצאו לסבב פגישות עם גופים שמחזיקים באג"ח החברה שנסחרות כיום בתשואות זבל. המוסדיים הבהירו: רק רכישה חוזרת של אג"ח והנפקת זכויות שתזרים כסף לחברה ירגיעו את השוק

אורן פרוינד 07:3515.06.16

החקירה של רשות ני"ע נגד בעל השליטה (45%) והמנכ"ל שלאורתם סהר, אמיר נחום, עדיין רחוקה מסיום, אולם הפאניקה בקרב המשקיעים בתל אביב כבר בעיצומה.  

חברת הנדל"ן, שמסכת המכות שלה החלה בקריסת המרפסות בבניין שבנתה עבור גינדי השקעות ב־2013, נושאת חוב של 280 מיליון שקל למחזיקי שלוש סדרות אג"ח שאינן מובטחות בשעבוד כלשהו, ונסחרות בתשואות זבל של 14%-25%. גם מניית החברה הגיבה לאירועים אלה בירידה של 30% מתחילת החודש, כשהחקירה נגד נחום הפכה גלויה, והשלימה קריסה של 70% מאז נפילת המרפסות.

 

אורתם סהר עדיין עומדת בהתניות הפיננסיות כלפי המחזיקים, אולם בעקבות הפאניקה בשווקים יצאו בימים האחרונים נחום ושותפו (15%) היו"ר אורי דורי, לסבב פגישות הרגעה מול המוסדיים שמחזיקים באג"ח של החברה.

 

לפי אתר סטוקר המוסדיים הגדולים שמחזיקים באג"ח של אורתם סהר הם ילין לפידות עם אחזקה של 59 מיליון שקל; הראל (25 מיליון שקל); פסגות (24 מיליון שקל); אילים (21 מיליון שקל) ומור עם אחזקה של 16 מיליון שקל. בפגישות אלה ביקשו המוסדיים מנחום ודורי לבצע רכישה חוזרת של אג"ח (Buyback) והנפקת זכויות שתזרים כסף לחברה ותרגיע את השוק. באורתם סהר החליטו לחכות עד שהרוחות יירגעו במקצת לפני שיינקטו בפעולות כלשהן.

 

 

אורתם סהר ניצבת בפני פירעונות אג"ח של 50 מיליון שקל עד סוף 2016 כשבקופתה כ־100 מיליון שקל. בשנים 2017 ו־2018 היא נדרשת לפרוע 57 מיליון שקל ו־54 מיליון שקל נוספים בהתאמה, כך שהכסף שבקופה יספיק לה רק עד סוף 2017. וזה עוד מבלי להביא בחשבון שלחברה תזרים שלילי מפעילות שוטפת בקצב רבעוני של 15 מיליון שקל (בהתאם לרבעון הראשון של 2016), כך שהכסף בקופה עשוי להיגמר מהר יותר.

 

החשש הוא שתשואות האג"ח הגבוהות יקשו עליה למחזר חובות, ובתרחיש קיצון, אם אמון המשקיעים בה לא יחזור, החברה עלולה להיקלע להסדר חוב. עם זאת, העובדה שהחברה הופכת בימים אלו ליזמית נדל"ן וזונחת את תחום קבלנות הבנייה, תאפשר לה ניהול טוב יותר של תזרים המזומנים העתידי. גם העובדה שלחברה קיימים הסכמי שיתוף פעולה עם וילאר וגינדי החזקות לגבי פרויקטים חדשים, תעזור לניהול תזרים המזומנים בעתיד, שכן אלו התחייבו להיכנס כשותפות פיננסיות ולהעמיד הון עצמי מינמאלי של 75% מעלות פרויקטים חדשים.

 

בינתיים נראה שסבב הפגישות עם המוסדיים עשה טוב לאורתם סהר והאג"ח שלה תיקנו אתמול בעליות שערים של 1.5%-2%. מוסדיים שדיברו אתמול עם "כלכליסט" נשמעו עדיין אופטימיים. "בדברים הפליליים אתה לא יכול לדעת כלום, אבל הרושם שנחום עשה עלינו הוא שמדובר בבחור טוב", אמר אחד ממחזיקי האג"ח הגדולים. "היושרה שלהם זה מה שמשך אותי מלכתחילה. אני עובד איתם כבר חמש שנים ואני אומר לך שאמיר נחום זה לא בועז יונה. לראיה, אף לקוח או חברת יזמות גדולה שעובדים איתם לא ביטלו הסכמים".

 

לדברי מוסדי אחר, "אורתם סהר עברה המון משברים וזה שהיא עדיין על הרגליים זה רק לחיוב. היום רב החברות קורסות אחרי משבר אחד. זה לא אומר שאני לא מודאג, אבל החברה הוכיחה שהיא יודעת להתנהל במשברים. למזלם הם לקחו רק פרויקטים חדשים של מחיר למשתכן. ושם אין סיכון של שיווק".

 

מאורתם סהר נמסר: "החברה רואה במוסדיים שותפים לדרך. לפיכך, יזמה החברה פגישות בין היו"ר והמנכ"ל לבין הגופים המוסדיים, במטרה להבהיר כי פעילות החברה נמשכת כסדרה, לרבות שיתופי הפעולה עם גופי נדל"ן מובילים והמכרזים שבהם זכתה בחודש האחרון. בפגישות עדכנה החברה את ההמוסדיים על המשך יישום התוכנית האסטרטגית, הכוללת שינוי פעילות הליבה מפעילות קבלנית לפעילות יזמית־קבלנית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x