מ"שדרות" ועד "לעזאזל, בואו נעשה את זה" - השמות שנותנות חברות התעופה למטוסים שלהן
בדומה לספינות, גם לכלי טיס מוענקים כינויים. לרוב הם לקוחים מהתרבות המקומית או מצטטים את שמות הערים, אך יש גם שמות יצירתיים יותר כמו "רודף חדי הקרן". כיצד תוכלו למצוא את כינוי המטוס שלכם?
לקראת טיסה מתוכננת (או לחילופין בזמן שהשתעממתם לפני ההמראה) - ייתכן שהתעניינתם בדגם המטוס בו אתם טסים, כאשר כמה מהם אפילו ידועים: בואינג 747 או
איירבוס A321. אך חברות התעופה לא מפרסמות לרוב שהן מעניקות למטוסים שמות, בדומה לספינות.
- תינוקת עם כנפיים: נולדה בטיסה - ותקבל מיליון מיילים במתנה
- צפו: הטיסה הקצרה ביותר בעולם - 2.7 ק"מ ב-47 שניות
- השירות החדש של קבוצת לופטהנזה: בידוק בטחוני ואיסוף כבודה - בבית הלקוח
למשל, חברת "הוואיין איירליינס" מעניקה למטוסי האיירבוס שלה שמות של גרמי שמיים. האיירבוס A330 כונה "מאקאלי" שהינו השם הפולינזי לצביר הכוכבים הפתוח בקבוצת הכוכבים שור, זאת לאחר שבטיסת הבכורה שלו היא זהרה בשמיים. כל מטוס בצי של החברה, נושא שם מתוך המסורת הפולינזית: צי מטוסי הבואינג 717 ו-767 מכונים בשמות של ציפורים מקומיות, ואילו מטוסים בטיסות פנים מכונים בשמות הרוחות המקומיות – "לנאיי", "מולוקי" ו"אוהאו".
חברת "קוונטאס" האוסטרלית בחרה לכנות את מטוסי הבואינג 707 שלה בשמות ערים מרכזיות ביבשת. כך ניתן למשל לטוס במטוס בשם "פרמאטה", או "אליס ספרינגס". מטוס האיירבוס A300 של החברה מנציח את מגלי הארצות המקומיים בשמות כמו "ג'יימס קוק" ו"ג'ון אוקסלי".
אצל לופטהנזה הגרמנית, ניתן למצוא גם כן שמות של ערים על מטוסיה. החברה החלה במסורת זו לפני 50 שנה, אז הושק המטוס "ברלין". בדומה, "בריטיש איירווייס" מחבבת שמות של ערים, אישים בריטיים מפורסמים וטירות אירופאיות.
חברת התעופה האירית אייר לינגוס מכנה את מטוסיה בשמות קדושים מקומיים – "סנט קולמן", "סנט רונאן" וכמובן – את "סנט פטריק". לעומתה, חברת התעופה איסלנד אייר בוחרת שמות של הרי געש מקומיים.
המנהג לא פסח גם עלינו: בין מטוסי "אל על" ניתן למצוא את "חיפה", "נצרת", "תל אביב" ו"כרמל", וגם את הפריפריה לא הזניחו, ויש מטוס עם השם "קרית שמונה" ואחד בשם "שדרות"
נראה שהיצירתית מבין כל חברות התעופה, היא, כרגיל, חברת "וירג'ין אמריקה", שהקים ריצ'רד ברנסון הידוע בחוש ההומור שלו. החברה ביקשה מלקחותיה להציע שמות למטוסיה, ואת הטובים שבהם אימצה. כך קיבלנו את מטוס "ג'פרסון איירפליין" – על שם הלהקה האגדית משנות ה-60 , "יוניקורן צ'ייסר" (רודף חדי הקרן), או "סקרו איט, לטס דו איט" – (לעזאזל, בואו נעשה את זה), "airbnb force one", משחק מלים על שם מטוס הנשיא, וגם "an airplane named desire" (מטוס ושמו תשוקה) על שם ההצגה של טנסי ויליאמס חשמלית ושמה תשוקה. החברה היא גם הראשונה להעניק שם האשטג למטוס – nerdbird#
רוצים לדעת מה שם המטוס בו אתם טסים? הציצו בחוטם המטוס, מתחת לתא הטייס כאשר אתם מתכוננים לעלות לטיסה.