רוצים לעבוד בחברה בינלאומית? זה מה שמחכה לכם בדרך למשרה
נתונים של חברת הגיוס ליבר האמריקאית שופכים אור על תהליכי הגיוס - כמה זמן מבלים מועמדים בראיונות עבודה ובאיזו דרך הסיכוי להתקבל הוא הגבוה ביותר
- אלפי אנשים מתים מעבודה ביפן בכל שנה, האם מדינות המערב הן הבאות בתור?
- וורקוהוליזם: זה רק נשמע מכובד, אבל זו התמכרות לכל דבר
- "צוות הטאלנטים שלי נוסד בזכות טיפ מסטיב ג'ובס"
מספר הראיונות שעוברים מועמדים בממוצע על מנת להתקבל לעבודה הוא ארבעה אך בתחום השיווק למשל, יצטרכו עובדים לעבור כמעט שישה ראיונות עד שיזכו במשרה המיוחלת. בתחום שירות הלקוחות מסתפקים ב-3.4 ראיונות בממוצע שבסך הכל אורכים יחד כשלוש שעות, ואילו מהנדסים ייאלצו לבלות בממוצע 5 שעות ו-18 דקות בראיונות עבודה עד ההעסקה. מנהלי מוצר יישבו בכיסא המרואיין כחמש וחצי שעות בעוד שעובדי תפעול יתראיינו מעט פחות משלוש שעות בסך הכל.
מרגע הגשת המועמדות ישנם בממוצע תשעה שלבי סינון עד לקבלה לעבודה, שכוללים בדרך כלל שיחת היכרות, ראיון טלפוני, ראיון פנים מול פנים ושיחות עם ממליצים. מספר השלבים נע בין ארבעה ל-27 והתהליך אורך בממוצע 34 ימים מרגע התחלתו. בחברות גדולות (יותר מאלף עובדים) הממוצע הוא 41 ימים ובחברות בינוניות בגודלן 33 ימים. משך תהליך הגיוס תלוי גם בדרך שבה הוגשה המועמדות. כך, מועמדים שהגיעו דרך חברת השמה מתקבלים לעבודה בממוצע תוך 26 ימים בעוד שכאלה שהגיעו דרך עובדים אחרים בחברה מתקבלים תוך 34 ימים בממוצע.
הסיכוי הגבוה ביותר להתקבל - דרך הפניה של עובד בחברה
הדרך הטובה ביותר להתקבל לעבודה היא באופן לא מפתיע באמצעות הפניה של אדם שכבר עובד בחברה. כך, 1 מכל 16 מועמדים שמופנה על ידי עובד החברה מתקבל בעוד שרק אחד מתוך 22 מועמדים שמופנה על ידי חברת השמה מתקבל לעבודה. הסיכוי של מהנדסים להתקבל לעבודה באמצעות חברת השמה או גיוס הם הטובים ביותר מכל המקצועות; עובדים בתחום גיוס כוח האדם מתקבלים לעבודה לרוב באמצעות סורסינג, כלומר, החברות מוצאות אותם. נתון מפתיע לגבי סורסינג הוא כי 22% מהמועמדים שמגיעים בדרך זו, כלומר שהחברה פנתה אליהם, לא מתקבלים מהסיבה שאינם מוכשרים מספיק לתפקיד. נתון זה מפתיע מכיוון שמדובר במועמדים שלחברה שליטה מוחלטת בבחירתם מלכתחילה.
מול כמה מועמדים תתחרו על כל משרה
כאשר מגישים מועמדות, הסיכוי לקבלה לעבודה תלוי כמובן בכישורי המועמד אך גם בתחרות מולה הם מתמודדים. לגודל החברה ולתחום המשרה השפעה מכרעת על מספר המתחרים על כל משרה. בחברות קטנות (פחות מ-100 עובדים) עוברים כ-94 מועמדים בממוצע לכל משרה שמאוישת ובחברות בינוניות (בין 101 לאלף עובדים) מגישים מועמדות 98 אנשים על כל משרה. בחברות גדולות בהן יותר מאלף עובדים מדובר כבר ב-129 מועמדים בממוצע על כל אדם שמתקבל לעבודה.
תחום המשרה גם כן משפיע מאוד על כמות התחרות, כך, עובדים בתחום השיווק מתחרים בממוצע עם עוד 192 מועמדים על כל משרה בעוד שעובדי מכירות מתחרים עם 64 עובדים בממוצע בלבד. אנשי שירות לקוחות מתחרים רק עם 54 עובדים פוטנציאלים אחרים בממוצע על כל משרה ודווקא עובדים בתחום הגיוס יתחרו בעצמם עם עוד 178 מועמדים על כל משרה.
בסופו של דבר מועמדים שלא מתקבלים נדחים לרוב מהסיבה שאין להם את הכישורים הנדרשים לתפקיד, זוהי הסיבה שבגללה נדחים 45% מהמועמדים. הסיכוי של מועמדים המגיעים דרך המלצה של עובד אחר להיחשב ללא מספיק מוכשרים לתפקיד נמוך יותר מאשר של כאלה שהגיעו דרך חברת השמה.