יוגב מפעיל סעיף שיתקע את מינוי יאיר שמיר ליו"ר תע"א
מנהל רשות החברות מחריף את מאבקו במינויים הפוליטיים של ליברמן: דורש ליישם חוק למינוי שני נציגי ועד העובדים לדירקטוריון, כך ששמיר יישאר בחוץ
התעשייה האווירית (תע"א) צפויה להישאר עוד חודשים ארוכים ללא יו"ר קבוע, זאת בשל סעיף חדש שרשות החברות בראשות אורי יוגב דורשת ליישם. מדובר בסעיף בחוק החברות הממשלתיות שלא הקפידו עליו עד כה בתע"א, שלפיו בדירקטוריון חייבים להיות שני נציגי עובדים, עובדה שאינה משאירה מקום למינוי חיצוני של יאיר שמיר, מינויו של שר הביטחון אביגדור ליברמן.
- יוגב על ההאשמות של בן-חמו: התנצלות תוך 48 שעות - או תביעה
- חדשות רעות לתעשייה האווירית: מעלות הורידה את תחזית הדירוג לשלילית
- ליברמן מינה את יאיר שמיר ויצחק אהרונוביץ' לתפקידים בכירים בתעשיית הבטחון
המהלך של יוגב הוא בהמשך למתיחות בינו לבין ליברמן. שר הביטחון פועל למקסם את עצמאותו במינוי מקורביו - שמיר, עוזי לנדאו ויצחק אהרונוביץ' - כבכירי החברות הממשלתיות הביטחוניות - תע"א, רפאל ותעש (בהתאמה), לעומת יוגב שדורש להקפיד על ביצוע הליך נבחרת הדירקטורים המקובל ומתנגד למינויים פוליטים.
ליברמן הכריז על כוונתו למנות את שמיר ליו"ר תע"א כבר ביולי אך רק לפני כשבועיים וחצי הגיש השר ביחד עם שר האוצר, משה כחלון, את מועמדותו לכהונה כדירקטור לאישורה של רשות החברות הממשלתיות. זאת כשלב מקדים למינויו ליו"ר החברה על ידי הדירקטוריון.
סעיף בחוק החברות הממשלתיות קובע כי בדירקטוריון 12 החברות הממשלתיות הגדולות צריכים להיות שני מקומות השמורים לנציגי ועד העובדים. בעוד בחברות ממשלתיות כחברת החשמל, רכבת ישראל ומקורות הקפידו על הסעיף, בתעשייה האווירית מעולם לא הקפידו עליו. זאת עד לפני כשנה, זמן לא ממושך לאחר עזיבתו של חיים כץ את תפקידו כיו"ר הוועד. גורמים המעורבים במינוי מעריכים כי הסיבה לכך שהחוק לא יושם בעבר היתה היעדר רצונו של כץ ליצור מוקד כוח מנהיגותי נוסף לעובדים, וכעת נעשים שינויים בחברה. לעומתם, יש הטוענים כי יוגב עושה שימוש בהיבט חוקי זה כדי לעכב את המינוי, על רקע המתיחות עם ליברמן.
היעדר מקום פנוי בדירקטוריון (סעיף בחוק החברות הממשלתיות מגביל את מספר חברי הדירקטוריון ל־12) לאדם חיצוני שאינו נציג עובדי תע"א מהווה בעיה מהותית, מכיוון שבעניין זה כבר התערב בג"ץ, שהדגיש את חשיבות מינוי נציגי העובדים לדירקטוריון רק במרץ האחרון לגבי חברות ממשלתיות אחרות - עמידר, נתיבי ישראל (מעצ לשעבר) ונמל אשדוד.
התרחישים שכן יאפשרו את המינוי הם פרשנות חדשה לחוק של היועמ"ש, שינוי החוק, הפעלת לחץ על אחד הדירקטורים לעזוב או קידום מהלך עוקף לחוק כהעברת המינוי בהחלטת ממשלה. בלשכת ליברמן מכחישים ניסיון לבצע מהלך עוקף כזה.
במקביל צפויה הוועדה לאישור מינויים בכירים, בראשות השופטת בילהה גילהור, לדון במינוי שמיר ב־30 באוקטובר. זאת כחלק מהליך ביקורת שנועד לבדוק התאמה מקצועית ולמנוע מינויים פוליטיים.
בניגוד למינוי לנדאו ליו"ר רפאל, שלגביו עלו שאלות בנוגע ליכולתו לעבור את הליך נבחרת הדירקטורים, הצדדים לא צופים כי מועמדותו של שמיר עשויה לעורר בעיות התאמה. זאת מכיוון שהוא כיהן כבר בעבר כיו''ר תע''א כשתי קדנציות ועבר את ההליך בעת מינויו ליו''ר נתע, תפקידו הנוכחי.