אוהבים תיירות אתגרית? לא צריך לנסוע רחוק
לפי איגוד המסחר לתיירות אתגרית, ישראל מדורגת שנייה בתחום מבין המדינות המתפתחות, אחרי צ'כיה. מבין המדינות המפותחות זכתה איסלנד בבכורה
איגוד המסחר של התיירות האתגרית הוקם ב-1990 ומייצג מעל 1,100 סוכנויות טיולים ומועצות תיירות ב-90 מדינות. הדירוג נקבע לפי קטגוריות שונות, ביניהן משאבי טבע, קו החוף, צפיפות אוכלוסין ומאפיינים פיזיים נוספים. משאבים תרבותיים כמו פארקים לאומיים או אתרי מורשת של אונסק"ו שוקללו גם כן לצד אתרים לפעילות אתגרית בטבע ומידת המיומנות של המדריכים המקומיים.
אחרי צ'כיה וישראל במדד המדינות המתפתחות דורגו אסטוניה, צ'ילה, סלובקיה. בעוד גרמניה, ניו זילנד, נורבגיה ושוויץ סגרו את החמישייה הראשונה בדירוג המדינות המפותחות. ניו זילנד זכתה בבכורה בדירוג האזורי של מזרח אסיה ודרום הפסיפיק, ואילו צ'ילה דורגה ראשונה בקרב מדינות אמריקה הלטינית והקאריביים. איסלנד, כפי שניתן היה לצפות, נבחרה ראשונה בדירוג האזורי של אירופה וצפון אמריקה, וישראל כאמור ראשונה במזה"ת וצפון אפריקה.
לפי הדו"ח, תיירות אתגרית מטיבה עם המדינה לא רק במשיכת תיירים אליה, אלא גם בשמירה על המורשת שלה. "למדינות וקהילות ששפר מזלן להיות בעלות משאבי טבע ותרבות יוצאי דופן, תיירות אתגרית יכולה לספק מקור של הכנסה נחוצה ותמריצים לשמור על שרידים מהעבר, זהות תרבותית נוכחית ופלאים אקולוגיים", נכתב בדו"ח. שווי התיירות האתגרית עמד על 263 מיליארד דולר ב-2012, השנה האחרונה שלגביה יש נתונים.
אלה המדינות הטובות ביותר בעולם לתיירות אתגרית לשנת 2016:
דירוג המדינות המפותחות -
1. איסלנד
2. גרמניה
3. ניו זילנד
4. נורבגיה
5. שוויץ
דירוג המדינות המתפתחות -
1. צ'כיה
2. ישראל
3. אסטוניה
4. צ'ילה
5. סלובקיה