שניידר אלקטריק מחפשת השקעות בהייטק הישראלי
בכירים מענקית האנרגיה הצרפתית הגיעו לארץ עם 20 מיליון דולר כדי לחפש סטארט־אפים בתחום האנרגיה והאנרגיה הסולארית
משלחת של בכירים מחברת האנרגיה הצרפתית שניידר אלקטריק הגיעה בימים האחרונים לארץ במטרה לחפש סטארט־אפים שבהם תוכל להשקיע ושאיתם תוכל לפתוח סוכנות מקומית שתתמחה בניהול צריכת אנרגיה ותפעול מתקנים סולארים. לשם כך הקצתה החברה 20 מיליון דולר. בשיחה עם "כלכליסט" הסביר פול קמפבל, סגן נשיא לחדשנות, כי "המטרה היא למצוא לפחות 5 חברות שיתאימו לצרכים שלנו. יש לנו תקציב של 20 מיליון דולר".
- קרן גרמנית תשקיע עד 20 מיליון יורו בסטארט-אפים ישראליים
- מכירת איירון סורס: פתרון מצוין לכל הצדדים
- אקזיט ענק? איירון סורס בדרך לקרנות סיניות
קמפבל סיפר כי "התוכנית שלנו להשקעה בחברות הזנק (סטארט־אפים, ל"ג) יצאה לדרך בשנה שעברה בארה"ב. משם המשכנו לצרפת ואז הגענו לישראל. בשנה הבאה אולי נגיע להודו ולסין, אבל כרגע אנחנו פה". לדברי קמפבל, "היקף ההשקעה הממוצע בכל חברה בארה"ב עמד על 1—1.5 מיליון דולר. עיקר ההשקעות היו בתוכנה ובחומרה, אבל הגענו גם לתחומי הלוגיסטיקה ואספקת החשמל. לאחר שמצאנו חברות שעניינו אותנו, הקמנו מיזמים משותפים בכוונה ליצור מוצרים או שירותים שיתאימו לעולמות שלנו".
שניידר אלקטריק הוקמה לפני 180 שנה בצרפת. כיום היא פעילה ב־130 מדינות ומעסיקה 170 אלף איש. הרווח הנקי שלה ב־2015 עמד על 840 מיליון יורו — עלייה של 12.5% בהשוואה לשנה שקדמה לה, אז עמד הרווח הנקי של החברה על 772 מיליון יורו. על לקוחות שניידר אלקטריק בישראל ניתן למנות את מקורות, משרד הביטחון, בזק בינלאומי, שיכון ובינוי, אינטל, מכון ויצמן, מיקרוסופט ותאגידי המים.
תחום ההתייעלות האנרגטית, שבו מבקשת שניידר אלקטריק להתמקד באמצעות ההשקעה בסטארט־אפים, נמצא בחיתוליו בישראל, בוודאי שביחס לתוכניות הממשלה בנושא.
אמנם ב־2010 הכריז משרד האנרגיה על תוכנית שאפתנית להחלפה מסיבית של מכשירים זוללי חשמל, אך דו"ח מבקר המדינה ל־2014 קבע כי זה לא מספיק וכי המשרד לא גיבש תוכנית התייעלות אנרגטית. לפי המבקר, הנזק שנגרם כתוצאה עלול להגיע ל־45 מיליארד שקל: "הערך הנוכחי של תוכנית פעולה ממשלתית להתייעלות אנרגטית שתיושם עד 2020 יסתכם בעד 45 מיליארד שקל".
קמפבל מספר כי במדינות שבהן נוצר קשר עם סטארט־אפים, התגלו פתרונות להתייעלות אנרגטית שהפכו למקור רווח, ושזו הסיבה לכך שהוא רואה בישראל פוטנציאל גדול: "בקליפורניה למשל, מחיר החשמל הוא 20 סנט לקילוואט. באמצעות הסטארט־אפים גילינו שאפשר למכור בחזרה לרשת את מכסת החשמל שלקוח מסוים לא השתמש בה במחיר שיא של 70 סנט. זה יצר אפשרות להכנסות חודשיות של 300 דולר במקרה של חלק מהלקוחות".