$
מחפשי עבודה

הקריירה שלכם לא מוצלחת כפי שקיוויתם? תאשימו את האוניברסיטה

כך לפחות עשה עורך דין בריטי שתובע מיליון ליש"ט מאוניברסיטת אוקספורד. לטענתו, העובדה שלא סיים את לימודיו בהצטיינות מנעה ממנו להפוך לעו"ד מסחרי מצליח

מעין מנלה 13:4707.12.16

אם הקריירה שלכם היא לא מה שציפיתם, אתם לא מצליחים כמו שחשבתם שתהיו והשכר שלכם נמוך ממה שחשבתם שיהיה כשהייתם באוניברסיטה, יכול להיות שאתם מחפשים את מי להאשים. יש כאלה שילכו לפסיכולוגים ויאשימו את ההורים, אחרים אולי ימצאו את האשמה בדרך שבה הם מנהלים את הקריירה שלהם, אבל עורך דין בריטי אחד מצא מישהו מקורי להאשים - האוניברסיטה בה למד.

 

עורך הדין, בוגר אוניברסיטת אוקספורד תובע מיליון ליש"ט מהמוסד האקדמי על כך שלא סיים את לימודיו בהצטיינות בעקבות רמת ההוראה הנמוכה בקורסים מסוימים. מכיוון שלא סיים בהצטיינות, כך הוא טוען, נמנעה ממנו קריירה מוצלחת, כך מדווח הגארדיאן.

 

יכול להיות שאם היה מדובר בבוגר אוניברסיטה טרי שאינו מצליח להתקבל לעבודה ניתן היה להבין שהוא תולה את האשמה בציוניו באוניברסיטה אך פאיז סידיקווי (עורך הדין התובע) סיים את לימודי ההיסטוריה באוקספורד לפני 16 שנה. הוא טען בבית המשפט שלדעתו היה מפתח קריירה מוצלחת כעו"ד בתחום המסחרי-בינלאומי אם רק היה מסיים בהצטיינות. יתרה מכך, כל הקריירה של סידיקווי הושפעה לשיטתו מקורס אחד בהיסטוריה האימפריאליסטית של הודו שבו לטענתו רמת ההוראה לא הייתה מספקת. הציון הנמוך באותו הקורס הוריד לו את הממוצע כך שהוא לא סיים בהצטיינות. הסכום אותו דורש סידיקווי מהאוניברסיטה מתבסס על רווחים שיכול היה לטענתו לצבור במהלך הקריירה - לו רק היה מסיים בהצטיינות.

סטודנטים, האם לאוניברסיטה יש אחריות על הקריירה של בוגריה? סטודנטים, האם לאוניברסיטה יש אחריות על הקריירה של בוגריה? צילום: אריאל בשור

 

עורך דינו של סידיקווי טען שהוא סובל מחוסר שינה ודיכאון וכל זה בגלל אותו קורס ארור. לדבריו, הציון הנמוך "הרס לו את ההזדמנות להפוך להיות עורך דין מסחרי מצליח".

 

נתוני הפתיחה לקריירה של סידיקווי לא היו יכולים להיות גרועים, גם אם לא סיים בהצטיינות. שהרי מדובר בבוגר אוניברסיטת אוקספורד, האוניברסיטה שדורגה השנה כטובה ביותר בעולם על ידי דירוג האוניברסיטאות העולמי. האם אפשר להטיל על האוניברסיטה הטובה בעולם אחריות על הקריירה העתידית של בוגריו?

 

במקרה של סידיקווי אוניברסיטת אוקספורד אמנם מודה שהיו בעיות בהוראה בקורס הספציפי בהיסטוריה ההודית אך שיש למחוק את התביעה מכיוון שעברו 16 שנה מאז סיים את לימודיו. מה היה קורה לו היה מגיש את התביעה אחרי שלוש שנים? חמש או עשר? האם אז היה קל יותר לבית משפט להטיל את האחריות על מוסד אקדמי בגין כישלון הקריירה של בוגריו?

 

ההסכם הלא כתוב בין מוסדות לימוד אקדמיים לבין הסטודנטים שרוכשים בהם השכלה הוא שהתעודות וההכשרות יסייעו לבוגרים לפתח קריירה מוצלחת. מעסיקים רבים מקנים חשיבות למוסד האקדמי בו נרכשה ההשכלה וכן לגיליון הציונים של המועמדים לעבודה. לא חסרים מקומות עבודה שנותנים עדיפות בגיוס לבוגרי אוניברסיטאות מסויימות שסיימו בהצטיינות. עם זאת, לא תמיד תואר ממוסד נחשב הוא ערובה לקריירה מוצלחת או ליכולת השתכרות טובה. לכן, נוכח העובדה שאוניברסיטאות היום מפרסמות ומוכרות מוצר שנקרא "תואר אקדמי" - האם יש להן אחריות להצלחה או כישלון הקריירה העתידית של הסטודנטים?

 

במידה ויחליט בית המשפט באנגליה לקבל את תביעתו של סידיקווי, עלול להיווצר שטף של תביעות דומות של בוגרי אוניברסיטאות שלא הצליחו בקריירה כפי שקיוו. נראה שסידיקווי יתקשה להוכיח שהסיבה לכך שלא הצליח להפוך לעילוי בתחום המשפט המסחרי היא רמת ההוראה בקורס אחד באוניברסיטה לפני 16 שנה. נותר לתהות עד כמה אחריות צריך אדם לקחת על הקריירה של עצמו ועד כמה אחריות, אם בכלל, צריכים לקחת המוסדות האקדמיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x