בלימה אוטונומית מעלה את הציון אוטומטית
IIHS, ארגון הבטיחות האמריקאי, נתן ציון "מצוין" לדגמים שהציגו מערכות בלימה אוטונומיות, ובהם יונדאי אלנטרה ומאזדה 3
ארגון הבטיחות האמריקאי IIHS, הנחשב לארגון הבטיחות המוביל בארצות הברית, פרסם בסוף השבוע את תוצאות מבחני הריסוק שהוא ערך לעשרות דגמים. חלק מהם משווקים כיום בישראל, בשינויים מסוימים מבחינת המפרט, והיתר נפוצים רק בשוק האמריקאי אך ניתנים ליבוא לישראל.
המבחן של IIHS נחשב מחמיר, בין היתר מכיוון שהוא בודק לא רק מצבים שבהם הרכב נפגע מקדימה ומהצד, אלא הוא מבצע גם מבחני ריסוק מיוחדים בפינות הרכב, אזורים שהתגלו על ידי הארגון כחלשים ומועדים לפורענות.
עם הדגמים המשפחתיים שזכו לציון הגבוה ביותר נמנים שברולט וולט החשמלית, שאינה משווקת בישראל, יונדאי אלנטרה, המשווקת גם בארץ, ומאזדה 3 המשפחתית. בקטגוריית הרכבים הבינוניים, שזוכים בישראל להגדרה "רכבי מנהלים", זכו מאזדה 6, ניסאן אלטימה, ניסאן מקסימה, טויוטה קאמרי וסובארו אאוטבק, המשווקים כולם בארץ. בקרב רכבי היוקרה הבינוניים זכו אאודי A4, וולבו S60 ולקסוס ES, שאינה משווקת בארץ. בקרב רכבי הכביש־שטח זכו לציונים גבוהים מאזדה CX3, ששיווקה בארץ יחל בעוד מספר חודשים, מיצובישי אאוטלנדר, סובארו פורסטר וטויוטה ראב 4.
לצידם פרסם הארגון רשימה ארוכה של רכבים שלא זכו בציון הגבוה ביותר, בין היתר עקב היעדר מערכות בטיחות מקוריות. עם רכבים אלה נמנים למשל לקסוס CT200H, ניסאן סנטרה, שברולט מאליבו ופולקסווגן פאסאט, המשווקות כולן בישראל. מכוניות אלה קיבלו ציון "טוב" בלבד בגלל היעדר מערכות הבטיחות.
בשנים האחרונות נפתח פער מהותי בין הרכבים המשווקים בארצות הברית ובאירופה — שהם בעלי מערכת בטיחות אקטיבית כלומר מערכות בטיחות אשר מסוגלות לבלום את הרכב בשעת הצורך, ואפילו במקרים מסוימים להסיט את ההגה כאשר הרכב סוטה מנתיב הנסיעה — ובין הרכבים המיובאים ארצה, שנעדרת מהם מערכת הבטיחות המקורית של הדגם.