אבי מוסלר: "אני מאחל לעצמי שהעשור הבא ייראה אותו דבר"
מוסלר, מנכ"ל אמות, שדורג במקום שני, סבור כי "ענף הנדל"ן בכלל ושוק המשרדים בפרט נמצאים במצב טוב. אנחנו חווים ערנות גדולה בשוק וביקושים לנדל"ן איכותי"
מוסלר, מנכ"ל אמות, זרוע הנדל"ן המניב של אלוני חץ, מסכם שנה מוצלחת שבה זינקה מניית החברה ב־35% מתחילת השנה, והגיעה לשווי של 4.7 מיליארד שקל. פרויקט הדגל של החברה - מגדל אטריום ברמת גן - אוכלס כבר כמעט כולו, ובדו"חות האחרונים שלה לרבעון השלישי דיווחה אמות כי 93% ממנו כבר הושכר.
"הצעד הניהולי החשוב ביותר עבורי השנה היה ההתמקדות בשיווק אטריום", אומר מוסלר. "השכלנו למנף את היוקרה שלו ולמצב אותו נכון, הן מבחינת תמהיל הדיירים והן מבחינת מחירי השכירות. הגישה הזו הוכיחה את עצמה כשעקפנו באופן ניכר את לוחות הזמנים שהצבנו לעצמנו, ואכלסנו את מלוא המגדל. בד בבד יצרנו מנועי צמיחה נוספים בתחום הייזום, כמו מגדל תוצרת הארץ ופרויקט המשרדים בחולון. במקביל לכל אלו אנחנו מתמודדים בכמה מכרזים מול שוכרים גדולים מאוד".
מה האתגרים העסקיים והניהוליים של אמות כיום?
"אמות ממשיכה לצעוד קדימה כפי שעשתה בעשר השנים האחרונות תחת ניהולי. אני מאחל לעצמי שהעשור הבא ייראה כמו העשור הקודם. כיום אנו עוסקים בפעילות מואצת לפיתוח מנועי צמיחה נוספים: הפרויקטים שציינתי וכן פיתוח 100 הנכסים הקיימים של אמות הממוקמים באזורי ביקוש. העיסוק בנכסים הקיימים אינו רק בפיתוח שלהם בפן הנדל"ני, אלא גם בטיפוחם. כיום לקוחות מחפשים חוויה מלאה ומעשירה לעובדים וללקוחות, וחשוב לנו להיכנס לראש של כל אחד ולתת לו את הערך המוסף שהוא מחפש: האיכות, העיצוב, הנוחות, הנגישות והחדשנות".
איך אתה רואה את ענף הנדל"ן המניב כיום?
"ענף הנדל"ן בכלל ושוק המשרדים בפרט נמצאים במצב טוב. אנחנו חווים ערנות גדולה בשוק וביקושים לנדל"ן איכותי".
אם היית צריך לתת עצה ניהולית אחת, מהי?
"מעבר לעבודה קשה ולמקצוענות, אני מאמין בעבודת צוות. אני חושב שהיא מפתח להצלחה עסקית, ורואה בעובדים שותפים שלי להצלחה. צוות העובדים של אמות מתפקד כמו סיירת לכל דבר: הרכב קטן עם מוטיבציה גדולה להצליח, עבודה מאומצת ועמידה ביעדים".
מה הבורסה בתל אביב צריכה לעשות, לדעתך, כדי לצאת מהדשדוש?
"יש מקום לקדם שינוי ברגולציה, שמקשה כיום על חברות חדשות להיכנס לבורסה או להישאר בה. זה עול משמעותי שעמו הן לא יכולות להתמודד. לצערי, ראיתי הרבה חברות טובות וגדולות נוטשות את הבורסה בתל אביב ועוברות לבורסות אחרות בעולם. בעיניי לא נעשו מספיק צעדים כדי לשמר אותן פה".
ומה דעתך על החקיקה להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית?
"בעיניי זו חקיקה דרקונית ופופוליסטית וגם הדרך שבה התקבלה היתה כזו. לא הושקעה בה מחשבה כלל ולא נלקחו בחשבון ההשלכות שלה".