ביטול ההפרדה המבנית בבזק: מבקר המדינה בודק את התנהלות משרד התקשורת
במשרד התקשורת אמרו כי "השר צחי הנגבי לא קיבל כל בקשה להבהרות ממשרד מבקר המדינה"; ואולם במשרד המבקר אמרו כי נעשתה פנייה לכל הנוגעים בדבר
משרד מבקר המדינה, בראשות השופט בדימוס יוסף שפירא, החל לבדוק את התנהלות משרד התקשורת - בעקבות רצונו לבטל את ההפרדה התאגידית והמבנית בבזק.
- מנכ"לית בזק: "הצרכנים משלמים את מחיר ההפרדה המבנית בחברה"
- בקיצור כלכלה: כמה שווה לאלוביץ' ביטול ההפרדה המבנית בבזק?
- "טובת שוק התקשורת מחייבת שלא לפעול לביטול ההפרדה התאגידית בבזק"
המבקר דרש לקבל את כל החומרים שהועברו לבזק, התכתבויות, פרוטוקולים של ישיבות המשרד בנושא וכל חומר שדן בנושא ההפרדה המבנית. רק ביום שישי האחרון אמרו במשרד המבקר כי משרד התקשורת השיב כמבוקש על כל השאלות שהיו להם עד לכתיבת טיוטת דו"ח המבקר לגבי התנהלות משרד התקשורת כלפי בזק.
- מנכ"לית בזק: "הצרכנים משלמים את מחיר ההפרדה המבנית בחברה"
- הרשות להגבלים עסקיים לא מתערבת בביטול ההפרדה המבנית בבזק
- "טובת שוק התקשורת מחייבת שלא לפעול לביטול ההפרדה התאגידית בבזק"
ביום שישי האחרון דיווחה בזק כי משרד התקשורת מעוניין לאפשר לה לבטל ההפרדה התאגידית תמורת פריסה והפעלת סיבים אופטיים בתוך 3 שנים. ביטול ההפרדה יאפשר לבזק להתקזז על הפסדי מס שיש לה מהחברה הבת yes וכמו כן יהווה את הצעד הראשון לביטול ההפרדה המבנית בקבוצת בזק - מה שיאפשר לחברות הבת (פלאפון, בזק קווי, בזק בינלאומי, yes) להתאחד ולהציע שירותי טריפל המתחרים ב-HOT וסלקום.
ממשרד התקשורת נמסר: "המשרד מבהיר כי השר צחי הנגבי לא קיבל כל בקשה להבהרות ממשרד מבקר המדינה. משרד המבקר נמצא בקשר שוטף עם אנשי משרד התקשורת במסגרת ביקורת שוטפת שהוא עורך. אנשי המבקר עודכנו מראש בעל פה ובמענה בכתב טרם ההודעה לבזק".
במשרד המבקר אומרים מנגד כי לא נעשתה פנייה רק למשרד התקשורת אלא לכל הגורמים המעורבים בנושא ורומזים על פנייה שנעשתה גם לשר הנגבי.