$
מגזין מנהלים 2016
מגזין מנהלים 2016 חדש גג עמוד

חתך הזהב

התובנות הקטנות שמסתתרות בין המספרים הגדולים

אתי אפללו 07:2328.12.16

הצמרת

צפוף יותר ויותר

 

1. הגופים הפיננסיים אוהבים את נתן חץ, מנכ"ל אלוני חץ. מתחילת העשור, זוהי הפעם השלישית שבה הוא ניצב בראש הדירוג, לאחר שזכה בו גם בשנים 2013, ו־2012. ב־2010 הוא תפס את המקום השני.

 

2. ואפרופו מקום שני: המוסדיים אוהבים גם את אבי מוסלר, מנכ"ל אמות, שניצב השנה במקום השני, שאותו תפס גם ב־2014 וב־2011.

 

3. כשצוללים לתוך הקטגוריות שדורגו, מתברר שנתן חץ תפס את המקום הראשון בקטגורית האמינות. בקטגוריית הביצוע הוביל בגדול אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, עם הציון האבסולוטי הגבוה ביותר שניתן בדירוג למנכ"ל כלשהו, גבוה גם מהציונים שקיבל אשתקד (אז דורג במקום השני). את קטגוריות השקיפות וההתחשבות בבעלי המיעוט הוביל מוסלר.

 

4. השנה היה צפוף בצמרת: נתן חץ נזקק לציון של 8.59 כדי לקטוף את המקום הראשון, בעוד למדורג ראשון אשתקד, יובל ברונשטיין מקבוצת עזריאלי, הספיק ציון של 8.51. השנה, ציון זה היה מציב אותו במקום השלישי בלבד.

 

בלטו בהיעדרם: רמי לוי, איציק צאיג מאסם (שנמחקה מהבורסה) וארז ויגודמן מטבע בלטו בהיעדרם: רמי לוי, איציק צאיג מאסם (שנמחקה מהבורסה) וארז ויגודמן מטבע צילומים: עומר מסינגר, עמית שעל, צביקה טישלר

 

פיננסים

שיפור מתון

 

1. באופן מסורתי, המנהלים בענפי הפיננסים לא זוכים במקומות גבוהים בדירוג המנהלים. את מגזר הבנקאות מוביל השנה אלדד פרשר, מנכ"ל מזרחי טפחות, שדורג במקום ה־14 — עלייה מהמקום ה־19 אשתקד. את המקומות העוקבים תופסים גם כן שני בנקאים: ציון קינן, מנכ"ל הפועלים (15), שלאחר פרישתו נקשר שמו בטענות להטרדה מינית, וסמדר ברבר־צדיק, מנכ"לית הבינלאומי (16) — שניהם דורגו אשתקד בעשירייה השלישית. מה שמסביר את קפיצת הבנקאים הוא הפעילות האינטנסיבית השנה מול שוק ההון והמוסדיים, בגיוס אג"ח ואג"ח מסוג CoCo (אג"ח עם תספורת מובנית בפנים), שדרש מהם להיחשף.

 

2. מנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק־עמינח דורגה במקום ה־34 — עלייה ניכרת מהמקום ה־48 אשתקד. מנכ"לית בנק דיסקונט, לילך אשר־טופילסקי, כלל לא נכנסה לדירוג. בשני המקרים, נראה שהסיבה לריחוק היחסי מהצמרת היא החולשה של הבנקים הללו מול המשקיעים, ההחלטה שלא לחלק דיבידנדים והתשואות הנמוכות יחסית על ההון.

 

3. את מניות חברות הביטוח מוביל, כבכל שנה, רביב צולר מאיי.די.איי ביטוח, שהשנה התברג במקום השמיני (אשתקד הוא דורג במקום ה־13). השנה נכנס לדירוג גם מנכ"ל החברה־האם שלו, דורון שניידמן, שדורג במקום ה־43. 

מעבדה של פרוטרום. יהודאי הוא הביצועיסט המוביל מעבדה של פרוטרום. יהודאי הוא הביצועיסט המוביל

 

מזון וקמעונאות

להתראות, רמי

 

1. את תחום המזון והקמעונאות מוביל בהתמדה אייזיק דבח מדלתא, שדורג השנה, כמו בשנה שעברה, במקום החמישי, וזאת לאחר שב־2014 הוביל את הדירוג.

2. איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל שנעדר בשנה שעברה מהדירוג, מוביל את תחום המזון (ומדורג במקום ה־13 הכללי). מנכ"ל אסם איציק צאיג, שהוביל את התחום אשתקד (ודורג במקום ה־25) יצא מהדירוג עם מחיקת אסם מהמסחר. רמי לוי, שהתברג בשנה שעברה בין 50 המנהלים המובילים, לא הצליח להיכנס לדירוג השנה.

 

פארמה ואנרגיה

איבדו את הקסם

 

1. מנהלי טבע, מיילן ופריגו, שמהוות יותר מ־20% ממדד ת"א־100, כלל לא נכנסו לדירוג. בשנה שעברה העניקו המדרגים לארז ויגודמן מטבע את המקום ה־11, ולג'וזף פאפא, שהיה אז מנכ"ל פריגו, את המקום התשיעי. למה הצניחה הנוכחית? כנראה עקב הביצועים החלשים של המגזר מתחילת השנה.

 

2. המדרגים לא אוהבים את מנהלי חברות חיפושי הנפט הנכללות במדד ת"א־100: הללו לא דורגו, מלבד אסי ברטפלד מדלק במקום ה־42 (אשתקד הוא דורג במקום ה־49). לעומת זאת, יצחק אנג'ל מאורמת טכנולוגיות, חברה לאנרגיות מתחדשות, טיפס השנה לעשירייה הפותחת.

 

הפרופיל

גבר, תל אביבי, נשוי + 3

 

1. חמש נשים בלבד נכללו בדירוג, אחת פחות מאשר ב־2015. המנהלת שדורגה במקום הגבוה ביותר היא סמדר ברבר־צדיק, מנכ"לית הבינלאומי (16), ולאחריה בפער ניכר סגי איתן מנכסים ובניין (31), רקפת רוסק־עמינח מבנק לאומי (34), רוחה לוין, המנכ"לית היוצאת של גזית גלוב (39), וסטלה הנדלר, מנכ"לית בזק (44).

 

2. העיר שבה מתגוררים הכי הרבה מנכ"לים היא תל אביב. רובם גרים באזור המרכז, ואחד גר בניו יורק.

 

3. ל־21 מתוך 50 המנכ"לים שדורגו יש שלושה ילדים.

 

4. המנכ"ל הוותיק ביותר הוא גם הביצועיסט ביותר: אורי יהודאי, שנמצא בתפקידו 30 שנה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x