אהוד אולמרט הגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה
כמעט שנה אחרי שנשלח למאסר לאחר שהורשע בקבלת שוחד, הוגשה לנשיא המדינה בקשה לחון את ראש הממשלה לשעבר אולמרט. הבקשה הועברה לקבלת חוות דעת משרד המשפטים
על אולמרט נגזרה תקופת מאסר כוללת של 27 חודשים אותה החל לרצות ב-15.2.2016. כך שהוא צפוי להשתחרר באוגוסט הקרוב במידה שיקבל קיצור של שליש.
בספטמבר האחרון פרסם בית המשפט העליון את הכרעתו בפרשות ראשונטורס, טלנסקי ומרכז ההשקעות ודחה את הערעורים שהגיש אהוד אולמרט וכן את ערעורי המדינה.
- נבות תל-צור, סנגורו של אולמרט יושעה לשנה ממקצוע עריכת הדין והתיק הפלילי נגדו ייגנז
- למה דווקא אולמרט?
- נדחו הערעורים של אולמרט: למאסרו יתווספו 8 חודשים
בפרשת ראשונטורס דחה בית המשפט ברוב של שלושה שופטים מול שניים את ערעור המדינה והותיר את זיכויו בפרשה על כנו. בפרשת טלנסקי החליטו השופטים פה אחד לדחות את ערעורו של אולמרט ולהותיר את הכרעת הדין המשלימה וגזר הדין של בית המשפט המחוזי שעמד על שמונה חודשי מאסר על כנם. המשמעות: אולמרט ירצה שמונה חודשים נוספים בכלא מעבר לשנה וחצי שהוא מרצה בפרשת הולילנד.
בפרשת מרכז ההשקעות הוחלט פה אחד לדחות את ערעור המדינה ולהותיר את גזר הדין של בית המשפט המחוזי - עונש מאסר על תנאי - על כנו.
אולמרט, המרצה מאסר בגין הרשעותיו בקבלת שוחד בפרשת הולילנד ובשיבוש מהלכי חקירה בפרשות הולילנד וטלנסקי, ערער על ההרשעות בהפרת אמונים בפרשת מרכז ההשקעות ובמרמה והפרת אמונים בפרשת טלנסקי.
בפרשת מרכז ההשקעות הורשע אולמרט בהפרת אמונים בכך שכשר התמ"ת והתקשורת פעל בניגוד עניינים כשהתערב בהליכים לטובת ארבע חברות שיוצגו על ידי מקורבו, עו"ד אורי מסר. השופטים התחשבו במחיר האישי ששילם אולמרט כשהתפטר מראשות הממשלה, וגזרו עליו מאסר על תנאי בלבד. הפרקליטות ערערה על קולת העונש ודרשה לגזור עליו מאסר בפועל, אך העליון דחה והותיר עונש מאסר על תנאי.
אולמרט הוא ראש הממשלה הראשון מאז קום המדינה שנכנס לכלא. הוא מרצה את מאסרו באגף 10, ששופץ במיוחד לקראת כליאתו. מדובר באגף מיוחד ששימש בעבר הוסטל. האגף כולל שישה תאים שבכל אחד מהם שלוש מיטות, מקלחת ושירותים, ארון לציוד, שולחן, כיסאות וטלוויזיה.