ביהמ"ש אסר על דיספוזיציה בווילה בסביון שרשומה ע"ש בנו של אליעזר פישמן
השופט אורנשטיין נעתר לבקשת המנהל המיוחד עו"ד יוסי בנקל שטען כי הנכס מעולם לא הוזכר בפניו דבר "המעורר את החשד כי נכס זה הוסתר"
נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, הורה היום על איסור דיספוזיציה על וילה נוספת בסביון הרשומה על שם בנו של איש העסקים פושט הרגל אליעזר פישמן.
- "התנהלות משפחת פישמן מעוררת יותר מחשד באשר לגורל כספים עודפים"
- אורנשטיין אסר על טובה פישמן לבצע פעולות בנכסיה המוערכים בעשרות מיליוני שקלים
- בנק דיסקונט מבקש לממש שעבודים של חברות השייכות לאליעזר פישמן
בכך, נעתר אורנשטיין לבקשה שהגיש מוקדם יותר היום המנהל המיוחד לנכסיו של פישמן, עו"ד יוסי בנקל, בה טען כי הנכס מעולם לא הוזכר בפניו "באופן המעורר את החשד כי נכס זה הוסתר" והוסיף כי נסיבות רכישתו מחייבות "לכל הפחות בדיקה וחקירה".
עו"ד בנקל הגיש את בקשתו כהמשך לבקשה שהוגשה לפני כחודש והצו שניתן בעקבותיה – האוסר על ילדיו של פישמן לבצע כל עסקה בארבע הוילות שבסביון שברשותם.
"בימים האחרונים, תוך כדי המשך ביצוע בדיקות על ידי המנהל המיוחד, שאין מחלוקת כי נמצא בנחיתות אינפורמטיבית, נתבררה לי עובדת קיומו של נכס מקרקעין נוסף הרשום על שמם של אייל ויעל פישמן", כותב עו"ד בנקל בבקשתו.
על הנכס המדובר, הנמצא ברחוב חרמש 17 בסביון, נרשמה בשנת 2008 הערת אזהרה לטובת אייל פישמן ואשתו יעל. בהמשך אותה שנה תוקנה הערת האזהרה פעמיים וב-2013 הועברה זכות השכירות בנכס על שמם.
עוד כותב עו"ד בנקל בבקשתו כי ילדיו של פישמן: ענת מניפז, אייל פישמן ורונית פישמן-אופיר וגם אשתו של פישמן, טובה, מסרבים להיפגש עמו ולהשיב על שאלותיו. עובדה זו, כותב עו"ד בנקל, "מגבירה את החשד כי הם בחרו במכוון במדיניות של הסתרת מידע ובעיקר נכסים מהמנהל המיוחד".
לטענת עו"ד בנקל, יש צורך במתן צו במעמד אחד כך שיחול גם על הנכס הנ"ל על מנת לאפשר לו "לבצע את תפקידו ולהשלים את בדיקותיו בהתייחס למסת נכסי החייב וחובותיו, לרבות בהקשר זה, ולמנוע את סיכול האפשרות כי כל נכסי החייב, גם אם אינם רשומים על שמו, ישמשו אמנם לפירעון חובותיו".
מאייל פישמן נמסר בתגובה: "מדובר בעוד הליך פסול שהגיש עו"ד בנקל במעמד צד אחד, מבלי לברר את העובדות הנכונות לפני שהוא רץ לבית המשפט. מדובר בנכס שמעולם לא היה קשור לאליעזר פישמן והוא לא מימן אפילו שקל מרכישתו. עצם נסיונו של עו"ד בנקל לקשור אותו להליך פשיטת הרגל הוא חמור ופסול. הבית ברחוב החרמש 17 נקנה לפני 9 שנים על ידי ועל ידי רעייתי יעל. רכישת הבית מומנה בעיקר במשכנתא מהבנק (כפי שעולה גם מנסח הטאבו שצרף עו"ד בנקל לבקשתו) והיתרה מכספנו שנבע ממכירת עסק שהקמנו, שהיה בבעלותנו ושלא היה קשור לאליעזר פישמן.
למרבה הצער, עו"ד בנקל באופן עקבי מגיש הליכים לא מבוססים נגד בני משפחת פישמן ויוצר תחושת בהילות מלאכותית בבקשות במעמד צד אחד, תוך כדי פגיעה בשמם הטוב. ההליך הנוכחי מביא התנהלות פסולה זו לשיא חדש. אילו יש לו הגינות מינימלית, על עו"ד בנקל לפנות מיד לבית המשפט, להתנצל ולמשוך את ההליך שהגיש".