$
בארץ

פרשת השחיתות בתע"א: הוארך מעצרו של תא"ל (במיל') אמל אסעד

אסעד, חבר בדירקטוריון תעשייה אווירית חשוד שקידם העסקתן של חברות מהמגזר הדרוזי בתוך תע"א ובהן "דרוזנט", בה מושקעים מקורביו ולכן היה מצוי בניגוד עניינים. מעצרו הוארך עד מחר אחר הצהריים

אסנת ניר ותומר גנון 18:0816.03.17

הוארך מעצרו של חבר הדירקטוריון בתעשייה אווירית, תא"ל (במיל') אמל אסעד, עד מחר אחר הצהריים. אסעד הינו מקציני הצבא הבכירים בעדה הדרוזית וכיום משמש כדירקטור בתעשייה האווירית. בקשת הארכת המעצר הוגשה על רקע רצון המשטרה לבצע פעולות חקירה נוספות.

 

אסעד חשוד בביצוע עבירות מרמה במסגרת פרשת השחיתות בחברה. על פי החשד, אסעד קידם את העסקתן של חברות מהמגזר הדרוזי בתוך תע"א ובהן "דרוזנט", בעוד שמקורביו השקיעו בחברה, פרט שלא דיווח עליו לדירקטוריון, ומכאן שהיה מצוי בניגוד עניינים. על פי החשד, את ענייני החברה הוא קידם בתמורה לכספים שהתקבלו בחשבונות מקורביו. לא נקשרת לאסעד עבירת שוחד.

 

תא"ל במיל' אמל אסעד בבית המשפט תא"ל במיל' אמל אסעד בבית המשפט צילום: ניצן דרור

 

אסעד פיקד בעבר על גדוד 932 בחטיבת הנח"ל, היה מפקד חטיבת מנשה, סגן מפקד היק"ל ומפקד מנהלת תיאום וקישור.

 

בית המשפט האריך ביום נוסף גם את מעצרו של מנכ"ל דרוזנט, אנואר סעב. לדרוזנט מפעל בעוספיה ליצור חלקים למטוסים ללא טייס עבור תע"א. נציג המשטרה הדגיש כי מסר גרסה שחיזקה את החשדות.

 

סנגוריו של אסעד עו"ד אורי קינן, עו"ד אודי ברעם ציינו כי אסעד אינו נקשר לפרשיה אליה נקשרו יתר החשודים וכי לא נקשר אליו שוחד. "הרעיון מאחורי דרוזנט הוא רעיון פטריוטי של חיזוק התעשייה והעדה הדרוזית" אמר עו"ד קינן. "אני לא רואה פסול בכך ולא רואה כל פסול בעובדה שמרשי לקח חסכונותיו מהצבא והשקיע בחברה לקידום התעשייה והאישה בחברה הדרוזית" הוסיף סנגורו של אנואר סעד. "מדובר בחברה מפסידה שככל הנראה לא תשרוד זמן רב", הדגיש וביקש למצוא דרך למרות עיקול חשבונותיה לשלם משכורות לעובדים בה. קרובי משפחתו וחבריו מספרים כי דרוזנט, חברה שקיימת כשנה, נבנתה כמיזם פטריוטי מבחינתם להעסקת דרוזים, ביניהם 70% נשים, שאינם מועסקים באזרחות.

 

שופט בית משפט השלום בראשל"צ, עמית מיכלס הדגיש כי ניצבת בפניו התלבטות לא קלה בקבלת ההחלטה, וכי להחלטתו השלכות על שמם של החשודים, המשתייכים למשפחות מכובדות בקהילתם: "החוקרים עשו עבודה רבה בזמן קצר והציגו מסמכים שמעוררים חשד או לכל הפחות מעלים שאלות" ציין מיכלס. עם זאת, הדגיש כי מודע לאלמנט המשפיל במעצר וכי מכאן הקושי. השופט הדגיש כי החשש משיבוש נובע ממקום אחר, ולא מזה שהחשודים ידברו ביניהם.

 

המשטרה הציעה פשרה לבקשתה המקורית להארכת המעצר בחמישה ימים וכי החשודים ישוחררו במוצאי שבת או ראשון.

  

המשטרה חושדת כי ספקים של תע"א הוציאו ממנה כספים במרמה, וזאת בסיועם של עובדים בחברה הממשלתית. בין היתר, כך החשד, הסתייעו אותם ספקים בגורמים בתע"א כדי לזכות במרמה במכרזים, וזאת תוך כיפוף הנהלים והצגת מצגי שווא על טיב והיקף השירותים שיתנו לה. על פי החשד אותם ספקים גם ביצעו עבירות מס והלבנת הון במסגרת עבירות המרמה מול תע"א. בין העצורים הבוקר גם עובדים בחברה נוספת שמספקת שירותים לתע"א.

 

במסגרת פרשת 630 נעצרו אתמול (ד) כ-13 מעורבים, כולל עובדים בתע"א שעל פי החשד היו מעורבים במעשי המרמה. המשטרה תבקש בהמשך היום מבית משפט השלום בראשל"צ להאריך את מעצרם של חלק מהחשודים.

 

תעשייה אווירית מתפקדת מזה למעלה מחצי שנה ללא יו"ר קבוע. שר הביטחון ליברמן מתעקש על מינויו של יאיר שמיר, לתע"א, מינוי שאופן התנהלותו נתקל בהתנגדויות מצד גורמים שונים כהיועמ"ש, מבקר המדינה ורשות החברות. עיכוב המינוי ליו"ר תעשייה אווירית משמעותי עבור התנהלות החברה, שמצויה בהליכי תכנית הבראה במסגרתם יפרשו למעלה מ-800 עובדים, וכעת ניצבת בפני אתגרים משמעותיים נוספים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x