הסתדרות המורים: יתקיים יום בחירות משלים משום שרבים לא הצביעו
הבחירות שהתקיימו אתמול לא הושלמו בשל מחסור בקולות של בעלי זכות בחירה רבים. אחרי היום המשלים יוחלט האם המזכ"לית הנוכחית יפה בן דוד תמשיך לכהן או שתוחלף בידי ראש סיעת נח"ל גילה קליין
השתיים ניהלו בחודשים האחרונים קמפיין קשוח ומדמם, וזאת על רקע ביקורת הולכת וגוברת על האיגוד מצד מורים ואנשי חינוך שטוענים שאינו עושה די כדי לשפר את מעמד המורה. המחאה באה לידי ביטוי בייחוד בתחילת השנה לאחר שקבוצות מורים התאגדו באופן עצמאי ומחו על קיזוזים בשכר בשל הרפורמה בתחבורה הציבורית וכן בגלל טעויות שנעשו להם בחישוב תלוש השכר.
- יפה בן דוד נגד גילה קליין: המורים יבחרו מחר מזכ"לית
- הסתדרות המורים והאוצר הודיעו: תוספת של 700 מיליון שקל לשכר עובדי ההוראה
- המזכ"לית החדשה של הסתדרות המורים מציגה: שעתיים וחצי בשבוע, 1,980 שקל לשעה
המזכ"לית אמנם ניסתה להיבדל מקודמה בתפקיד יוסי וסרמן שהתפטר מתפקידו בשנה שעברה בתום 14 שנה רק לאחר שנאשם בלקיחת שוחד, סחיטה ואיומים, אולם לפני כן כיהנה במשך שנים כסגניתו, למעשה מ-2005, עד שנבחרה לעמוד בראש ארגון העובדים בסוף 2016. בן דוד ציינה לא פעם כי וסרמן ניסה אף למנוע ממנה להיבחר לתפקיד המזכ"ל.
את דרכה המקצועית היא החלה כמורה לחינוך גופני בירוחם ב-1993 והמשיכה בתפקידים דומים בירוחם ובקרית גת עד לתחילת שנות האלפיים. בן דוד מבטיחה כי תפעל להקטנת מספר הילדים בגנים ולהוספת סייעת שנייה, לשיפור בתנאי ההעסקה למורים שיכלול הגדלת מספר השעות הנוספות שעליהן משתכרים המורים וכן מציינת כי תדאג לתוספת גמול לימודים למנהלי ולסגני מנהלים.
מי שעומדת מולה בבחירות היא יו"ר סיעת נח"ל קליין, שהשמיעה במהלך הקמפיין ביקורת חריפה על בן דוד על החלטותיה, בין השאר גם על ההסכם שהושג שלטענתה מסנדל את המורים עד ל-2019 מבלי שיתאפשר להם לפתוח אותו. קליין הבטיחה כי תגרום להסתדרות להיות גוף שקוף, שתשאף לפתוח את הסכמי העבודה הקיימים מול האוצר וכן תבקש להעביר תקציבים גבוהים יותר לרווחת המורים.
קליין (54) החלה את דרכה כמורה במקיף א' באשדוד ושם היא עובדת עד היום. כמו כן שימשה כמנהלת המרכז הארצי להשתלמויות עובדי הוראה במכללה למינהל והיתה נציגת עובדי ההוראה בבית הדין לעבודה במשך כעשור. היא משמשת גם כיו"ר סניף הסתדרות המורים בעיר מגוריה אשדוד.
150 אלף חברי הסתדרות המורים בישראל נדרשים לשלם סכום של 59 שקל בכל חודש על חברותם וזה מכניס לארגון העובדים עשרות מיליוני שקל בשנה. מהדו"חות הכספיים של ההסתדרות עולה ש-60% מההוצאות הן על משכורות לעובדי הארגון. כלומר, רוב מה שנכנס מדמי החבר של עובדי ההוראה הולך לכיס של עובדי הסתדרות המורים, ולא עבור שירותים והטבות המיועדים ישירות לעובדים.