השחיתות בתע"א: המנכ"ל השעה ל-3 חודשים את יאיר כץ, אהוד נוף ובכירים נוספים בוועד
במקביל, דיווחה תע"א כי אמעל אסד, שנחקר גם הוא בפרשת השחיתות, הפסיק לכהן כדירקטור בחברה לפני כשבועיים בעקבות החקירה ולא ימלא תפקיד אחר בתע"א
מנכ"ל התעשייה האווירית, יוסי וייס, השעה הבוקר (א') ל-3 חודשים את יו"ר ועד עובדי החברה אהוד נוף, את יאיר כץ, בנו של שר העבודה והרווחה חיים כץ, המכהן כיו"ר סקטור המהנדסים בוועד העובדים, ואת יתר בכירי הוועד אשר נחקרו בחשד למעורבות בפרשת השחיתות בתע"א.
- יאיר כץ מבקש לטוס למסיבת רווקים באמסטרדם
- בכירים מוועד התעשייה האווירית הורחקו לשבועיים נוספים מהחברה
- ניסנקורן מאיים בסכסוך עבודה אם יושעו חברי ועד בתע"א
כץ, נוף והבכירים הנוספים נחקרו בחודשים האחרונים במסגרת הפרשה הנחקרת במחלק השחיתות הממשלתית של היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית.
במקביל, דיווחה תע"א בהודעה לבורסה כי אמעל אסד, שנחקר גם הוא בפרשת השחיתות, הפסיק לכהן כדירקטור בחברה לפני כשבועיים בעקבות החקירה. על פי הדיווח, אסעד לא ימשיך לכהן כנושא משרה ולא ימלא תפקיד אחר בתע"א.
יאיר כץ נחשב לאחד החשודים המרכזיים בפרשה והוא נחקר בחשד לעבירות של תיווך בשוחד וסחיטה באיומים, אותן ביצע במסגרת עבודתו בתע"א, על פי החשד במטרה לגרום לעובדי תע"א להתפקד לליכוד.
נוף חשוד גם הוא בעבירות של סחיטה באיומים.
כץ נעצר במסגרת חקירת הפרשה בסוף חודש מרץ האחרון ולאחר ארבעה ימים במעצר, שוחרר במסגרת הסכמות למעצר בית של שבועיים ובמקביל נגזרו עליו תנאים מגבילים, ביניהם הרחקה ממתקני תע"א אשר תוקפה פג מאז מספר פעמים והמשטרה ביקשה להאריך אותה בכל פעם. את כץ מייצגים עוה"ד עמית חדד, אושר רובינגר ונועה מילשטיין.
בשבועות האחרונים התקיימו בחברה דיונים לגבי השעייתם של החשודים בפרשה עד לסוף בדיקת המשטרה. השימוע לכץ בעניין השעייתו התקיים לפני כחודש.
על פי החשד, כץ, יחד עם חברים נוספים בוועד, פעל לסחוט עובדים בתע"א כדי שיתפקדו לליכוד, שמטעמה מכהן כיום אביו כחבר כנסת ושר. לאחרונה, פנה מחלק השחיתות הממשלתית ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, כדי שיאשר לו לחקור באזהרה גם את אביו - השר חיים כץ.
מארגון העובדים של תע"א נמסר: "אנו מצרים על החלטת הנהלת התעשיה האוירית, שפעלה בנושא זה תחת לחצים של גורמים אנטרסנטים שמבקשים לנצל הזדמנות ולפגוע בוועד העובדים ובעומדים בראשו ותוך כך להחליש את מעמדו. אנו מצרים על הדרך בה נוהל התהליך שנגוע מראשיתו בחוסר תום לב מוחלט. יודגש כי מדובר בחקירה על פעילות הוועד שטרם הוחלט להגיש בה כתבי אישום וההחלטה על ההשעיה היא פזיזה ונגועה באינטרסים לא ענייניים. כזכור, חברי ארגון העובדים , הינם נבחרי ציבור והם יאמרו את דברם במקום ובזמן הנכון".
מההסתדרות נמסר בתגובה, "ההסתדרות לא תיתן ידה לצעדים חד צדדיים שמובילה הנהלת התעשייה האווירית בהיעדר תום לב ותוך הסבת פגיעה בלתי מתקבלת על הדעת במרקם יחסי העבודה. ראוי לציין כי שמירה על חזקת החפות היא אחת מהזכויות הבסיסיות של כל אזרח במדינה דמוקרטית וראוי לנהוג בזהירות המתבקשת בטרם נקיטה בצעדים לא מידתיים. אנו סומכים את ידינו על רשויות החוק וקוראים להנהלת התעשייה האווירית להתעשת, לנהוג במידת אחריות שהולמת את המעמד ולהמתין להשלמת החקירה בנושא".