$
מעסיקים

בן 31, תל אביבי, יוצא 8200 - המנכ"ל הצעיר בהייטק

מרבית המנהלים הצעירים בחברות הטכנולוגיות הגיעו מתחום הפיתוח ולמדו הנדסה, הם מוכנים להתפשר על שכר צנוע וחולמים על האקזיט

מעין מנלה 08:0331.05.17

הוא בן 31, מתגורר בתל אביב, יוצא יחידת 8200 או תפקיד טכנולוגי בשירות הצבאי ובוגר תואר ראשון במדעי המחשב או מינהל עסקים. לרוב הוא נמצא על הקו בין ישראל לסן פרנסיסקו – שם שוכנים המשקיעים שלו, ואולי גם העובדים. הוא כנראה משתכר פחות מהרבה מהעובדים שאותם הוא מנהל עם שכר ממוצע של 24,500 שקל בחודש ולכסא המנכ"ל הוא הגיע מתוקף היותו מייסד החברה או שמונה על ידי קרן השקעות. אלה הם הקווים לדמותו של המנכ"ל הצעיר בהייטק הישראלי כפי שעולה ממחקר שערכה חברת ההשמה בהייטק אתוסיה.

מרבית המנהלים הצעירים בחברות הטכנולוגיות מגיעים מתחום הפיתוח (61%), חלקם הם אנשי שיווק ומכירות (21%), מעטים מגיעים לניהול החברה מתחום הכספים והכלכלה (9%) והיתר מגיעים ללא ניסיון קודם למעט צבאי (6%) כאשר 3% מגיעים מתחומים אחרים.

 

רוב המנהלים הם בעלי תואר בהנדסה: 29% מהם למדו הנדסת מחשבים, 20% הנדסת חשמל ו-8% הנדסת מכונות. 18% מהמנכ"לים הצעירים למדו כלכלה או חשבונאות, 11% למדו מדעי החברה וההתנהגות ול-8% מהם אין כלל תואר אקדמי. שיעור משמעותי (21%) מהמנהלים ההייטקיסטים הם יוצאי יחידות טכנולוגיות כאשר 11% מגיעים מ-8200. כשליש שירתו ביחידות קרביות בצבא.

 

מניתוח הנתונים עולה כי ישנם שני מסלולים עיקריים בדרך לכיסא המנכ"ל. הראשון, יזמים שמקימים חברה וממנכ"לים אותה, לרוב בחברות של סייבר סקיוריטי ו-IT.

"במקרה שלהם, הם יגיעו עם ניסיון צבאי מקצועי עשיר, רעיון והרבה תעוזה", אומרת נירה קירקיריוס, מנהלת יחידת הבכירים באתוסיה. "הרווח של אותם מנכ"לים צעירים הוא ההכרה בנחיצות הרעיון שלהם. לכן הם מחפשים להימכר באקזיט גבוה, למרות שלא תמיד הם המרוויחים הגדולים מהאקזיט, מאחר שנאלצו לוותר בדרך על אחוזים גדולים מהחברה שלהם לטובת המשקיעים".

 

אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה, גם הוא יוצא יחידה טכנולוגית אדם סינגולדה, מייסד ומנכ"ל טאבולה, גם הוא יוצא יחידה טכנולוגית צילום: David Pexton

 

הסוג השני, של מנכ"לים בעלי ניסיון במימון או תואר במנהל עסקים, לרוב נבחרים על ידי קרנות לעמוד בראש חברות בתחום אפליקציות למובייל, אדטק ופרסום אונליין. מפתיע יותר למצוא אותם גם בתעשיית הביוטק, שבה נהוג למצוא אנשים מנוסים בענף, בעלי דוקטורט וניסיון בתחום הרגולטורי. הסיבה היא כנראה הכמות הגדולה של חברות הסטארט אפ הנפתחות בתחום המדיקל האפליקטיבי-תוכנתי, וכן העובדה שזהו תחום בעל משמעות וערך עבור בני דור ה-Y, המבקשים להשפיע על החברה והסביבה שלהם.

 

נירה קירקיריוס נירה קירקיריוס

מי שמחפש את המנכ"לים הצעירים הם בעיקר משקיעים וקרנות שרוצים להשקיע או להקים סטארט אפ בתחומים מתפתחים, למשל IOT או Automotive. קירקיריוס מציינת כי "אם בעבר, שכר המנכ"לים היה מבוסס על שכר יסוד גבוה והיה קשר ישיר בין התגמול להגדלת המכירות לאורך זמן, במטרה לפתח את החברה, לשמור על יציבותה ולהנפיקה בבורסה, הרי שכיום התמונה שונה. המנכ"לים הצעירים מוכנים "להתפשר" על שכר יסוד נמוך יותר מתוך שאיפה להביא את החברה לאקזיט מהיר, ולרוב התגמול אינו מבוסס על מכירות נטו כי אם על הוכחת היתכנות ואיתור הצורך של השוק במוצר".

 

המחקר, שדגם נתונים של 825 מנכ"לים בני 37 ומטה, מצא כי תחומי הפעילות הפופולאריים של החברות שבראשון עומד מנכ"ל צעיר הם אפליקציות (20%), פינ-טק (17%), אד-טק (11%) ובריאות (11%). אמנם קיימים מנהלים צעירים, חלקם אף מאוד בולטים ומצליחים, אך לא מדובר עדיין במגמה של כלל ההייטק הישראלי. "המגמה בולטת יותר בתעשיות מסויימות, בסטארט אפים או בחברות קטנות ופחות בתאגידים ובחברות הגדולות", אומרת קירקריוס.

 

כיצד מגיעים להיות מנכ"לים לפני גיל 40?

 

העצה הראשונה עבור מי שמעוניין להגיע לתפקיד ניהולי בגיל צעיר הוא ליזום. מרבית המנהלים הצעירים יזמו חברה בעצמם או בשותפות עם אחרים ולכן מומלץ ליזום חברות טכנולוגיות או יזומות חברתיות. "אם אין לכם רעיון משלכם מצאו יזם שיש לו רעיון כי ייתכן שהוא יחפש מישהו בעל יכולת עסקית שינהל עבורו את החברה". לצורך כך מומלץ לפעול לביסוס רשת קשרים עסקיים ומקצועיים עניפה ולשמר אותה.

 

מנכ"לים מדור ה-Y מביאים עימם מאפיינים של דורם שיכולים לפעול לטובתם בתהליך הבחירה לתפקיד. "בעוד שהדור הוותיק שואף לסגנון ניהולי היררכי, פורמאלי, המכוון את העובדים אל המטרות העסקיות. המנהיג האידיאלי אליו שואפים להידמות בני דור ה-Y הינו מאמן מעורר השראה, משכנע היוצר חיבור אישי ורגשי עם עובדיו - אותם הוא רואה כשותפיו למסע. על כן, סגנון הניהול שלהם הינו בינאישי, לא פורמאלי והם נגישים לעובדיהם ומערבים אותם בתהליכי קבלת החלטות עסקיות. זוהי יכולת שניתן למנף ולהבליט בתהליכי הגיוס. כמו כן, בני דור ה-Y מאופיינים באישיותם בחשיבה יצירתית וברצון לחדשנות, אם גם לכם יש תעוזה רבה או חשיבה יצירתית, אתם לא מפחדים לטעות וחושבים בגדול – ייתכן שכדאי לכם להדגיש זאת בפגישה עם המעסיק הפוטנציאלי.", אומרת פרדית פינטו-לזר, פסיכולוגית תעסוקתית ומנהלת משאבי האנוש באתוסיה.

 

לבסוף, מי שרוצה להיות מנכ"ל צעיר צריך לכוון גבוה. הכי גבוה שאפשר. ללדברי קירקיריוס, "אם המנכ"לים של הדור הקודם פתחו את השוק הגלובלי עבור ישראל, הרי שהמנכ"לים הצעירים מובילים את השוק העולמי. העולם הצטמצם לכדי כפר גלובלי ורשת האינטרנט היא תשתית לעסקים רבים, סטארט אפים ישראליים מתחילים את דרכם עם הפנים לשוק העולמי – כי זה כבר לא כלכלי לשווק רק בישראל. למנכ"לים הצעירים האלה יש מטרה נועזת – לא לכבוש רק את ישראל, אלא את העולם כולו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x