בלעדי לכלכליסט
עידן עופר רכש את גרין דיי והגדיל אחיזתו בשוק הסולארי
עופר רכש את החברה באמצעות אי.סי פאוור תמורת כמה מיליוני שקלים. לחברה יש כמה פרויקטים מתוכננים להקמת שדות סולאריים בדרום
אי.סי פאוור שבבעלות קאנון הנשלטת על ידי עידן עופר הגדילה בשבועות האחרונים את אחיזתה בשוק האנרגיות המתחדשות עם רכישת החברה הסולארית גרין דיי, כך נודע ל"כלכליסט". גרין דיי היא חברה צעירה יחסית בשוק שהוקמה לפני כשנתיים על ידי בכירים בתחום, לרבות פורשי משרד האנרגיה. ברשות החברה כמה פרויקטים בתכנון להקמת שדות סולאריים, בעיקר בדרום הארץ ובאזור עוטף עזה.
- איי.סי פאוור של עידן עופר רוכשת את זכויות הקמת תחנת הכוח "צומת אנרגיה"
- זיכיון כיל יסתיים ב-2030? תחנת הכוח תפעל עד 2037
- עידן עופר חוזר לאנרגיה מתחדשת ולוקח לערבה פאוור את המנכ"ל
אי.סי פאוור, שמנוהלת על ידי גיורא אלמוגי, הגישה החודש לרשות ניירות ערך תשקיף לקראת הנפקה ראשונית (IPO) של החברה־הבת או.פי.סי ישראל בהיקף של עד 100 מיליון דולר. ההנפקה כבר זכתה לאישור עקרוני של הבורסה. למרות הגשת התשקיף, החברה לא דיווחה על רכישת גרין דיי.
ההערכות בשוק האנרגיה הן שמדובר בעסקה שנסגרה בעלות של כמה מיליוני שקלים בודדים, כלומר פעולה שיכולה להיחשב כלא מהותית. זאת בהשוואה למשל לצבר הכנסות של כ־350 מיליון שקל של שתי תחנות הכוח הפעילות של החברה, מישור רתם שמפיקה 440 מגה־ואט ונייר חדרה 50 מגה־ואט.
או.פי.סי ישראל מחזיקה בנוסף גם בתחנת הכוח צומת שנמצאת בתכנון וצפויה להפיק 360 מגה־ואט ולחברה גם אישור להתקדם בתכנון הקמת שתי תחנות כוח גדולות בהספק של כ־1,330 מגה־ואט. לפי הערכות, יכולות הייצור שבהן יחזיק עופר עד אמצע העשור הבא יכולות להגיע לכ־2,500 מגה־ואט - כחמישית מכושר הייצור של חברת החשמל.
כפי שפורסם בדצמבר האחרון ב"כלכליסט", עופר חזר לפעילות של ייצור חשמל ממתקנים סולאריים בישראל, לאחר כשלוש שנים שלא היה בתחום. כחלק מהשאיפה לקדם את התחום, אי.סי פאוור מינתה למנהל פעילות האנרגיה הירוקה את ערן ליטבק, ששימש עד דצמבר האחרון כמנכ"ל ערבה פאוור — אחת החברות הוותיקות בענף.
החברה התמודדה במרץ האחרון במכרזי רשות החשמל להקמת מערכות סולאריות בהיקף של עד כ־350 מגה־ואט. אי.סי פאוור לא זכתה באף מכרז משום שתעריף החשמל שנקבע הוצע על ידי היזמים עצמם והיה נמוך יחסית. התעריף נע סביב 19 אגורות לקילו־וואט שעה. הסיבוב הבא של המכרזים אמור לצאת כבר בחודשים הקרובים, וככל הנראה באי.סי פאוור יסתערו עליהם שנית, כדי לא להישאר ללא פרויקטים בביצוע בשטח.
בסביבת החברה מעריכים כי רכישת גרין דיי מסמנת שבאי.סי פאוור לא מוותרים על ענף האנרגיות הסולאריות ומעדיפים להתקדם בפרויקטים שכבר נמצאים בשלב תכנון, ולא בכאלו שדורשים הקמה מההתחלה.