$
בארץ

ועדת העבודה אישרה: חקלאים יוכלו לקזז עד 530 שקל משכר העובדים הזרים

עד כה יכלו החקלאים לקזז עד 230 שקל משכר העובדים עבור הוצאות מגורים, ריהוט, מיזוג ותאורה. החיסכון השנתי עבור החקלאים מוערך בכ-100 מיליון שקל. נציגת קו לעובד יצאה נגד המהלך: "יש עובדים שישנים באוטובוסים ובורות ביוב"

עמרי מילמן 17:3203.07.17

ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום את התקנות משרד העבודה והרווחה הקובעות כי חקלאים יוכלו לנכות משכרם של עובדים זרים סכום חודשי של 530 שקל. עד היום יכלו החקלאים לקזז משכר העובדים הזרים רק 230 שקל. הניכוי הוא עבור הוצאות על מגורים, ריהוט, תאורה, מיזוג וכו'. משמעות הדבר הוא חסכון שנתי של כ-100 מיליון שקל לחקלאים, והפסד הכנסות דומה לעובדים הזרים.כיום ישנם כ-5,300 חקלאים ומכסה של 25 אלף עובדים בממוצע כל חקלי מחזיק כחמישה עובדים. בעוד שקיזוז ההוצאות עבור עובדים זרים מוגבל על פי החוק, קיזוז ההוצאות עבור עובד ישראלי נקבע באמנות בינלאומיות ניתן לקזז 25% משכר המינימום (כ-1,250 שקל).

 

עו"ד מיכל תג'ר מעמותת "קו לעובד", אמרה בדיון כי "זו העלאה מאוד משמעותית בניכוי משכר העובדים הזרים. יש עובדים שישנים באוטובוסים ובורות ביוב, ולא ראיתי אצל אף אחד מהם כיריים".

 

סוגיה נוספת שעלתה היא כי בעוד שבעבר ניתנה התחייבות ממשרד העבודה והרווחה להעלות את תקרת הניכויים לעובדים הזרים יחד עם קידום הפקדת פקדונות מצד המעסיקים לעובדים הזרים, כעת יו"ר הוועדה, אלי אלאלוף רק ציין כי " אני חוזר ומתחייב כי במהלך מושב החורף נאשר תקנות המבטיחות הפקדת פיקדונות על ידי המעסיק עבור העובד הזר". אולם לדברי תג'ר "עד הדיון על הפקדת הפיקדונות ימצאו סיבות לא להעביר איתו".

 

 

 

 

מנגד, מזכ"ל תנועת המושבים ויו"ר התאחדות חקלאי ישראל, מאיר צור, אמר בתגובה: "את החלטת שאת מייצגת את העובדים הזרים, אבל לא בטוח שהם רוצים שתייצגי אותם. את גורמת להם יותר נזק מתועלת. תנאי העבודה שלהם טובים יותר משל עובדים זוטרים במשרדי הממשלה. אף אחד לא ישן בביוב, ואם כן, תעבירי לנו את הפרטים ולא נאפשר זאת".

 

מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, אבשלום (אבו) וילן מסר כי: "מדובר בהישג משמעותי לחקלאי ישראל. ראשיתו של המאבק עם החתימה על הסכם הקטנת העובדים הזרים בשנת 2009 וסיומו בהתערבותה של שרת המשפטים, איילת שקד שהציעה את הפשרה".

 

נשיא התאחדות האיכרים, דובי אמיתי: "מדובר בתיקון עוול היסטורי, עלויות הייצור המושתות על החקלאים בדמות עלויות העסקה, עולות בעשרות אחוזים ביחס לחקלאים ברחבי העולם המתחרים על אותו מדף בארץ ובחו"ל. אישור התקנות וצמצום פערי עלות ההעסקה הזרה לעומת ההעסקה המקומית, יאפשרו לצמצם גם את הפער על המדף".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x