$
בארץ

מזכ"לית הסתדרות המורים מאיימת: "אם החופש הגדול יקוצר נצא למאבק שמדינת ישראל לא ראתה"

יפה בן דוד מאיימת בשביתה בעקבות המלצת ועדה מיוחדת של הכנסת לקיצור חופשת הקיץ לששה שבועות: "הצעה פופוליסטית, מנותקת ולא ישימה". יו"ר הוועדה, ח"כ עודד פורר: "היא לא תחזיק את הציבור כבן ערובה"

ספי קרופסקי 11:0418.07.17

ועדה מיוחדת של הכנסת ממליצה לקצר את חופשת הקיץ לששה שבועות ופיזורה לאורך שנת הלימודים, אולם הסתדרות המורים מתנגדת לכך ומאיימת בהשבתה. הבוקר (ג') התכנסה הוועדה המיוחדת לבחינת ימי הלימודים לדון בהמלצות.

 

לפי ההמלצות, שנת הלימודים תחל ב-א' באלול – לפי התאריך העברי, בדומה לחגים הנחגגים במהלך השנה, מה שלפי הוועדה יצור רצף לימודי עד לתחילת חגי תשרי. זאת, לפי ההמלצות, על מנת למנוע את המצב הנהוג היום שבו חוזרים התלמידים בבתי הספר וגני הילדים לחופשת החגים למספר ימים בלבד – לאחר חזרתם מחופשת הקיץ. מספר ימי החופשה לתלמידי התיכונים לא תיפגע, אך גם שנת הלימוד בחטיבות העליונות תחל ב-א' באלול.

 

בתגובה למתווה הנוכחי מסרה מזכ״לית הסתדרות המורים יפה בן דוד כי "הסתדרות המורים מנהלת מו"מ מול משרדי החינוך והאוצר ולא מול ועדות הכנסת. האפשרות הישימה היחידה היא הרחבת בית הספר של החופש הגדול. כל מתווה אחר, אינו מקובל עלינו. כל ניסיון לאיים בחקיקה עוקפת במטרה ליישם מתווה אחר, ייענה בהשבתת כלל מערכת החינוך מהגנים עד התיכונים".

 

בן דוד הוסיפה כי "אנחנו נצא למאבק שמדינת ישראל לא ראתה כמותו. מדובר בהצעה פופוליסטית שאינה ישימה כלל וכלל. שכל מטרתה גזירת קופון ערב היציאה לפגרה. רק מי שמנותק מהשטח יכול להציע הצעה שכזאת".

 

יו"ר הוועדה, ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), ענה כי "רק מי שמנותק מהשטח יכול לתת תגובה כמו שנתנה יפה בן דויד. היא לא תחזיק את הציבור הישראלי כבן ערובה להסכמים היסטוריים שאף אחד אפילו לא ראה אותם לגבי ימי חופשה. אני שב וקורא לשר החינוך ולשר האוצר ולארגוני המורים להכנס למו"מ על בסיס המתווה שהוצע. זה ישרת את טובת המורים , התלמידים והמשק כולו".

 

 צילום: שאטרסטוק

 

 

בישראל ישנם יותר ימי לימודים ופחות ימי חופשה מאשר בכל מדינה אחרת ב-OECD ובפער גדול מהבאות אחריה. אבל גם התחושה של ההורים שכל כך קשה עם החופשות של הילדים אמיתית. איך זה יכול להיות? בישראל יש כמות מאוד גדולה של ימי חופשה שבהם צריך למצוא סידור לילדים.

 

ב־2015 היו בבתי הספר היסודיים בישראל 223 ימי לימודים ו־142 ימי חופשה. הסגנית שלנו בימי לימודים, יפן, פיגרה אחרינו ב־22 יום. איפה אנחנו ואיפה ממוצע ה־OECD שעומד על 180 ימי חופשה או ממוצע האיחוד האירופי - 183. בסך הכל כמות ימי החופשה מלימודים המקובלת באיחוד וב־OECD גדולה בחמישה עד שישה שבועות מבישראל. צרפת היא ללא ספק ארץ חופשות הלימודים הבלתי נגמרות - 203 יום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x