$
מעסיקים

מחפשים עובדים? אלה הטיפוסים שלא כדאי להעסיק

השחצן, הפרימדונה וזה שאינו מראה התלהבות - יש מועמדים שנראים מושלמים על הנייר אך למעשה העסקתם תתברר כטעות מרה

שירות כלכליסט 12:3525.07.17
חלק קריטי בבניית צוות חזק הוא העסקת האנשים הנכונים שיצטרפו לארגון. הסיבה העיקרית לכך היא שהעסקת האנשים הלא נכונים לצוות יכולה לזהם במהירות את התרבות החיובית והפרודוקטיבית שעמלתם כדי לבנות. למרבה המזל בעזרת ראיונות ארוכים, המלווים בחוזה מפורט והתחשבות בערכי היסוד של החברה, אפשר בקלות לסנן את האנשים הלא נכונים.

בפורצ'ן, סיווגו את חמשת האנשים שאסור בתכלית האיסור להעסיק:

 

1. השחצן:

הטיפוס הזה נראה טוב על הנייר. קורות החיים שלו עשויים ללא דופי, הוא לבוש היטב ונשמע טוב בראיון. אולם, אם מקשיבים היטב, מגלים שלשחצן אין שום תוצאות להציג. התשובות שהוא מספק הן עמומות, הוא מנסה לדחות את השאלות עם תנועת יד מזלזלת ומשפטים כמו "אתה בטח יודע איך זה נעשה". הוא אפילו עשוי לדבר ברבים - "אנחנו". הדרך לחשוף את השוויצר היא לשאול שאלות המחייבות פירוט של התוצאות שהשיג לאורך כל הקריירה שלו. תשאלו במפורש כיצד בדיוק תרם לצוות הקודם שלו. טיפוסים מסוג זה יחשפו את האופי האמיתי שלהם בראיון ארוך.

 

מי מהמועמדים נראה טוב על הנייר אך למעשה העסקתו תהיה טעות מרה מי מהמועמדים נראה טוב על הנייר אך למעשה העסקתו תהיה טעות מרה צילום: שאטרסטוק

 

 

2. הפרימדונה:

מועמד נוסף שנראה טוב בתחילה, אך האמת מתגלה במהירות. הפרימדונה נוהג לעשות עניין שלם מהפרטים הקטנים ביותר, בין אם מדובר בזמן קביעת הראיון או הדרישות שלהם לגבי נסיעות עסקים. הם תמיד ירצו לטוס במחלקה ראשונה ולקיים פגישות עסקים במסעדות היוקרתיות ביותר. דרך טובה לחשוף פרימדונה היא להפוך את תהליך הגיוס למאתגר עבורם. הקשיחות תבריח אותם.

 

3. הנרקיסיסט:

טיפוס זה הוא פרימדונה על סטרואידים. הם ינסו להרשים בכך שיצהירו על כל ההישגים שלהם, אך שימו לב לסימנים הקטנים שמסגירים אישיות נרקיסיסטית. נסו לראות כיצד הם מתייחסים לאחרים, האם הם מתעלמים מפקידת הקבלה או מתנשאים מעל מלצרים במסעדה. לרוב, בסיטואציות קבוצתיות הם יתעלמו מעובדים זוטרים בצוות ויתמקדו רק בבכירים. יצירת קשר עם הממליצים, בייחוד ממונים לשעבר היא דרך מעולה לזהות נרקיסיסטים.

 

הנרקיסיסט, יתעלם מפקידת הקבלה או המלצרים במסעדה הנרקיסיסט, יתעלם מפקידת הקבלה או המלצרים במסעדה צילום: שאטרסטוק

 

 

4. המדלגים בין עבודות:

הטיפוס הזה לא מצליח להישאר באותו מקום עבודה מעבר לשנתיים. הסיבה לכך היא שהוא מחפש כל הזמן הזדמנויות טובות יותר או שהביצועים שלו מאכזבים והמעסיקים מעודדים אותו להמשיך הלאה. מחליפי העבודות נוטים להאשים את הנסיבות בכישלונות. זו תמיד אשמת מקום העבודה הקודם או המנהלים. אפשר לזהות את מחליפי העבודות לפי כמות המשרות המצוינות בקורות החיים. אל תתפתו לנאום שלהם שהם מוכנים להתמסד במקום אחד, ותנו להם לבסס קריירה ארוכה במקום אחר.

 

גם מועמד שעומד בכל הקריטריונים לא מתאים אם אינו מראה התלהבות גם מועמד שעומד בכל הקריטריונים לא מתאים אם אינו מראה התלהבות צילום: שאטרסטוק

 

 

5. המועמד שעומד בכל הקריטריונים:

המועמד הזה מתאים לכל הדרישות שציינתם במודעה, אך בכל זאת הוא לא מצליח להלהיב. מרבית החברות יעסיקו אותו, אך לכם מומלץ לוותר על שירותיו. היעדר התלהבות מצביעה על כך שהם עובדים בינוניים, ולא יוסיפו לצוות את האנרגיה הנכונה, הגישה החיובית והתוצאות הנחוצות. כלל האצבע הוא שאחרי ראיון צריך להתלהב כל כך ממועמד שרצים לספר לבן או בת הזוג על אותו אדם מלהיב שראיינתם.

 

זיהוי עובדים יוצאים מהכלל שיתרמו לארגון הוא אחד הכישורים החשובים ביותר שמנהל יכול לטפח. כדי להשיג עובדים מעולים, אתם צריכים להיות מוכנים לוותר על מועמדים שהמתחרים שלכם יסכימו להעסיק בלי למצמץ. פיתוח תהליך ראיונות מובנה וקפדני הוא הבסיס להצלחה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x