המערב הפרוע בשלטון המקומי
כבר שנים רבות מתריעים באגף השכר כי הטיפול שלהם מוגבל לאלה שקיבלו את השכר החורג ונדרשים להשיבו, ולא לממונים, אותם אלה שאישרו לעובד את השכר החריג
- דו"ח חריגות השכר: האוניברסיטאות נדרשו להחזיר 35 מיליון שקל ב-2015
- פער השכר בין גברים ונשים בהייטק הולך וגדל
- דו"ח ה-OECD: שכר המורים הצעירים בישראל נמוך מהממוצע
ההתעלמות מהחוק בשלטון המקומי מקבלת ביטוי גם בדו"ח הממונה על השכר לא רק כאשר רואים את היקף החריגות עצמן, אלא בעיקר כשנזכרים במי שאישר את כל אותן חריגות שכר.
כבר שנים רבות מתריעים באגף השכר כי הטיפול שלהם מוגבל לאלה שקיבלו את השכר החורג ונדרשים להשיבו, ולא לממונים, אותם אלה שאישרו לעובד את השכר החריג.
כמו כן באגף השכר מדברים כבר שנים על הצורך לשנות את המציאות בה אין התאמה בין חומרת המעשה לבין הענישה. הרי כשפקיד גונב כסף הוא יכול לשבת בכלא, אולם כאשר הוא מאשר בידיעה, חריגות שכר שמגיעות גם למיליוני שקלים במצטבר לעובדים אחרים, לעצמו, למקורבים לו, הוא לכל היותר יודח מתפקידו, ואפילו בדרך כלל לא יפוטר.
אם התרגלנו שכספינו הפך הפקר בקרב מקבלי ההחלטות בממשלה - כדאי שנתעורר ונשים לב מה עושים בשלטון המקומי עם כספי הארנונה והמיסים שלנו. כדאי שנפנה את האצבע המאשימה לוועדת חיוב אישי במשרד הפנים, שאחראית על ענישה של נבחרי הציבור והבכירים ברשויות המקומיות, אך בפועל לא באמת עושה את עבודתה.