$
מחפשי עבודה

הציעו לכם רילוקיישן? אלו השאלות שאתם צריכים לשאול

מעבר לארץ אחרת לצורך עבודה ישפיע גם על האנשים הקרובים לכם; יהיו לכך השלכות על הקריירה שלכם עם החזרה הביתה, ותמיד חשוב לברר עד הסוף את עלויות המחיה במדינה אליה עוברים

שירות כלכליסט 13:4208.10.17
כולם מוצאים עצמם בשלב מסוים בחיים שלהם במרדף אינטנסיבי אחר עבודה, לא משנה באיזה תחום הם עובדים או באיזה דרגה. עבודות באות והולכות ולכן החיפוש אחר המשרה המושלמת לוקח זמן. צריך לחשוב על השכר שרוצים להרוויח, על דרישות התפקיד וכמובן, על המיקום. עבור חלק מהאנשים העבודה האידיאלית עלולה לחייב מעבר למדינה אחרת. עם זאת, יש לקחת בחשבון שמעבר לצרכי עבודה הוא תהליך מורכב. צריך לתמרן כמה דברים בו זמנית תחת מסגרת זמן שתמיד נראית כלא מספיקה. לכן, לפני שאתם מתחייבים למקום העבודה החדש, יש לקחת בחשבון כמה גורמים חשובים, כך לפי המלצת האתר entrepreneur 

1. מי יושפע מהמעבר? התפקיד החדש אמנם מיועד לכם, אך המעבר לא משפיע רק עליכם. אם יש לכם משפחה, עליכם לנסות לחשוב כיצד הם ירגישו לגבי עזיבת הבית והתחלה מחדש במקום חדש. למשל, עליכם לברר האם בעיר אליה תעברו יש מערכת חינוך טובה. גם אם אתם רווקים, המעבר שלכם עדיין ישפיע על המשפחה והחברים. המשפחה הקרובה תצטרך להתרגל לכך שלא תתראו לעיתים קרובות, והחברים יצטרכו ללמוד כיצד לשמר את הקשר גם ממרחק. הפרשי שעות והעומס בעבודה ישפיעו גם כן על היכולת לשמור על קשר.

 

רילוקיישן, חוויה שעלולה להיות מלחיצה וחשוב לברר מראש כמה שיותר פרטים רילוקיישן, חוויה שעלולה להיות מלחיצה וחשוב לברר מראש כמה שיותר פרטים צילום: בלומברג

 

 

2. עד כמה החברה החדשה מוצלחת? לפני שאתם עוברים למען עבודה, עליכם להיות בטוחים ככל האפשר שהעבודה שווה את הטרחה. לשם כך, עליכם לבצע מחקר מקיף על ההיסטוריה של החברה ועל הדרך שבה היא מתייחסת לעובדים. עם זאת, כדי להשיג את המידע האמין ביותר עדיף לשאול אנשים שעובדים שם. אם המעסיק לא יאפשר לכם לשוחח עם עובדים לאחר הראיונות, יש בכך תמרור אזהרה מספיק.

 

3. יוקר המחייה במקום החדש: בשלב המו"מ הנטייה לרוב היא לקבל את ההצעה שהחברה מגישה מחשש שיבטלו אותה. אל תתפתו לכך. מו"מ הוא חלק קריטי בתהליך הקבלה לעבודה. אך כדי לעשות זאת כמו שצריך עליכם לדעת היכן תגורו. בדקו באמצעות האינטרנט מה השכירות הממוצעת באזור שבו תגורו, בררו גם מה המחיר של דלק, ארנונה והוצאות חיוניות אחרות. המחקר הזה יסייע לכם להבין כמה עליכם להרוויח כדי שהמעבר ישתלם כלכלית.

 

4. כיתד להתגבר על הלחץ הנלווה למעבר: מעבר דירה הוא תמיד עסק מלחיץ. אפשר להפחית מרמת הלחץ על ידי הכנה מוקדמת. לפני שמתחילים ארגנו רשימת אריזה ורשמו מה יש לכם ומה תרצו איתכם במעבר, כך תדעו כמה ארגזים לבקש מחברת ההובלות. עשו כל מה שביכולתכם כדי שיום המעבר יעבור בצורה החלקה ביותר.

 

5. האם אתם אוהבים את העיר החדשה? זו אולי דילמה פעוטה יחסית לצורך שלכם בעבודה, אך בכל זאת מדובר בגורם שצריך לקחת בחשבון ורצוי אף קודם להחליט מה דעתכם על העיר לפני שאתם מתקדמים בראיונות העבודה. גם במקרה הזה נסו לעשות תחקיר מעמיק ככל האפשר באינטרנט על העיר. תוכלו למצוא לא מעט מידע, מכיוון שאנשים תמיד עוברים מקומות. למעשה, 20% מהאנשים שעברו מדינה או עיר בשנה שעברה בארה"ב עשו זאת לצרכי עבודה, כך שלא תהיו לבד במאמץ לקבל מידע.

 

6. מה מצב התנועה בכבישים? גורם שאנשים לרוב פחות חושבים עליו, אך הוא דווקא מהותי כי הוא עוזר לקבוע היכן תגורו וכמה זמן תבלו בכל יום בנסיעות. אתם אולי מתכננים לעבור לשכונה המרוחקת כמה ק"מ ממקום העבודה, אך בעיר עם בעיות עומס תנועה, זה יכול להסתכם ביותר משעה על הכביש בכל יום. אם זה אפשרי, נסו את המסלול הפוטנציאלי באפליקציות הניווט, או בקרו בעיר לפני שאתם חותמים על החוזה.

 

7. עד כמה אתם רציניים לגבי העבודה? ההחלטה לעבור למען עבודה היא החלטה רצינית, לכן עליכם לנסות להחליט מבעוד מועד אם העבודה שווה את הוצאות המעבר, הלחץ ותקופת ההסתגלות? גם אם השכר גבוה יותר, זה לא יעזור אם העבודה תוציא אתכם מהדעת. אם זו לא עבודה שאתם לגמרי מאוהבים בה, נסו להמשיך לחפש הזדמנויות נוספות. המעבר לא ישתלם אם תעברו לאזור שאתם לא אוהבים עבוד עבודה שמאמללת אתכם. ודאו שהמשרה הזו תעזור לקדם את הקריירה או החיים שלכם לפני שאתם מקבלים החלטה לעבור.

 

מעבר למען עבודה הוא סיפור לא פשוט, זו יכולה להיות חוויה מרגשת, אך גם מלחיצה למדי. לכן, קודם ודאו שלקחתם בחשבון את כל הבעיות הפוטנציאליות שעלולות לצוץ. שקלו גורמים כמו יוקר המחייה בעיר החדשה והעומס בכבישים. בסופו של דבר התשובות יעזרו לכם להחליט האם כדאי לכם לעבור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x