$
בארץ

17 מכללות מתוקצבות מאיימות לא לפתוח את שנת הלימודים ביום ראשון

חברי הסגל במכללות המתוקצבות הודיעו על שביתה וסכסוך עבודה לאחר שלא נענתה בקשתם לשפר את תנאי ההעסקה שלהם בדומה לחברי הסגל באוניברסיטאות. "קוראים לשר האוצר ולשר החינוך להתערב באופן מיידי"

ספי קרופסקי 11:1518.10.17

המועצה המתאמת של סגל המכללות המתוקצבות הודיעה הבוקר (ד') על שביתה כללית וסכסוך עבודה ב-17 מוסדות אקדמיים. זאת לאחר שהמגעים בינם לבין משרד האוצר והוועדה לתכנון ותקצוב על שיפור תנאי העסקתם נקלעו למבוי סתום.

 

המשמעות היא כי אם לא יגיעו להבנות עד ליום ראשון הקרוב, כ-55 אלף סטודנטים במכללות הללו לא ייפתחו את שנת הלימודים האקדמית.

 

רשימת 17 המכללות הציבוריות בהן לא תפתח שנת הלימודים

1. המכללה האקדמית גליל מערבי

2. אפקה – המכללה האקדמית להנדסה בתל-אביב

3. המכללה האקדמית אחווה

4. המכללה האקדמית אשקלון

5. המכללה האקדמית הדסה ירושלים

6. המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן

7. המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה

8. עזריאלי מכללה אקדמית להנדסה ירושלים

9. המכללה האקדמית ספיר

10. המכללה האקדמית עמק יזרעאל

11. המכללה האקדמית צפת

12. המכללה האקדמית של תל-אביב יפו

13. המכללה האקדמית תל חי

14. המרכז האקדמי לב

15. המרכז האקדמי רופין

16. מכון טכנולוגי חולון

17. שנקר, הנדסה, עיצוב, אמנות

 

המכללה האקדמית תל חי המכללה האקדמית תל חי צילום: שמעון פרץ / מולטיקאם

 

 

חברי הסגל במכללות המתוקצבות מבקשים להגיע להסכם בדומה להסכמים שהושגו בין המדינה לחברי הסגל באוניברסיטאות.

 

דרישותיהן העיקריות הן צמצום הפערים בין המשכורות של חברי הסגל בעלי הכנסה גבוהה לבין אלו בעלי הכנסה יחסית נמוכה; השוואת שעות העבודה שלהם לאלו של חברי הסגל באוניברסיטאות; שיפור מנגנוני צבירת הוותק וכן העלאת שכר בהתאם לותק; הגדלת התקציב המוקדש להצטיינות בהוראה ופעילות במכללה; הסדרת שבתונים כפי שנהוג באוניברסיטאות ועוד.

 

ההסכם הקיבוצי האחרון שנחתם בין חברי הסגל במכללות המתוקצבות לבין המדינה נחתם ביוני 2011 והיה תקף לשלוש שנים. בתום התקופה ביקשו חברי הסגל לפתוח במגעים עם המדינה, דרישה שנענתה בדצמבר 2016. מאז התקיימו מגעים עד לתקופה האחרונה – אולם במשרד האוצר טוענים כי דרישות חברי הסגל גדולות מדי.

 

חברי הסגל הבכיר במכללות המתוקצבות, כלומר אלו שנתמכת על ידי המדינה – מרוויחים משכורת הנעה בממוצע בסביבות ה-21 אלף שקל ברוטו בחודש. מירב העיסוק שלהם הוא בהוראה, בשונה מחברי הסגל באוניברסיטאות העוסקים גם במחקר.

 

לפי האוצר, במסגרת המגעים שניהלו מול נציגי הסגל, האחרונים ביקשו להעלות את משכורותיהם ב-15% באופן הדרגתי לתקופה של שש שנים. אלא שנציגי המדינה מסרבים נכון לעכשיו לבקשה זו ומציינים כי גם כשנוהלו מגעים מול חברי הסגל באוניברסיטאות, הם קיבלו לבסוף תוספת של 9% לפרק זמן של שש שנים.

 

יו"ר המועצה המתאמת של הסגל הבכיר במכללות הציבוריות ומרצה במכללת אחווה, ד"ר ענת פלדמן, מסרה היום במסיבת עיתונאים שהתקיימה בתל אביב כי "לצערי אני נאלצת להכריז על שביתה ללא הגבלה ב-17 המכללות הציבוריות לאחר שמשרד האוצר והות"ת התעלמו מבקשותינו ובמשך עשרה חודשים גררו רגליים במו"מ. אני קוראת לשר האוצר ולשר החינוך להתערב באופן מיידי על מנת לפתור את המשבר הנוכחי להביא פתיחת שנת הלימודים כסדרה".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x