פרשת הבנק המחתרתי: דורון אלעד הורשע בעבירות מס, הלבנת הון ושיבוש מהלכי משפט
על פי כתב האישום, אלעד יחד עם מנחם מגן נתנו שירותי מטבע למאות לקוחות בהיקפים של מאות מיליוני דולרים, תוך הסתרת פעולותיהם מרשויות המס ומהרשות לאיסור הלבנת הון. מגן נידון ל-4 שנות מאסר ביוני 2015
- פרשת הבנק המחתרתי: הסדר מקל לחברת רויאל.טי – קנס של 500 אלף שקל
- פרשת הבנק המחתרתי: הסדר טיעון מקל במיוחד לאחד הנאשמים המרכזיים
בכתב האישום שהוגש נגד אלעד, נטען כי הפעיל יחד עם מנחם מגן עסק לא רשום למתן שירותי מטבע בבורסה ליהלומים בין השנים 2015-2011. השניים, נטען, נתנו שירותי מטבע למאות לקוחות בהיקפים של מאות מיליוני דולרים, תוך הסתרת פעולותיהם מרשויות המס ומהרשות לאיסור הלבנת הון.
בנוסף נטען כי העמידו נכסים פיננסים בחו"ל ליהלומנים ואנשים אחרים, ניכו צ'קים והמירו מטבע בהיקפים ניכרים ללא דיווח לרשויות וכן כי פעלו להנפקה של חשבוניות פיקטיביות עבור לקוחותיהם היהלומנים. בנוסף טענה הפרקליטות כי השניים שיבשו את החקירה על ידי הסתרת תיעוד פעילותם העבריינית במקומות מסתור ועל ידי השמדתו.
מגן הורשע במסגרת הסדר טיעון לאחר שהודה במיוחס לו ונידון ל-4 שנות מאסר ביוני 2015 ולקנס של 125 אלף שקל.
שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב, טלי חיימוביץ, הרשיעה כעת גם את אלעד, אף שזיכתה אותו בכמה עבירות מס שיוחסו לו.
השופטת קיבלה את עמדת הפרקליטות לפיה אלעד היה שותף מלא של מגן ולא עובד "פקיד במשרה חלקית", כפי שטענו סנגוריו. "הגרסה", נכתב בהכרעת הדין, "לפיה היה הנאשם רק פקיד במשרה חלקית בעסק של מגן, נכבשה על ידי הנאשם בחקירותיו במשטרה והופיעה לראשונה רק לאחר שנחשף לצילומי הסתר... גרסת הפקיד במשרה חלקית, קורסת מול הראיות, בפרט מול גרסאות אחרות של הנאשם עצמו".
באשר להשמדת הראיות כתבה בהכרעת הדין: "הוא פעל בצוותא חדא עם מגן, להכשיל את החקירה ואת ההליך המשפטי שעלול להגיע בעקבותיה, בדרך של הגברת תדירות גריסת הרישומים הישנים והחבאת הרישומים העדכניים".
מפרקליטות מיסוי וכלכלה נמסר כי: "אלעד היווה חוליה מרכזית בפעילות עבריינית בהיקף ניכר שהתרחשה בשיטתיות, במשך שנים, במסווה של עסק למסחר ביהלומים בבורסה ליהלומים ברמת גן. מעשיו נעשו תוך ניצול מעמדו המיוחד של ענף היהלומים למטרות עברייניות, והובילו לנזק כלכלי משמעותי".