בנק אגוד: 1,200 עובדים שובתים על רקע המיזוג עם מזרחי טפחות
סכסוך העבודה הוכרז בבנק באוגוסט בעקבות כוונת ההנהלה לפטר כ-70% מעובדים. השביתה מתוכננת כעת ליום אחד בלבד במהלכו יהיו הסניפים סגורים ולא תתקיים קבלת קהל
1,200 עובדי בנק אגוד פתחו היום (ג') בשביתה, על רקע המגעים למיזוגו אל תוך בנק מזרחי טפחות, זאץ בהמשך להודעת וועד העובדים אתמול. במסגרת השביתה הסניפים סגורים ולא מתקיימת קבלת קהל. לעת עתה השביתה צפויה להימשך יום אחד בלבד.
- עובדי בנק אגוד מאיימים לשבות מחר: "לא נלך כצאן לטבח"
- הוועד בבנק אגוד טען שיש לו "תכנית סדורה" להפעלת הבנק כעצמאי - רק לא הציג אחת כזאת
- הוארך היתר השליטה של אליהו בבנק אגוד - על רקע העסקה למיזוג עם מזרחי טפחות
בנוסף, מספר מצומצם של עובדים שהם תחת חוזים אישיים הגיעו הבוקר לעבודה.
השביתה מגיעה בעקבות סכסוך עבודה שהוכרז באוגוסט. לטענת הוועד, נציגי הבעלים הודיעו כי הם נחושים למכור את הבנק לבנק מזרחי, וכי בכוונת בנק מזרחי למזגו לתוכו. לפיכך, מו״מ יתנהל אך ורק על תנאי המיזוג, כאשר הכוונה היא להביא לפיטורי עד 70% מהעובדים, זאת אומרת כ-840 עובדי אגוד שילכו הביתה.
בתוך כך, מעדכן הוועד, כי הנציגים הודיעו שבכל הקשור בהסכמי התעסוקה, בכוונתם להפריד את עובדי בנק אגוד שיישארו לאחר הפיטורים מעובדי בנק המזרחי.
עסקת המיזוג הצפויה מגובה ברוח גבית של הפיקוח על הבנקים, ובמסגרתה צפוי מזרחי טפחות לרכוש את מלוא הון המניות של בנק אגוד ולמזגו לתוכו, כנגד הקצאת מניות. זאת לפי שווי של 1.4 מיליארד שקל, כלומר 60% מההון העצמי של אגוד.
לצד הציבור (כולל הגופים המוסדיים) שמחזיק כ-25% ממניות בנק אגוד, גרעין השליטה מחזיק כ-75% כאשר חלקו של אליהו עומד על 27.1%, משפחת לנדאו מחזיקה 24.7% ויורשיו של דוד לובינסקי (משפחת מנור וד"ר יעל אלמוג זכאי) מחזיקים 22.9%.