תיק 3000: ביהמ"ש האריך בחודש את הרחקתו של דוד שרן מקצא"א
שרן חשוד בשוחד ובעבירות מרמה; השופטת: "כדי אפשר למשטרה להמשיך בחקירתה בפרשה חשובה, מורכבת, רגישה ומסועפת זו, יש להעדיף את צרכי החקירה ואת האינטרס הציבורי שחקירה זו לא תשובש"; סנגורו הגיש ערעור לביהמ"ש המחוזי; הבוקר עוכבו עו"ד דוד שמרון ומקורב נוסף לרה"מ לחקירה בפרשת 3000
בית משפט השלום בראשון לציון קבע היום (א') כי הרחקתו של דוד שרן מקצא"א תוארך בחודש נוסף. "יש להעדיף את צרכי החקירה ואת האינטרס הציבורי כי חקירה חשובה, מורכבת ורגישה זו לא תשובש", נכתב בהחלטה. סניגורו הגיש ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז.
- תיק 3000: המשטרה מבקשת להאריך בחודש את הרחקת דוד שרן מקצא"א
- נדחה ערעורו של דוד שרן על הרחקתו מקצא"א
- דוד שרן הורחק ל-30 יום נוספים מתפקיד מזכיר קצא"א
הבוקר בשעה 6:30, עו"ד דוד שמרון ועו"ד בכיר מקורב נוסף לרה"מ, נלקחו לחקירה במסגרת הפרשה. זו החקירה הראשונה של המקורב השני.
שרן, לשעבר ראש לשכתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, נעצר בספטמבר האחרון ביחד עם מעורבים נוספים במסגרת פרשת הצוללות, המכונה גם תיק 3000. הוא נעצר על רקע עדותו של עד המדינה מיקי גנור בחשד ללקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים וקשירת קשר לביצוע פשע.
על פי החשד, עד המדינה גנור, נציג חברת טיסנקרופ הגרמנית, העביר כספים לשרן בתמורה להדלפת מידע הקשור למכרזים בתחום הרכש הביטחוני, וכן לגבי יחסי הכוחות והצבעות השרים בקבינט המדיני-ביטחוני שקשורות אליהם.
לאחר שחרורו ממעצר, וכחלק מתנאי שחרורו, נאסר על שרן להיכנס למשרדי קצא"א, בה הוא משמש כמזכיר. הרחקה זו הוארכה לפני כחודש. ביום חמישי ביקשה המשטרה מבית משפט השלום בראשון לציון להאריך בחודש נוסף את הרחקתו של דוד שרן ממשרדי קצא"א, בה הוא משמש כמזכיר, בטענה כי "החקירה רגישה ויש חשש לשיבוש חקירה".
נציגת המשטרה אמרה בדיון כי "מדובר בחקירה רגישה ומורכבת, מסועפת ומרובת מעורבים שהחלה ביחידה לפני כשנה". לדבריה, בכל יום מבצעת היחידה פעולות חקירה בתיק. "המטרה", הוסיפה, "היא להגיע לחקר האמת. שרן החל מעורבות בתיק החקירה בסטאטוס של עד ועם הזמן שונה הסטאטוס בעניינו. התיק מורכב, גדול מימדים והדרך לחקר האמת היא ארוכה, מפותלת ורחוקה מלהסתיים בקרוב".
סנגורו של שרן, עו"ד איתן מעוז, ביקש בדיון לדחות את בקשת המשטרה. "נדמה לי", אמר, "שצריך לשים לזה סוף. בית המשפט לא באמת פיקח על התקדמות החקירה, פעולות החקירה, אני לא יודע מה הן, אך הן נשמעות לי מוגזמות לחלוטין".
לדברי מעוז, יש לאפשר לשרן לשוב לעבודתו באופן מלא תחת מגבלות מסוימות. "הלכה למעשה", הוסיף, "מר שרן משלם מכיסו את החקירה הזו. הוא למעלה מחודשיים אינו עובד, פרנסתו הופסקה, חברה שמתנהלת ללא מזכיר שזה תפקיד חשוב – נפגעת. צריך למצוא לזה פתרון. אי אפשר שכל פעם היחידה החוקרת תקבל עוד ועוד ימי הרחקה".
השופטת עינת רון מבית משפט השלום בראשון לציון נעתרה כאמור לבקשת המשטרה והורתה על הרחקתו של שרן מהמשרדים לחודש נוסף. "אני ערה לכך", כתבה בהחלטתה, "כי שרן מורחק מזה תקופה לא קצרה ממקום עבודתו וממשרדי ממשלה. באיזון הנדרש ועל מנת לאפשר למשטרה להמשיך בחקירתה בפרשה חשובה, מורכבת, רגישה ומסועפת זו, יש להעדיף את צרכי החקירה ואת האינטרס הציבורי כי חקירה זו לא תשובש".
בהחלטתה ציינה השופטת כי מדובר בפרשה נרחבת במיוחד, מסועפת ומורכבת העוסקת במעורבים רבים, בהם שרן. "החקירה", הוסיפה, "מצויה בעיצומה והערכתה של המשטרה כי זו לא תסתיים בקרוב ותארך עוד זמן רב, היא ככל הנראה נכונה. טיבה של חקירה מעין זו, אשר במסגרתה מתבצעות פעולות חקירה רבות כל כך שיש בה חדשים לבקרים התפתחויות רבות וחלקן הן התפתחויות משמעותיות". השופטת הדגישה כי בעניינו של שרן, לפי החומר שהונך בפניה, הרי שקיים "חשש קונקרטי לשיבוש הליכי חקירה".
"הרחקה כה ארוכה אינה מבטאת שום 'איזון'"
סנגורו של דוד שרן, עו"ד איתן מעוז, ערער כאמור לבית המשפט המחוזי מרכז שבלוד וערער על ההחלטה. לדבריו, יש להורות על חזרתו המיידית של שרן לעבודתו בקצא"א. לשיטתו, שרן מורחק כבר ארבעה חודשים מעבודתו ומכסת ימי החופש להם היה זכאי הסתיימה ובפועל הוא משלם היום מכיסו על כל יום חקירות.
"בכל הכבוד", כתב עו"ד מעוז לבית המשפט, "הרחקה כה ארוכה, ללא שום מגבלות ופתרונות ביניים שיאפשרו לעורר לשוב באופן כלשהו לעבודתו – אינה מבטאת שום 'איזון' כלשון בית משפט השלום, אלא היעתרות גורפת לבקשותיה של הרשות החוקרת". מעוז הוסיף: "אנו מתקשים להעלות על הדעת הצדקה לפגיעה כל כך חריפה בזכויותיו של נחקר, ללא שום צפי לסיומה – גם נוכח 'מורכבותה' ו'חשיבותה' של החקירה".