$
בארץ

ועדת הכספים תקים צוות מעקב לנושא מפעלי ים המלח

בראש הצוות יעמוד ח"כ מיקי רוזנטל, ותפקידו יהיה לעקוב אחר עבודת הממשלה בכל הנוגע לתום הזיכיון של כיל בים המלח ב-2030 ואחר פעילות קציר המלח אליו מחויבת החברה

עמרי מילמן 10:4014.11.17

יו"ר ועדת הכספים, משה גפני, הודיע היום כי ועדת הכספים תקים צוות בראשו יעמוד ח"כ מיקי רוזנטל שתפקידו יהיה לעקוב אחר עבודת הממשלה בכל הנוגע לתום הזיכיון של כיל בים המלח ב-2030 ואחר פעילות קציר המלח אליו מחויבת החברה.

 

 

 

בצוות יישבו נציגי כלל המפלגות, כאשר לדברי גפני, "במידה ויתברר שהוועדה תתכנס לקבל החלטות בעקבות פעילות הצוות, נתכנס ונקבל החלטות בהתאם. אסור להשאיר את המצב ככה. יש ויכוח על העובדות וגם על הנתונים".

 

מפעלי ים המלח מפעלי ים המלח צילום: חיים הורנשטיין

 

 

אתמול במהלך דיון אליו זומן הכלכלן הראשי, יואל נוה, במטרה לעדכן את ועדת הכספים על עבודת הצוות בראשו הוא עומד לקביעת צעדי הממשלה לקראת תום הזיכיון של כיל בים המלח, אמר נוה כי הצוות צפוי לסיים את עבודתו תוך מספר חודשים, זאת למרות שהממשלה הייתה אמורה לקבל החלטה כבר ב-2015.

 

במהלך הדיון ח"כ מיקי רוזנטל תקף את כיל וטען כי למרות התחייבות החברה לבצע את קציר המלח בים המלח, בפועל היא מעכבת במכוון את הקציר במטרה לחסוך כסף ולהרחיק חברות מהמכרז לזיכיון אם וכאשר יפורסם. לדבריו, "המכרז של כיל מראה שהולכים לחפור 580 מ"ר הם 4 חודשי עבודה לפי כיל. מאחר והשטח הכולל הוא 80 ק"מ, מדובר סך הכל בתקופה של 30-40 שנה שייארך קציר המלח. אתם מבינים שאף אחד לא הולך לקצור את זה. ב-2010 המדינה שכרה באמצעות חל"י (החברה הממשלתית להגנות ים המלח-ע"מ) חברה שנקראת MTI והיא העריכה ב-2010 שצריך 5 דחפורים ימיים כדי להשלים את הפרויקט תוך 20 שנה. כיל בינתיים פרסמה מכרז לדחפור אחד, שיכול להוציא 4 מיליון קוב בשנה, ההערכה היא שצריך להוציא 60 מיליון קוב לפחות. המשמעות היא שהיא לא מתכוונת לעשות קציר".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x