"נטו הוזלות": ביטול המכסים ייכנס לתוקף בימים הקרובים
שר האוצר כחלון חתם על הצווים שיהיו תקפים עד סוף השנה. מדובר בפחתת המכסים על מוצרי תאורה, מוצרי חשמל ביתיים, קוסמטיקה, צעצועים, אביזרי ספורט ומוצרי טקסטיל. אובדן הכנסות ממסים מוערך בכ-540 מיליון שקל
שר האוצר, משה כחלון, חתם על הצווים לביטול המכסים על מספר רב של מוצרים עליהם הצהיר בחודש דצמבר במסגרת תוכנית "נטו הוזלות". ביטול המכסים ייכנס לתוקף בימים הקרובים אולם רק בהוראת שעה שתוקפה עד סוף דצמבר השנה.
- בקשה דחופה לרשות המסים: קצרו את ההמתנה להפחתת המכסים
- כחלון בחר לגזור קופון בדרך הקלה
- כחלון: תוכנית להפחתת מכסים על מוצרי צריכה ב-800 מיליון שקל
הפחתת המכסים תהיה על מוצרי תאורה, מוצרי חשמל ביתיים וחלקיהם ובהם מקררים, מקפיאים, תנורי חימום ובישול, מערבלי מזון וכן על תמרוקים וקוסמטיקה, צעצועים ואביזרי ספורט. עוד הופחתו מכסים על מוצרי טקסטיל רבים, אולם בעקבות השימוע שנערך בשבועות האחרונים הוחרגו סדינים, מצעים, מפות, שמיכות, מגבות, רדידים, צעיפים, מטפחות כתף ושטיחים - עליהם נמשיך לשלם מכס.
הצווים נחתמו כאמור במסגרת התוכנית שפרסם כחלון בחודש דצמבר אותה כינה "נטו הוזלות" כדי לשמור על המותג שליווה אותו מאז תוכנית "נטו משפחה" והונף על שלטי חוצות של המפלגה שקראו "נטו כחלון". במשרד האוצר מציינים כי בסוף השנה ייבחן האם יימצא מקור תקציבי לאותן הפחתות גם לשנה הבאה (שתקציבה אמור להיות מאושר בעוד פחות מחודשיים) וכן את מידת האפקטיביות של הפחתת המכסים.
הפחתת המכסים תביא לאובדן הכנסות ממסים של כ-543 מיליון שקל. בתחילת דצמבר חתם שר האוצר על ביטול של מסי הקנייה (גם כן באופן זמני) על מוצרי אלקטרוניקה בידורית כמו טלוויזיות, ממירים, מגברים וכו' שיביאו לאובדן הכנסות של -245 מיליון שקל.
כחלון אמר היום: "חתימת הצווים והשלמת המהלך הם המשך ישיר של המדיניות שלנו- להפחית מיסים ומכסים, להחזיר את עודפי הגבייה לאזרחים ולהצמיח את המשק. שנת 2018 היא שנת תקציב רביעית ברציפות של הפחתות מיסים ומכסים עבור האזרחים. המהלכים האלו מסייעים גם ליבואנים הקטנים והבינוניים וגם לצרכני הקצה. אנחנו כבר רואים את ההשפעות שלהם בצמיחה, בגידול בצריכה הפרטית ובהוזלות מחירים".
יו"ר איגוד הטקסטיל, רמזי גבאי, תקף את ההחלטה של שר האוצר לחתום על תכנית "נטו הוזלות", בשל פגיעתה הישירה בתעשיית הטקסטיל הישראלית: "התכנית 'נטו הוזלות', היא 'נטו הרס' של תעשיית הטקסטיל הישראלית. ויתור הממשלה על 400 מיליון שקל הכנסות ממכסי הטקסטיל, הוא בזבוז מוחלט של כספים שיכלו להגיע לציבור, כי כל הכסף הזה ילך רובו ככולו היישר לכיס התפוח ממילא של היבואנים. הרי יבואן שמוכר חולצה ב- 70 שקל, לא ימכור אותה בשקל ועשרים פחות בגלל הפחתת המכסים. לעומת זאת, בצד השני של המתרס, הפגיעה בתעשיית הטקסטיל הישראלית תהיה קטסטרופאלית, לא פחות. הפחתת המכסים תעמיד בסכנה ממשית את מקום העבודה של מאות עובדים בתעשיית הטקסטיל, אשר רובם ככולם מגיעים מערי הפריפריה והכפרים הדרוזים, מקומות שבהם גם כך אין הרבה אלטרנטיבות תעסוקתיות".