להיות מנהלים ולעבוד בגוגל – מה מחפשים הצעירים בקריירה
סקר חדש מצא שסטודנטים בישראל רוצים לעבוד בניהול וייעוץ ושהערך החשוב ביותר עבורם הוא להיות מנהיגים או מנהלים. עוד נמצא כי ציפיות השכר של צעירות בישראל נמוכות ב-15% מאלה של הגברים
כולם רוצים להיות מנהלים. סקר חדש מגלה שסטודנטים בישראל רוצים לעבוד בניהול וייעוץ ובנוסף, הערך החשוב ביותר עבורם במהלך הקריירה הוא להיות מנהיגים או מנהלים. הערך השני החשוב ביותר עבור הצעירים במהלך הקריירה הוא לשמור על איזון בית-עבודה ולאחר מכן לשמור על מקום העבודה.
- העצה של ריצ'רד ברנסון להורים צעירים: "תעבדו מהבית"
- רוצים להעסיק צעירים? אתם צריכים טכנולוגיה חדשה
- בן 31, תל אביבי, יוצא 8200 - המנכ"ל הצעיר בהייטק
החשיבות שמייחסים הצעירים לאיזון מתבטאת גם בתשובתם לשאלה "מה חשוב לך במקום העבודה?". הדבר החשוב ביותר עבור 350 הסטודנטים שהשתתפו בסקר במקום העבודה הוא תנאי עבודה גמישים, לאחר מכן פיתוח מקצועי והשתלמויות, אתגר בעבודה, רילוקיישן ולבסוף יציבות. תדמית המעסיק האידיאלי מבחינתם צריכה להיות קודם כל של חדשנות, לאחר מכן יוקרה והצלחה עסקית.
אחד הממצאים המעניינים במסקר הוא שציפיות השכר של צעירות בישראל נמוכות ב-15% מאלה של הגברים . כמו כן, הערך השני החשוב ביותר בקריירה עבור הגברים הוא איזון בית-עבודה ואצל נשים הגיע האיזון למקום השלישי ברשימת הערכים החשובים. קדמו לו אצל הנשים ניהול ומנהיגות ויציבות תעסוקתית. עבור גברים הערך החשוב ביותר בקריירה הוא ניהול ומנהיגות והשלישי החשוב ביותר – יצירתיות ויזמות.
הפרמטרים שלפיהם בוחרים נשים וגברים מקום עבודה גם הם שונים. בעוד שהפרמטר החשוב ביותר עבור גברים בבחירת מקום עבודה הוא חדשנות, עבור נשים חשובות יותר הזדמנויות קידום. כמו כן, גברים ציינו את היכולת לשלב את תחומי העניין שלהם במקום העבודה כפרמטר חשוב (השלישי בחשיבותו) בבחירת מעסיק וכן גמישות בשעות העבודה - ונשים לא. לעומת זאת, נשים ציינו את הפרמטרים הבאים (בסדר יורד) אותם לא ציינו גברים: יכולת השתכרות עתידית, פיתוח מקצועי ולמידה, הנהלה שתטפח את כישורייהם ואתגר בעבודה.
בסקר, שנערך על ידי חברת הייעוץ והמחקר הבינלאומית יוניברסום עבור יוניליוור בקרב סטודנטים ישראליים בני 27 בממוצע, התבקשו הנסקרים לדרג מתוך רשימה סגורה את מקומות העבודה המועדפים עליהם. במקום הראשון דורגה גוגל, לאחר מכן אפל ובמקום השלישי טבע (אם כי הסקר נערך לפני ההודעה על פיטורי העובדיים הנרחבים בחברה). במקום הרביעי במקומות העבודה הנחשקים על ידי הצעירים דורגה יוניליוור, אחר כך קוקה קולה, שטראוס, אסם, תנובה, פרוקטר אנד גמבל וחברת הייעוץ מקינזי דורגה במקום העשירי.
הסקר נערך במטרה להבין מה מחפשים טאלנטים צעירים מתוך הכרה שעל מנת לגייס לעבודה ישראלים מוכשרים צריכות חברות מוצרי הצריכה והייעוץ להתמודד עם תחרות גם מצד חברות ההייטק העולמיות והמקומות והתחרות היא קשה. "אנחנו פונים לדור צעיר יותר שמונע מתוצאות וחשוב לו להיות בליבה ולהשאיר חותם, זה דור שחשובים לו המשמעות והערכים במקום העבודה. אנחנו לוקחים חלק בשינויים שעולם התעסוקה עובר, ונפטרים מהפרדיגמות של "העולם הישן" - שמים סימן שאלה בסוף כל הנחה שיש לנו ופותחים את הראש לסגנונות שונים ממה שאנחנו מכירים. זה אומר להפסיק לחשוב במונחים של הגדרות תפקיד מסורתיות כמו "קדנציה בתפקיד" ולאפשר לאנשים להביא לידי ביטוי ומימוש את החוזקות והייעוד שלהם. לעבור מניהול הקריירה של העובד על ידי הארגון, לניהול הקריירה על ידי העובד בעזרת הארגון", אומרת דניאל שני, סמנכ"לית משאבי אנוש, יוניליוור.
לדברי אלית הרשקו, מנהלת הגיוס והגיוון של HP ישראל השינוי המשמעותי היום הוא בגישה של המעסיקים. ישנה הבנה והפנמה שצעירים כיום יודעים היטב כיצד להתאים לעצמם את הסביבה הנכונה ביותר עבורם כבר בשלב מוקדם מאוד בבניית הקריירה שלהם. "הם לוקחים בחשבון ומראש לא רק את תדמית וחוזק הארגון או את מהות התפקיד, אלא גם מי הם אנשי המפתח והאם הצוות העתידי מנוסה ובעל ידע, שילוו אותם ויאפשרו להם להגיע להישגים, לגדול וגם להתקדם ברמה המקצועית והאישית. נקודה חשובה נוספת בהקשר הזה, היא שיותר ויותר צעירים מחפשים באמת ובתמים לקחת חלק בעשייה משמעותית, את הסביבה שמדליקה אצלם את הזיק ואת האש בעיניים - לפתח מוצרים שאפשר לראות ולגעת, או טכנולוגיות שיקדמו את העולם קדימה. הקריירה היא כיום אמצעי להגשמת החלום האישי, וזה הסיפור שאליו המועמדים מחפשים להתחבר".