$
בארץ

ליברמן: "בחיים יש רגעים שבהם צריך ללכת עם מה שאתה מאמין ולא עם מה שכדאי או משתלם"

רגע לפני הפגישה המכרעת של נתניהו והחרדים סביב משבר חוק הגיוס שמאיים לפרק את הממשלה, העלה שר הביטחון לטוויטר ציוץ מפתיע

מורן אזולאי, ynet 18:4610.03.18
למה התכוון שר הביטחון? ברקע הפגישה של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם נציגי החרדים על משבר חוק הפטור מגיוס, שמאיים על עתיד הממשלה, יו"ר ישראל ביתנו ושר הביטחון אביגדור ליברמן, צייץ הערב (שבת) בחשבון הטוויטר שלו: "בחיים יש רגעים שבהם צריך ללכת עם מה שאתה מאמין ולא עם מה שכדאי או משתלם. זהו בדיוק הרגע".

 

 

 

ליברמן הקשיח את עמדתו בימים האחרונים ובדבריו הערב ייתכן ששולח מסר כי אין בכוונתו לסגת מדרישתו לחוקק את חוק הגיוס החדש במעורבות של מערכת הביטחון וצה"ל. כל זאת מתרחש בצל הפגישה שתתקיים הערב בשעה 21:00 בלשכת ראש הממשלה בהשתתפות נציגי הליכוד והחרדים כדי לפתור את המשבר. בפגישה ישתתפו נתניהו עצמו, נציגי יהדות התורה יעקב ליצמן ומשה גפני, נציג ש"ס אריה דרעי והשרים יריב לוין וזאב אלקין (הליכוד). 

 

 

 

ליברמן תקף אתמול את התנהלות המפלגות החרדיות במשבר. "הצעת החוק המתגבשת כרגע היא לא פשרה, אלא כתב כניעה למעשה לסחטנות. מי שרוצה להיכנס לסחטנות - שייכנע", כתב ליברמן. "את האולטימטום 'או חוק הגיוס או תקציב' הציבו המפלגות החרדיות. את האולטימטום 'חוק גיוס בקריאה 3-2 בחודש מאי או פירוק הממשלה' קבעו המפלגות החרדיות". ליברמן התחייב כי "ישראל ביתנו תתמוך אך ורק בהצעת חוק שיגבשו מערכת הביטחון וצה"ל. בנושא ביטחון אין פשרה".

 

רה"מ נתניהו ושר הביטחון ליברמן בפתיחת מושב החורף של הכנסת רה"מ נתניהו ושר הביטחון ליברמן בפתיחת מושב החורף של הכנסת צילום: אוהד צויגנברג

   

הפשרה המסתמנת בחוק הפטור מגיוס כוללת הכנסת תיקונים להצעת החוק שנמצאת על סדר היום של ועדת שרים לחקיקה, וגובשה על ידי אריאל אטיאס - לשעבר שר השיכון מטעם ש"ס וכיום יועץ משפטי במפלגת יהדות התורה, יחד עם שרת המשפטים איילת שקד והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. המהלך, יש לציין, התבצע מבלי שנמצאה פשרה בסוגיה בין כל גורמי הקואליציה.

  

המתווה מדבר על יעדי גיוס - תחילה כ-3,800 מתגייסים חרדים בכל מחזור גיוס (גם לצה"ל וגם לשירות אזרחי) ובהמשך המספר אמור לעלות בהדרגה. במסגרת העקרונות, אם לא תהיה עמידה ביעדים, יוטלו סנקציות על הישיבות. כמו כן, אם אי העמידה ביעדים תימשך על פני תקופה של חמש שנים, תוקפו של החוק המקל יפקע.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x