$
משפט

תיק 4000

אלוביץ' רוצה דמי קיום של 46 אלף שקל בחודש, המשטרה מתנגדת

בעל השליטה בבזק, שכל רכושו הוקפא במסגרת תיק 4000, מבקש לשחרר באופן מיידי את קרן הפנסיה שלו וטוען: "אין לי מקורות הכנסה אחרים". המשטרה: "הוא משך 1.8 מיליון שקל מחשבון ני"ע שלו בסמוך לפתיחת החקירה, כש-800 אלף שקלים מתוכם שולמו כשכר טרחה לעורכי הדין. 46 אלף שקל בחודש הם מעל ומעבר לקיום סביר בכל קנה מידה"

תומר גנון וזוהר שחר לוי 20:5931.03.18

בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', מבקש לשחרר לידיו באופן מיידי דמי קיום של 46,508 שקלים ברוטו - קצבת הפנסיה החודשית שלה הוא זכאי עם הגיעו לגיל 70. כך עולה מדיון שנערך ביום חמישי בבית משפט השלום בת"א, בבקשתו של אלוביץ' ואישתו איריס לשחרר נכסים בשווי של עשרות מיליוני שקלים שהוקפאו במסגרת החקירה נגדם בתיק 4000. מדובר בכל רכושם של בני הזוג אלוביץ' הכולל נדל"ן, כלי רכב יוקרתיים, חשבונות בנק, חפצי אומנות, תכשיטים, טבעות, עגילים ושעוני יד.

 

אלוביץ' מבקש לשחרר לרשותו גם חשבון נוסף בבנק הבינלאומי שאליו הוא מקבל את קצבת הזקנה שלו - 2,200 שקל בחודש. נכון לעכשיו נצברו בו 33 אלף שקל.

 

עו"ד ז'ק חן, המייצג את אלוביץ', אמר בדיון: "מכיוון שלאלוביץ' אין מקורות הכנסה, לפי תנאי הפוליסה הוא זכאי לקצבה חודשית של 46,508 שקלים לחודש. אלה דמי הקיום של אלוביץ' בהיעדר משכורת, דיבידנדים והכנסות ממקורות אחרים".

 

במהלך הדיון מתח עו"ד חן ביקורת חריפה על הקפאת הרכוש, אך הוסיף שבשלב זה של החקירה אלוביץ' מסכים שחלקו ברכוש, ולא חלקה של אישתו, ישאר בידי המשטרה. זאת כאמור מלבד קרן הפנסיה וקצבת הזקנה. "אנו בתקופה נוראית של תפוס ככל יכולתך", אמר חן. "אנחנו מבינים איפה אנחנו נמצאים ואת המגבלות שלנו. ולכן בית המשפט יראה בבקשה שלגבי חלקו של מר אלוביץ', למרות שאנו כופרים בבקשה ובעילה ואנו מתקוממים. למרות כל זאת תוך שמירה על טענותינו אנו מסכימים לתפיסת חלקו של מר אלוביץ ברכוש. בנוגע לחקירת מר וורטהיים על דוכן העדים, על פי החלטת בית המשפט נמסרו לנו הצווים מכוחם נתפס רכושם של בני הזוג אלוביץ. תפיסת חפצי האומנות והתכשיטים הרכוש נתפס בביתם הוא נתפס שלא כדין, אין תשתית חוקית לתפיסה".

 

נציג המשטרה בדיון, רס"ב גיא ורטהיים ממחלק הלבנת הון ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ), התנגד לבקשה. לדבריו, "שמענו פה על פוליסה שיש לה תנאים מדהימים. משפחת אלוביץ' היא לא משפחה שחיה ברמת חיים של זוג ממוצע במדינת ישראל (...) פוליסת הביטוח יש בה 46,000 שקלים דמי מחיה וזה מעל ומעבר לקיום סביר בכל קנה מידה בפסיקה. אני לא חושב שזה האיזון הראוי שצריך לבצע בשלב זה. מה גם שלא בכל תיק ניתנים על ידי בית המשפט דמי מחיה".

 

עוד עלה מהדיון כי ארבעה ימים לאחר מעצרם של בני הזוג, נמשך סכום של 1.8 מיליון שקל מחשבון ניירות הערך המשותף לאלוביץ' ואחיו יוסי אשר הוקפא בהמשך על ידי המשטרה. לפי נציג המשטרה בדיון, מתוך סכום זה, 800 אלף שקלים הועברו כשכר טרחה לעורכי דינם של בני הזוג. לדברי סנגור בכיר בתחום הצווארון הלבן, שכר טרחה בהיקף כזה בשלב זה של החקירה טרם שימוע הוא אמנם גבוה, אך מקובל בתיקים מסוג זה.

 

אלוביץ' מכחיש כי משך את הכסף. לדבריו, יוסי אחיו משך את הכסף ושילם את שכר הטרחה לעורכי הדין.

 

שאול אלוביץ' שאול אלוביץ' צילום: מוטי קמחי

 

בנוסף עלה מהדיון כי המשטרה מסכימה לשחרר לידי בני הזוג שלושה כלי רכב שנתפסו - רכב מרצדס 350 הרשום על שמו של אלוביץ', רכב אאודי S3 בבעלות בנם של בני הזוג, ליאור, ורכב אאודי נוסף הרשום על איריס אלוביץ'. זאת בתמורה להפקדה של 30% משווי כלי הרכב. השופט עלאא מסארווה שדן בתיק הודיע בסוף הדיון כי בימים הקרובים יפרסם החלטה לגבי הבקשות של בני הזוג אלוביץ'.

 

החשד: סיקור מלטף בתמורה להקלות רגולטוריות בשווי מיליארד שקלים

בני הזוג אלוביץ' חשודים בתיק 4000 בביצוע עבירות שוחד והלבנת הון. לפי החשד, ראש הממשלה בנימין נתניהו, ששימש כשר התקשורת בחלק מהתקופה הרלוונטית לחקירה (2015-2017), דאג לקדם את האינטרסים של בזק במשרד באמצעות המנכ"ל שחתם על הסכם עד מדינה - שלמה פילבר. זאת בתמורה לסיקור מלטף שקיבלו בני משפחתו נתניהו מאתר האינטרנט שבשליטת אלוביץ' - וואלה.

  

עו"ד ז'ק חן, סניגורו של אלוביץ' עו"ד ז'ק חן, סניגורו של אלוביץ'

 

כפי שפורסם לראשונה ב"כלכליסט", חשד מרכזי נוסף נגד בני הזוג אלוביץ' הוא שהם ניסו לתאם גרסאות עם יועץ התקשורת של משפחת נתניהו שחתם בהמשך על הסכם עד מדינה – ניר חפץ – וזאת בסמוך לפתיחת החקירה.

 

לפי המשטרה, הרכוש שנתפס לבני הזוג אלוביץ' במסגרת החקירה, הוא מתוקף חוק איסור הלבנת הון. זאת על מנת שהפרקליטות תוכל לחלט אותו במידה שיוגש נגדם כתב אישום והם יורשעו. הרכוש שנתפס הוא ביחס לשווי העבירה שבוצעה. כפי שאמרה בעבר בדיוני הארכות המעצר של אלוביץ' הפרקליטה שמלווה את התיק, מנהלת מחלקת ני"ע בפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) עו"ד יהודית תירוש-גרוס, שווי העבירות שמיוחס לבעל השליטה בבזק הוא כמיליארד שקל.

 

סכום זה, כך עלה מהדיון שלשום, נגזר בין היתר משווי העסקה שבה מכר אלוביץ' את מניותיו ב-yes לבזק בעסקת בעלי עניין שביצע ב-2015. עסקה זאת, כך החשד בחקירה, קיבלה את האישור הרגולטורי של משרד התקשורת בלחץ נתניהו, ובאמצעות זרועו הארוכה במשרד המנכ"ל פילבר. זאת בניגוד לעמדת אנשי המקצוע.

 

לפי החשד הקלה רגולטורית נוספת שהטיבה עם כיסו של אלוביץ', ונתניהו הסתייע בפילבר כדי לנסות לממש אותה, הייתה קידום ההפרדה המבנית בבזק. הקלה שהייתה יכולה להיות שווה לבזק חיסכון של מאות מיליוני שקלים בתשלומי מס, ובנוסף לסייע לאלוביץ' לקבל סכום של 170 מיליון שקל מקופת בזק לכיסו. כאמור, בצד טובת ההנאה נמצא לפי החשד הסיקור המלטף של משפחת נתניהו באתר וואלה בתמורה להקלות הרגולטוריות. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x