שמחון: יש לתת זיכוי מס לכל חברה שמשקיעה בחדשנות, לא רק לחברות הייטק שמייצאות
יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה רומז על ביצוע שינויים מהותיים בחוק עידוד השקעות הון, אך מבהיר ל"כלכליסט" כי אין בדבריו כוונה לבטל את החוק: "ברוב המדינות המפותחות הממשלה נותנת זיכוי מס להשקעה בחדשנות"
"אי אפשר להתעלם מהרפורמת המסים של הנשיא דונלד טרמאפ. יש פה מהלך דרמטי שעלול להשפיע בצורה משמעותית על כלכלת ישראל ואנו חייבים להיערך לכך". כך אומר פרופ' אבי שמחון, יועצו הכלכלי של ראש הממשלה בנימין נתניהו ויו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, בשיחה עם "כלכליסט" על רקע הדיונים הנערכים סביב התגובה הישראלית לרפורמת המס של טרמאפ שבמרכזה הפחתה דרמטית של מס חברות מ-35% ל-21%.
לדבריו, "הדרך לעשות את זה היא על ידי רפורמה משמעותית בכל הנוגע למס חברות גם בישראל. זה יהיה לא נכון לומר כעת, לפני שבחנו את הפרטים, מה בדיוק צריך לעשות ולכן אנו מנהלים שיח עם משרד האוצר, משרד הכלכלה ובנק ישראל, בנוגע לצעדים אפשריים". נתניהו עצמו הטיל על שמחון את המשימה לגבש עמדה מטעמו בנושא, כאשר במקביל, צוות משותף של רשות המסים ומנהל הכנסות המדינה באוצר מגבשים עמדה נפרדת.
עם זאת, שמחון כבר מצביע על הכיוון המועדף עליו. "במרבית המדינות המפותחות הממשלה נותנת זיכוי מס להשקעה בחדשנות. המדובר הוא לא רק בחברות הייטק, אלא גם בחברות קטנות ובינוניות שמייצרות לשוק המקומי (לא יצואניות בלבד- א.פ). אחד הדברים שצריכים לשקול ברצינות הוא לאמץ את המדינויות הזאת גם במדינת ישראל". שמחון רומז על ביצוע שינויים מהותיים בחוק עידוד השקעות הון, אך מבהיר ל"כלכליסט" כי אין בדבריו כוונה לבטל את החוק. חוק עידוד השקעות הון מעניק הטבות מס שנאמדות השנה ב-7 מיליארד שקלים לחברות יצואניות (שמייצאות לפחות רבע מהייצור שלהן).