התמורה לעדת המדינה נגד פאינה קירשנבאום, נלי דינוביצקי: 300 אלף שקל
מפיקת האירועים העידה בפרשת השחיתות בישראל ביתנו: "שמתי כסף מזומן בתיק של פאינה קירשנבאום. לדבריה, הסיכום בינה לבין בכירי המפלגה היה שהם יעזרו לה לזכות בפרויקטים בתמורה ל-10% מכל פרויקט: "הם אמרו לי 'נעזור לך' ואח"כ שאלו - 'מה נקבל מזה?'"
נלי דינוביצקי, עדה בפרשת ישראל ביתנו, חתמה על הסכם עד מדינה בפרשה. כך התיר היום (ב') לפרסם שופט בית המשפט המחוזי בת"א ירון לוי. במסגרת ההסדר, נקבע שהיא תקבל מהמדינה סכום של 180 אלף שקל לאחר שתסיים את חלקה בפרשה. כמו כן, כך נטען היום בדיון, המשטרה התחייבה לשלם לה מדי חודש מאז שחתמה על ההסדר 6,000 שקל. סכום שהגיע עד היום לכ-120 אלף שקל. כלומר, ההסדר, מלבד חסינות מהעמדה לדין, גם מקנה לה טובת הנאה כספית של 300 אלף שקל.
- פרשת ישראל ביתנו: קנס ומאסר על תנאי לאשתו של מנכ"ל משרד החקלאות לשעבר
- יו"ר מטה ישראל ביתנו לשעבר הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות שוחד והלבנת הון
- פרשת ישראל ביתנו: עבודות שירות למנכ"לית התאחדות היזמים שהורשעה במתן שוחד
דינוביצקי סיפרה הבוקר בעדותה כי העבירה עבור כל פרויקט שקיבלה מסגנית שר הפנים לשעבר, פאינה קירשנבאום ויד ימינה, יו"ר מטה ישראל ביתנו לשעבר דאוד גודובסקי עמלה של 10% במזומן ובהעברות בנקאיות. "ביקשתי מהם עזרה בקבלת פרויקטים – הם שאלו 'מה אנחנו נקבל מזה'?".
דינוביצקי הייתה בתקופה שבה עוסק כתב האישום נגד קירשנבאום ומעורבים נוספים, הבעלים של חברת אברורה הפקות שבאמצעותה הפיקה אירועי תרבות, בין היתר עבור רשויות מקומיות. ביחד איתה עבד בן זוגה באותו הזמן, איגור ריז שסייע לה בטיפול בהיבטים הלוגיסטיים. במסגרת פעילות הפקת האירועים הכירה דינובצקי את פאינה קירשנבאום ששימשה באותו הזמן, בשנת 2007, בתפקיד מזכ"לית ישראל ביתנו.
לפי כתב האישום, בין דינוביצקי לבין קירשנבאום נוצרו קשרי ידידות והשתיים היו נפגשות תדיר גם בנוכחות בני זוגן. בשלב מסוים דינוביצקי פנה לקירשנבאום וביקשה שהיא וגודובסקי סייעו לה לזכות בעבודות של הפקת אירועים, תוך שימוש בקשריהם עם בכירים ברשויות מקומיות ובהשפעתם עליהם.
"גודובסקי היה יד ימינה של קירשנבאום", סיפרה דינוביצקי בעדותה. "הוא היה העוזר שלה, הכל. אני יודעת את זה כי הם כל הזמן היו ביחד, עבדנו ביחד וראיתי. בשלב מסוים אני ביקשתי קשר למפלגה שיעזרו לי להביא הופעות".
התובע, ד"ר מאור אבן חן: "מה אמרה על כך קירשנבאום?".
דינוביצקי: "היא ודאוד אמרו 'אין שום בעיה, נעזור לך'. אחר כך הם שאלו 'מה אנחנו נקבל מזה'?".
השופט ירון לוי: "מי שאל?".
דינוביצקי: "הם היו ביחד, לא יכולה להגיד בדיוק מי. דאוד אמר 'אדכט' שזו מילה ברוסית שהמשמעות שלה שכסף שאני מקבלת מעבודה – אחוז מסוים אני צריכה למסור, כמו עמלה. אני אמרתי 10% והם הסכימו. זה היה בנוכחות פאינה. זו מילה שמגיע מהשואו ביזנס שיש שם אחוזים בשכר של האומן לבין האמרגן".
השופט לוי: "עמלה באופן אישי להם או למפלגה?".
דינוביצקי: "להם".
ד"ר אבן חן: "איך היו אמורים לקבל הכסף?".
דינוביצקי: "במזומן או בהעברה בנקאית".
ד"ר אבן חן: "איך בפועל העברת?".
דינוביצקי: "לא זוכרת הכל, אבל פעמיים שמתי את הכסף בתיק של פאינה. פעם אחת בבית קפה ופעם אחת אצלי בבית. וגם דאוד היה מקבל מזומן, נסענו אליו לירושלים להביא לו".
השופט לוי: "איך בדיוק העברת לה בבית הקפה? נפגשת איתה?".
דינוביצקי: "הייתי מראה לה שאני שמה – ושמה. גם גודובסקי קיבל במזומן. וגם היינו מעבירים לחשבון בנק שלו. כל פעם הייתי נותנת על הפרויקט לשניהם ביחד 10%, כל פעם אצל מישהו אחר. פעם 2,000 שקל, פעם 5,000 שקל, היו כל מיני סכומים אבל לא גבוהים כמו 100 אלף".
השופט לוי: "כמה פעמים זה קורה?".
דינוביצקי: "לא זוכרת בדיוק – 6 או 7 פעמים אולי 8. מ-2006 עד 2013".
ד"ר אבן חן: "באחד המקרים הופקד סכום של כ-9,000 שקל לחשבון על שם גודובסקי כשהמפקיד היה איגור ריז. למה הפקדתם בחשבון?".
דינוביצקי: "כנראה שזה היה דחוף, או לא יכולנו להגיע לירושלים – אז הפקדנו בחשבון. כנראה או שזה היה שני פרויקטים ביחד בשווי 900 אלף שקל".