$
בארץ

אושר לקריאה שנייה ושלישית: 2 נקודות זכות בתואר הראשון על שירות מילואים

על פי הצעת החוק, סטודנט יהיה זכאי לשתי נקודות זכות פעם אחת במהלך לימודיו לתואר אקדמי אם ישתתף בפעילות חברתית וקהילתית של 30 שעות לפחות בשנת הלימודים, לפי תנאים שיקבע המוסד האקדמי, או בגין שירות מילואים של 14 ימים לפחות

שחר אילן 13:1425.06.18

ועדת החינוך של הכנסת אישרה הבוקר לקריאה שניה ושלישית הצעת חוק של ח"כ מירב בן ארי מכולנו המחייבת להכיר במעורבות חברתית ובשירות מילואים כקורס אקדמי שיעניק שתי נקודות זכות לסטודנטים. החוק יכנס לתוקף בתחילת שנת הלימודים האקדמית הבאה (תשע"ט).

 

 

 

הצעת החוק קובעת שסטודנט יהיה זכאי לשתי נקודות זכות פעם אחת במהלך לימודיו לתואר אקדמי ראשון בשל אחד מאלה: השתתפות בתוכנית לפעילות חברתית וקהילתית של 30 שעות לפחות בשנת הלימודים, לפי תנאים שיקבע המוסד האקדמי, או בגין שירות מילואים של 14 ימים לפחות. את התוכנית לפעילות חברתית וקהילתית יקבע המוסד להשכלה גבוהה לאחר התייעצות עם אגודת הסטודנטים במוסד או עם ארגון הסטודנטים הארצי היציג.

 

חיילי מילואים (ארכיון) חיילי מילואים (ארכיון) צילום: אפי שריר

 

 

הצעת החוק המקורית שיזמה ח"כ מירב בן ארי (כולנו) עסקה בהענקת נקודת זכות על התנדבות. היא זכתה לתמיכתו של שר החינוך, נפתלי בנט (הבית היהודי) שהוסיף גם את ההיבט של נקודות זכות על שירותי מילואים. היום מוענקות נקודת זכות על שירות מילואים ב-16 מתוך 63 מוסדות אקדמאים (כלומר ב-47 לא מוענקות) וב-2 בלבד מתוך 9 אוניברסיטאות. ועד ראשי האוניברסיטאות התנגד להצעת החוק בטענה שהיא פוגעת בחופש האקדמי.

 

שר החינוך נפתלי בנט:, שהוא גם יו"ר המועצה להשכלה גבוהה אמר ש"עלינו לדאוג למשרתי המילואים כפי שמגיע להם. זו חובתנו כמי שיכולים לישון בשקט בזכות פועלם המשמעותי".

 

ח"כ מירב בן ארי, יו"ר השדולה למען הסטודנטים וההשכלה הגבוהה אמרה, ש"אין סיבה שמה שטוב במוסד אחד לא יהיה טוב במוסד אחר. היא ציינה ש"סטודנטים מקבלים נקודות זכות אקדמיות על שיעורי ספורט, אירובי ופעילויות שונות. על אחת כמה וכמה עליהם לקבל הכרה כאשר הם תורמים לחברה בישראל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x