$
דעות

5 תכונות שחייבות להיות לכם בעולם התעסוקה החדש

עולם התעסוקה משתנה ללא הרף, עובדים מתחלפים בתדירות גבוהה יותר, שירותים הופכים לאוטומטיים ודיגיטליים ותנאי השוק משתנים אף הם. כיצד תראו למעסיק המיועד כי יש לכם את התכונות הדרושות?

טל דבי 07:3617.08.18

עולם התעסוקה כיום הינו הרבה יותר דינמי מבעבר. הדבר נובע עקב שינוי משמעותי באופן בו העסקים מתנהלים, השינוי התכוף במודלים עסקיים, תנאי השוק, הרגלי הצריכה ודיגטיציה של השירותים. הנדון מביא לאתגר משמעותי באיתור הון אנושי מתאים שידע להתמודד עם סביבה דינמית ומשתנה ואתגרים רבים בכלל הצירים - עסקיים, תרבותיים וטכנולוגיים. כפועל יוצא, כיום המעסיק מחפש תכונות ייחודיות ושונות בעובדים בשונה מבעבר. כדי להשתלב בעולם העבודה וכדי לצלוח את ראיון העבודה, הכירו את התכונות ההכרחיות שמעסיקים מחפשים אצלכם.

 

 

 

אלה הן 5 התכונות הבולטות שמעסיק מחפש בעובדים בעידן של היום וכיצד ניתן לזהות את תכונות אלו בראיון עבודה.

 

1.יצירתיות 

 

כיום העובד נדרש לחשיבה חדשנית וגמישות מחשבתית. יצירתיות בעבודה מבטאת את היכולות שלנו לייצר רעיונות חדשים, להסתכל על תהליכים בצורה אחרת. היא נשענת על גמישות מחשבתית ועל היוזמה לייצר פתרונות חדשים או לקחת בסיס קיים, לשנות ולחדש אותו. המעסיקים מחפשים עובדים בעלי יכולת לפתור בעיות באופן יצירתי. עולם התעסוקה מתחדש כל הזמן, הכל מאוד דינאמי והמעסיק מצפה מהעובד לחשוב מחוץ לקופסא, לנסות לייעל תהליכים ולהגיע תמיד לביצועים המיטביים והאפקטיביים ביותר עבור החברה. כבר הוכח שסקרנות גבוהה עשויה לייצר יכולת התמודדות עם משימות בצורה יצירתית יותר. חשוב לדעת שיצירתיות היא מיומנות נרכשת וניתן ללמד ולהכשיר ליצירתיות, באמצעות שיטות שונות אותן ניתן לאמץ על ידי הקניית הרגלים ודפוסי חשיבה מתאימים.

 

לא נתקלתי במקרה שהעובד חשב מחוץ לקופסא, ניסה לייעל את תהליך העבודה והדבר לא התקבל בברכה אצל מעסיקיו. המעסיקים מאוד מוקירים ומעודדים לכך, במיוחד בעידן של היום.

 

כדי לבחון את מידת היצירתיות שלכם המראיין יכול לשאול אתכם על סמך ניסיון עבר בעבודות קודמות בהם עסקתם - האם יצרתם משהו חדש שלא היה קודם לכן. כגון: תחום חדש, נישה חדשה, או האם יזמתם פעולה אקטיבית למשהו חדש שראיתם שיש בו צורך.

 

 

ראיון עבודה (אילוסטרציה). חשוב לשדר אמינות ראיון עבודה (אילוסטרציה). חשוב לשדר אמינות צילום: שאטרסטוק

 

2. גמישות

 

כיום העובד נדרש להסתגל בקלות לשינויים ארגוניים. היות וכיום עולם התעסוקה מאוד דינמי וישנם שינויים רבים, נדרשת גמישות מחשבתית וסתגלנות. לאדם המגיע עם קיבעון מחשבתי יהיה קשה להסתגל במהירות לשינויים ותהליכים רבים הקורים בעולם התעסוקה. הגמישות אם כן, לא רק נובעת מהפן של יצירתיות, אלא דווקא סוג של הסכמה – לשינויים ולתחלופות גבוהות של עובדים ודרגים שונים בארגון. מדובר בעיקר ביכולת להתמודד עם חוסר הוודאות הנובעת משינויים תכופים. הגמישות וההסתגלות יעזרו לעובד לעבור את השינויים בצורה בטוחה וקלה יותר, עם אפשרות גבוהה להמשיך את סדר היום הרגיל. יתרה על כן, כל שינוי יכול להיות הזדמנות לקחת חלק משמעותי, להוביל ולהתקדם בארגון.

 

מנהלים מחפשים עובדים שגמישים עם התנאים והדרישות, ולא עובדים נוקשים שמציבים תנאים בעצמם ולא מוכנים לזוז מהם. השתדלו לסגל לעצמכם יכולת להיות קלילים וזורמים, להיות קשובים לצרכים ולהיות מערכתיים בביצוע המשימות ללא התנגדויות.

 

כדי לבחון את מידת הגמישות שלכם, המראיין יכול לשאול אתכם כיצד הרגשתם כאשר הייתם צריכים לעבור מחלקה, כיצד התמודדתם עם שינוי בסיטואציה חדשה ובאיזה אופן הסתגלתם למצב חדש או לשינוי מהותי שחל בחברה הקודמת בה עבדתם.

 

3. אמינות

 

כיוון שבעידן של היום נותנים מרחב רב בעבודה ורוב המשרות כיום הן משרות אמון, חשוב למעסיק לדעת שניתן לסמוך על העובד ללא פיקוח צמוד אליו. עובד שמוביל ומקצועי במרחב עבודתו, נותן גם שקט למעסיקיו, דבר שחשוב מאוד למעסיק. הדבר האחרון שהמעסיק רוצה הוא להיות בתפקיד "הגננת" ולדעת שצריך לדגום כל פעם מחדש את העובד ולעקוב אחר מהלך עבודתו. ללא אמינות יהיה קשה מאוד למעסיק להרחיב את תפקיד העובד ובמקרים מסוימים אף לצמצמו.

 

כדי לבחון את מידת האמינות, המראיין ישאל אתכם דרך שאלות על פעולות קטנות שלא הולמות את ערכיה של החברה. כגון: איך תגיב אם תראה את אחד העובדים עושה משהו קטן שלא תואם ולא מקובל.

 

4. מקצועיות

 

בעולם של היום, המעסיק מחפש עובד שמומחה בתחומו, אחד שניתן "לזרוק למים העמוקים" והמעסיק יודע שניתן לסמוך עליו. גם במידה שהוא יתחיל פרויקט חדש, בלי שום רקע מקצועי וטכני על הנושא, העובד ידע לשבת ותהיה לו את היכולת ללימוד עצמי ועצמאי, כדי שיגיע מוכן לפרויקט. למעסיק חשוב לדעת שהעובד דואג בעצמו להתמקצע כל הזמן, לקחת אחריות אישית על הביצועים. בהיבט המקצועי, חשוב גם שיהיה לעובד חוש סקרנות מפותח. שיהיה נלהב ללמוד דברים חדשים, ולא רק כי מעסיקיו כפו עליו. מנהלים מחפשים עובדים אקטיביים שלא מחכים שיגידו להם מה לעשות, אלא עובדים שייקחו יוזמה ויגדילו ראש בעצמם.

 

כדי לבחון את היכולות המקצועיות שלכם ,המראיין יבקש מכם לספר על פרויקט או משימה שביצעתם ללא רקע וידע מקצועי. המעסיק יכול לשאול על החוויה האישית שלכם ממנה, איך התמודדתם ומה היו הקשיים או האתגרים העיקריים.

 

הראו שאתם יודעים לעבוד בצוות הראו שאתם יודעים לעבוד בצוות צילום: שאטרסטוק

 

5. עבודה בצוות

 

למעסיק חשוב לדעת שהעובד ידע לשתף פעולה בתוך צוות, ידע לקבל רעיונות אחרים של עמיתיו לעבודה, עובד שידע לקחת חלק מהמשימות הקיימות ולהסתגל לעבודה ציוותית. עובד שמקובע במחשבתו לא יצליח לקבל את עמדותיו של חבר צוות אחר, דבר שיכול להעיד על העדר פתיחות. חשוב לשלב יכולת עצמאות, בשילוב עבודת צוות. המעסיק לא מחפש עובדים שיתלוננו או לא יסתדרו עם חברי הצוות שלהם ובטח שלא רוצה שחברי הצוות יבואו להתלונן על חבריהם מהצד השני. 

 

כדי לבחון את היכולות עבודה בצוות, המראיין יכול לשאול באיזו סביבת עבודה היית מעדיף לעבוד? האם אתה מעדיף להיות כחלק מצוות או דווקא מעדיף לעבוד באופן עצמאי? והאם קרדיט אישי הוא פקטור שחשוב ומשמעותי לך.

 

לסיכום, המעסיקים בעידן של היום, מחפשים בעיקר עובדים עם "ראש גדול", אנשים שיכולים לסמוך עליהם, אמינים, שמסתגלים בקלות לשינויים ארגוניים, עובדים שאוהבים ללמוד, לחקור ולפתח את היצירתיות שבהם, לייעל תהליכים ולשפרם.

 

עובדים שיש להם את הכוח רצון לשבת באופן עצמאי וללמוד מאפס תהליכים ומשימות ועם זאת, לדעת לשתף ולקבל רעיונות של עמיתים לעבודה.

 

האתגר המרכזי של המעסיקים כיום הוא שילוב בין טובת החברה והתפתחותה לטובת עבודה וההתפתחות האישית שלו. עובדים טובים יביאו תועלת אדירה לחברה וביכולת שלה להתייעל ולהמציא את עצמה כל פעם מחדש ועבור העובד היכולת להרחיב את יכולותיו וכישוריו ולהשתמש באתגרי החברה לשיפור המיומנויות המקצועיות והרכות שלו.

  

 

הכותבת היא מנהלת משאבי אנוש בחברת Energy Team, המתמחה בשירותי יעוץ, ניהול פרויקטים וניהול מוצרים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x