ההחלטה בערעור של נוחי דנקנר ואיתי שטרום - ביום רביעי; ככל הנראה במייל
לשאלת מזכירות ביהמ"ש העליון היום, השיבו הסניגורים של דנקנר ושטרום כי יעדיפו קבלת ההחלטה במייל ולא באולם. מדובר בחריג משום שבעליון מקובל לקרוא פסקי דן פליליים בנוכחות הנאשמים; בדצמבר 2016 גזר המחוזי 24 חודשי מאסר בפועל על דנקנר, שהורשע בהרצת מניות. שטרום נידון ל-12 חודשי מאסר
פסק הדין בערעורם של נוחי דנקנר ואיתי שטרום, שהורשעו בהרצת מניות אי.די.בי, יינתן ביום רביעי הקרוב. ככל הנראה פסק הדין יינתן בדוא"ל או באתר בית המשפט, ולא בשימוע באולם.
- האם העליון יהפוך את החלטת המחוזי ויזכה את דנקנר?
- הסניגורית של דנקנר: "אנחנו מסבירים הכל ומתייחסים אלינו כשקופים"
- התובעת בערעור דנקנר: "בתיקי צווארון לבן, אין לנו שודד עם כובע גרב ואקדח מעשן"
הסניגורים של נוחי דנקנר ואיתי שטרום קיבלו היום (ב') שיחת טלפון מבית המשפט העליון: האם תעדיפו לקבל את פסק הדין בערעור באולם או במייל. סניגורי דנקנר, גיורא אדרת, מיכל רוזן-עוזר ואפרת ברזילי, אישרו את אופציית המייל. הסניגוריות של שטרום, איריס ניב סבאג ונוית נגב, התלבטו ארוכות והצטרפו לבסוף לעמדה זו.
במידה רבה מדובר בהפתעה. בעליון מקובל לקרוא פסקי דן פליליים בנוכחות הנאשמים. לפני כ-10 ימים פנה "כלכליסט" לדוברות בתי המשפט לבירור מועד מתן ההחלטה ונאמר ש"בעת הזו אין הערכה לגבי מועד צפוי של פסק הדין". והנה, היום ניתן המועד. לוח הדיונים של יום רביעי מגלה שאין בעליון דיוני הרכב, אולם שניים משופטי ההרכב שדן בערעור דנקנר - ניל הנדל וג'ורג' קרא - יושבים בנפרד, כ"דן יחיד".
בדצמבר 2016 גזר שופט המחלקה הכלכלית בבית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, עונש של 24 חודשי מאסר בפועל על דנקנר, שהורשע בהרצת מניות אי.די.בי אחזקות ועוד שנה מאסר על תנאי ו-800 אלף שקל קנס. על שטרום גזר כבוב עונש של 12 חודשי מאסר בפועל.
בפברואר 2017 הגיש דנקנר ערעור על ההרשעה וגם על העונש; יום לאחר מכן הגיש גם שטרום את ערעורו.
באי כוחו של דנקנר טענו כי "המסקנה שהסיק בית המשפט המחוזי מהראיות הנסיבתיות אינה הגיונית ואינה המסקנה היחידה. לעובדות שהוכחו בפניו יש הסבר סביר המחייב את זיכויו של דנקנר". לדבריהם, "גם אם ידחה בית המשפט את הערעור על ההרשעה, העונש שהוטל עליו, שנתיים מאסר בפועל, "חמור מדי ואינו הולם את נסיבות המקרה (...) צירוף נסיבות המקרה הייחודיות והמקלות, עם תרומתו יוצאת הדופן של דנקנר לחברה בישראל, מחייב עונש קל במידה רבה".
בינואר הגישה המדינה ערעור, וביקשה לקבוע כי מתחמי הענישה למעשיהם של דנקנר ושטרום עומדים על 5-3 שנים ועל 4.5-2.5 שנות מאסר, בהתאמה, ולכן יש להחמיר את עונשם.