"חשוב שהכנסת תפקח על הממשלה, אבל לא דרך השפלת פקידי ציבור"
מרידור, שהחל את דרכו באגף התקציבים כבר בתום לימודיו ב־2002, חווה על בשרו את השינוי ביחס לבכירי משרד האוצר ‑ הן מצד הממשלה והן מצד הציבור והכנסת
"השיח הציבורי כלפי הפקידות הבכירה השתנה", אומר שאול מרידור, "זאת לא תופעה ישראלית, זאת תופעה עולמית. השיח הופך יותר ויותר קשה לפקידות המקצועית, ואנחנו צריכים ללמוד להתמודד איתו".
מרידור, שהחל את דרכו באגף התקציבים כבר בתום לימודיו ב־2002, חווה על בשרו את השינוי ביחס לבכירי משרד האוצר ‑ הן מצד הממשלה והן מצד הציבור והכנסת. איזה שינוי ראית לאורך השנים?
"אני עובד בעיקר עם ראש הממשלה ושר האוצר, ושניהם מתייחסים אלינו בצורה מכובדת, רצינית ועניינית. מקשיבים לעצות שלנו ומקבלים החלטות. אבל אני חושב שבפורומים שונים יש מגמה מדאיגה של רידוד וחוסר יכולת לנהל שיח מקצועי. זה מטריד אותי".
לפני כמה חודשים דורית סלינגר סירבה להתייצב בוועדת החקירה הפרלמנטרית להסדרי האשראי, כשהתברר לה שהיו"ר איתן כבל סידר לה שולחן מיוחד באמצע החדר. מה דעתך על השימוע הזה?
"הרצון לקיים דיון שבו רגולטור יבוא, יציג את עמדתו ויישאל שאלות הוא מבורך, אבל יצרו סיטואציה אומללה. פיקוח על הממשלה הוא תפקיד חשוב של הכנסת בדמוקרטיה, אבל הוא לא יכול להיעשות בהשפלת פקידי הציבור, בכירים כזוטרים. הכנסת חייבת ללמוד לפקח באופן מכבד שמאפשר שיח ענייני, ועם דורית זה לא נעשה".
אתה מרגיש שגם בממשלה השתנה היחס לפקידות הבכירה?
"אני מעדיף לא להתייחס לאנשים ספציפיים, אבל אפשר לשפר את המצב. כשלעצמי אני קם כל בוקר עם תחושת שליחות גדולה, וכמוני רוב עובדי הממשלה שאני מכיר. אני חושב שלאנשים האלה מגיע קרדיט".
מרידור נכנס לתפקידו כראש אגף התקציבים במקביל לעבודת ועדת קוצ'יק לשינוי מבנה האוצר. ההערכות היו שהוועדה תכפיף את משרתו למנכ"ל המשרד.
סוכם משהו לפני כניסתך לתפקיד?
"אני אדם אופטימי, ולפני כן שוחחתי הרבה עם שר האוצר והמנכ"ל. ידעתי שאקבל מהם גיבוי, ואני שמח שזה קורה".
מה דעתך על המלצות קוצ'יק?
"קראתי את הדו"ח בעיון, אבל הוא לא מעסיק אותי כי אני חושב שהאוצר, גם בעבודה בין האגפים וגם וביני לבין המנכ"ל והשר, עובד טוב מאוד".
אם יש שיפור, זה אומר שהבעיה היתה אצל הממונה הקודם אמיר לוי?
"אני לא אומר שהמצב השתפר. אני אומר שהמצב טוב".