מחמאת כמהין במטבח ועד חנייה לקורקינט - הדרישות ההזויות של העובדים בהייטק
בקרב על הטאלנטים, המעסיקים בעולם הטכנולוגיה מוכנים לעשות הכול ולהיענות גם לדרישות לא שגרתיות של העובדים
- פחות כסף יותר השפעה - מה מעניין את דור ה-Z בעבודה
- שי לחג: בהייטק מעדיפים השנה מתנות ולא תלושים
- מקנאים בעובדי ההייטק? מחקר מצא שחדר הכושר והמטבח המתוקתק לא עוזרים
כך, למשל, בחברת סטארטאפ מבוססת באיזור השרון יש רשימת קניות על המקרר בה העובדים רושמים מה הם צריכים או מה חסר במקרר. בין שלל מצרכי מזון לא בסיסיים, אחד העובדים הוסיף גם בקשה לרכוש "חמאת כמהין", לא בדיוק מוצר בסיסי שקיים בכל בית בישראל.
בחברת הסטארטאפ הרפואי Viz.Ai יש עובד שיכול לעבוד רק באור טבעי. אותו עובד רגיש לאור הפלורסנט ולכן, על אף שהחברה יושבת במתחם חללי עבודה משותפים נתנו לעובד חדר בו הוא עובד לבד עם אור שמותאם עבורו.
דרישות למוצרי מזון לא ייחודיים הגיעו מקרב עובדי הסטארטאפ Verbit שבו עובדים ממגוון מדינות שונות. במקרר החברה ניתן למצוא חלב שקדים, מאכלים ללא סוכר וממרח חמאת בוטנים, שחייב להיות אורגני. כמו כן, עובד מקולומביה ביקש שהקפה ששותה יגיע מארץ מולדתו וכך, עובדי החברה נהנים מקפה קולומביאני.
גם בסטארטאפ נמוגו המתמחה במסחור אלקטרוני העובדים מגיעים ממספר לאומים ותרבויות שונות וכך המקרר שלהם גם הוא רב-תרבותי. ניתן למצוא שם חמאת בוטנים וריבה לטובת העובדים האמריקאים ותה מטה מקורי מארגנטינה.
בנוסף, בנמוגו הגיעה דרישה מהעובדים לחניות ייעודיות לקורקינטים ואופניים חשמליים וכן מקומות איחסון ייעודיים לשמירה עליהם. זאת מכיוון שלפי החברה עובדיה מייחסים חשיבות רבה לנושאי איכות הסביבה ורבים מהם משתמשים בתחבורה ירוקה.
בחברת LOGZ.IO פותחים את הבוקר עם מאפים מהחנות "לחמים". במקרר מוצעים גם גבינות ומעדני סויה עבור העובדים שמבקשים להפחית במוצרי חלב ובשר. במרכז המשרד קים גם בר משקאות אדיר עם סוגי אלכוהול מובחרים שנדרשו על ידי העובדים כדי להפיג את שגרת היום.
בסטארטאפ ווינוורד מתל אביב יש לא מעט עובדים צמחוניים וטבעונים והמטבח של החברה מלא בכל סוגי האגוזים והמאכלים המתאימים עבורם. עד כדי מנסים שהעובדים יהיו מרוצים, מספרת שני קוצר, מנהלת משאבי האנוש בחברה, שהביאו גבינות טבעוניות מספק מיוחד ברחובות. אחד העובדים ביקש וקיבל גם חמאת אגוזי נמר.
"היום ההטבות בהייטק זה חלק מהאקוסיסטם וחלק מלהיות שייך בתחושה שלך לסטארט אפ ניישן הישראלי, מצד אחד אתה נדרש לעבודה אינטנסיבית, גלובלית ומצד שני הציפיות הן מאוד גבוהות ולעיתים מוזרות, כמעסיק אתה מופתע כל פעם מחדש", אומרת סיגל סרור, מנהלת HR בקלטורה.
היא ממליצה למעסיקים לתת לעובדים את מה שהם מבקשים כי זה הלייף סטייל שלהם אבל באותה נשימה גם להפסיק להכניס רגש כמו כעס של המעסיק על הבקשות, מוזרות ככל שתהיינה. הצעירים בסך הכל מביאים את העולם ואורח החיים שלהם לתוך מקום העבודה. לדבריה, ההטבות האלה הן הבסיס, הן נדרשות והן לא מה שישאיר את העובדים או יגרום להם לעזוב. מה שכן צריכים מעסיקים לעשות הוא להשקיע בדברים אחרים כמו דיאלוג הערכת עובדים שיוויוני או איזון בין עבודה לחיים הפרטיים, זו הדרך לנהל את הדורות הצעירים בצורה יותר אפקטיבית.