נחתם הסכם עבודה חדש עם טייסי אל על
ההסכם כולל התייעלות של הרכבי צוותים בטיסות, הכוללת בין השאר פחות טייסים בכל טיסה והסכמה שלהם לשהות פחות זמן בחו"ל, מנגנון כוננות שיבטיח טייסים זמינים ואיחוד של צוותי מטוסי ה-777 והדרימליינר החדשים - צוותים שעד כה פעלו בנפרד.
סופית: חברת אל על חתמה על הסכם עבודה חדש עם טייסי החברה לקראת כניסת תקנות הטיסה החדשות - ה-FTL.
- ברגע האחרון: אל על לא מצאה טייס - והטיסה למומבאי בוטלה
- טייסי אל על: "השגנו הסכמות מסוימות, אבל לא קיבלנו מהחברה תשובות ברורות"
- משבר הטייסים באל על: שתי טיסות בוטלו הבוקר
ב-1 בנובמבר יכנסו לתוקף תקנות טיסה בינלאומיות חדשות המגדירות לטייסים בכל העולם את מספר השעות שלהם מותר לטוס. תקנות אלה עומדות בניגוד לשיטה שהיתה נהוגה עד כה באל על - שכונתה גם "שיטת הפיצול", במסגרתה נהגו הטייסים לקבל שכר בסיסי ולקבל תוספת עבור שעות טיסה נוספות.
עפ"י הדיווח של אל על, ההסכם מול הטייסים כולל התייעלות של הרכבי צוותים בטיסות (כלומר פחות טייסים בכל טיסה והסכמה של הטייסים לשהות פחות זמן בחוץ לארץ, מנגנון כוננות, כלומר הסדרה קבועה של מספר הטייסים שתמיד יהיו זמינים כדי למלא טיסות (זאת בניגוד להסדר שהיה נהוג עד כה, בו החברה יכולה להקפיץ טייסים מתוך מאגר טייסים משתנה), הסדרה של ימי הפעילות בהם טייסי החברה אינם טסים ואיחוד של צוותי מטוסי ה-777 והדרימליינר החדשים - צוותים שעד כה פעלו בנפרד.
בנוסף מסדיר ההסכם החדש את שכר הטייסים הבסיסי שהועלה וגם מקבע לראשונה את מספר המטוסים שלאל על מותר להחזיק בחכירה רטובה - כלומר את מספר המטוסים שהחברה יכולה בפועל לחכור מחברות תעופה אחרות.
לפני שנתיים נקלעה החברה למשבר נוכח גל ביטולי טיסות שנבע דאז מחוסר יכולת של החברה להגיע לסיכום מול טייסיה בנוגע למספר השעות שבהן מותר לטייסים לטוס. הסכסוך נפתר אז באופן זמני עד לכניסת ההסדר החדש לתוקף אך הטייסים נכנסו בתחילת 2017 לדיונים מול החברה כדי להסדיר את שעות הטיסה באופן סופי עד לכניסת ההסכם לתוקף.